ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Γιουβέντους: Έδωσε εξηγήσεις μετά την αμφιλεγόμενη δήλωση Ανιέλι για Αταλάντα

Andrea Agnelli, president of Juventus, arrives at the Allianz Arena stadium prior to the Champions League round of 16 second leg soccer match between Bayern Munich and Juventus Turin in Munich, Germany, Tuesday, March 15, 2016. Bayern will face Juventus on Wednesday. (AP Photo/Matthias Schrader)
Andrea Agnelli, president of Juventus, arrives at the Allianz Arena stadium prior to the Champions League round of 16 second leg soccer match between Bayern Munich and Juventus Turin in Munich, Germany, Tuesday, March 15, 2016. Bayern will face Juventus on Wednesday. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτηση του Αντρέα Ανιέλι για την ορθότητα ή μή της συμμετοχής της Αταλάντα στο Champions League, οι άνθρωποι της Γιουβέντους έσπευσαν να προχωρήσουν σε διευκρινιστική δήλωση.

Ο Αντρέα Ανιέλι φιλοξενήθηκε σε εκδήλωση των Financial Times για το ποδόσφαιρο και προχώρησε σε μία αρκετά αμφιλεγόμενη δήλωση την Πέμπτη, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ αναρωτήθηκε για το αν είναι σωστό να συμμετέχει στο Champions League η Αταλάντα από τη στιγμή που δεν έχει μεγάλη ιστορία στις διεθνείς διοργανώσεις.

"Έχω μεγάλο σεβασμό για ό,τι κάνει η Αταλάντα, αλλά χωρίς διεθνή ιστορία και χάρη σε μία σεζόν, πήραν απευθείας πρόκριση στην βασική διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είναι αυτό σωστό ή λάθος;" είπε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας της Γιουβέντους, με τους ανθρώπους της Αταλάντα να αντιδρούν έντονα με αυτή την τοποθέτηση, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν... διευκρινίσεις από πλευράς Τορινεζων.

Όπως αναφέρει με σημερινό της δημοσίευμα η Gazzetta dello Sport "η Γιουβέντους εξήγησε πως δεν είχε καμία διάθεση να προσβληθεί η Αταλάντα ή να υποτιμηθεί η εξαιρετικη δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από το σύλλογο του Μπέργκαμο, αλλά ήταν στην πραγματικότητα, η διατύπωση μίας αρχής.

Γιατί να προστατεύονται οι ομάδες που τερματίζουν στην 4η θέση της βαθμολογίας στα μεγάλα πρωταθλήματα - Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία- ενώ οι πρωταθλήτριες άλλων εθνικών χωρών εξίσου σημαντικών να αναγκάζονται να περνούν από προκριματικά για να μπουν στο Champions League";

Juventus' Gonzalo Higuain is challenged by Atalanta's Papu Gomez during the Serie A soccer match between Atalanta and Juventus at the Azzurri d'Italia Stadium in Bergamo, Italy, Italy, Saturday, Nov. 23, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus' Gonzalo Higuain is challenged by Atalanta's Papu Gomez during the Serie A soccer match between Atalanta and Juventus at the Azzurri d'Italia Stadium in Bergamo, Italy, Italy, Saturday, Nov. 23, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Υπενθυμίζεται πως στην παρθενική της σεζόν στο Champions League, η Αταλάντα όχι μόνο κατάφερε να περάσει από τη φάση των ομίλων αλλά είναι μεγάλο φαβορί για να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά, έχοντας επικρατήσει με 4-1 της Βαλένθια στο Μιλάνο, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τους "16" της διοργάνωσης.

Την ίδια ώρα μάλιστα που η πανίσχυρη Γιουβέντους και πρωταθλήτρια των οκτώ τελευταίων ετών είναι υποχρεωμένη να κάνει την ανατροπή κόντρα στην Λιόν μετά την ηττα της με 1-0 από την Γαλλία αν δεν θέλει να σταματήσει πρόωρα η φετινή περιπέτειά της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλολογική διοργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ