ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Γιουβέντους: Επέστρεψε ως προπονητής στην U23 ο Πίρλο

Juventus midfielder Andrea Pirlo  celebrates after scoring during the Europa League quarterfinal soccer match between Juventus and Olympic Lyon at the Juventus stadium, in Turin, Italy, Thursday, April 10, 2014. (AP Photo/ Massimo Pinca)
Juventus midfielder Andrea Pirlo celebrates after scoring during the Europa League quarterfinal soccer match between Juventus and Olympic Lyon at the Juventus stadium, in Turin, Italy, Thursday, April 10, 2014. (AP Photo/ Massimo Pinca) AP

Ο 41χρονος Αντρέα Πίρλο επιστρέφει στη Γιουβέντους μετά από πέντε χρόνια για να αναλάβει αυτή τη φορά την ομάδα U23 του ιταλικού συλλόγου που αγωνίζεται στην Γ' κατηγορία της Ιταλίας.

Η επιστροφή του Αντρέα Πίρλο στη Γιουβέντους είναι γεγονός και μάλιστα είναι και επίσημη με τον 41χρονο πρώην διεθνή μέσο και παίκτη του συλλόγου της Ιταλίας να επιστρέφει στο σύλλογο που αγαπήθηκε και κατέκτησε τα πάντα αυτή τη φορά ως προπονητής της ομάδας U23.

Ο Πίρλο που μετά τη Γιουβέντους έπαιξε στην Αμερική για δύο χρόνια, έως το 2017 και εν συνεχεία αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα με στόχο φυσικά μετά από λίγα χρόνια να γίνει πρώτος προπονητής.

Η ομάδα U23 της Γιουβέντους παίζει στην Serie C της Ιταλίας και όχι στην Primavera καθώς δεν πρόκειται για ομάδα Νέων αλλά για μια ομάδα που διεκδικεί κανονικά κάθε χρόνο την άνοδο της στη Serie της Ιταλίας. Ο Πίρλο θα αντικαταστήσει τον Φάμπιο Πέκια, ο οποίος δεν κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα από την Serie C στην Serie B. Άμεσος συνεργάτης του Πίρλο στους μικρούς Τορινέζους θα είναι ο Ρομπέρτο Μπαρόνιο. Αυτή θα είναι η πρώτη δουλειά του Πίρλο ως πρώτου προπονητή. Ο 41χρονος θρύλος της "Μεγάλης Κυρίας" είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή UEFA A.

Η σχετική ανακοίνωση της Γιουβέντους αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Ο Αντρέα Πίρλο είναι ο νέος προπονητής της U23. Μια νέα εμπειρία ξεκινά σήμερα για τον Αντρέα Πίρλο και τη Γιουβέντους που επιστρέφει στη "δουλειά" μετά από πέντε χρόνια. Ο Αντρέα είναι πράγματι ο νέος προπονητής της U23. Οπότε από μαέστρος σε... μίστερ. Ο Πίρλο είπε όχι στη Γιουβέντους μετά από τέσσερις σεζόν το καλοκαίρι του 2015, με μια απίστευτη καριέρα στα μαυρόασπρα και ρεκόρ: Τέσσερα πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο Ιταλίας και δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας. Μια ιστορία με πολλές επιτυχίες, αποφασιστικά γκολ, ασίστ που έδωσαν σημαντικούς πόντους.

Και μια εμπειρία, η ίδια που έφερε την Αντρέα στην οροφή του κόσμου με την εθνική ομάδα της Ιταλίας το 2006, η οποία θα προσφέρει τώρα στους παίκτες κάτω των 23 ετών, ένα πρόσφατο έργο, σε συνεχή ανάπτυξη και το οποίο φέτος οδήγησε σε δεύτερη σεζόν, το πρώτο και ιστορικό αποτέλεσμα του, να πάρει μέρος στο Κύπελλο Ιταλίας.

Μια πρόκληση είναι για εμάς, για μια επιστροφή που μπορεί μόνο να σας ευχαριστήσει. Καλώς ήλθες πίσω, προπονητή Πίρλο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ