ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Gazzetta dello Sport: "Σε κίνδυνο η θέση του Σάρι στον πάγκο"

Juventus head coach Maurizio Sarri looks on during a press conference in Decines, near Lyon, central France, Tuesday, Feb. 25, 2020. Juventus will play against Lyon in a Champions League, round of 16th, first leg match on Wednesday,. (AP Photo/Laurent Cipriani)
Juventus head coach Maurizio Sarri looks on during a press conference in Decines, near Lyon, central France, Tuesday, Feb. 25, 2020. Juventus will play against Lyon in a Champions League, round of 16th, first leg match on Wednesday,. (AP Photo/Laurent Cipriani) AP PHOTO/LAURENT CIPRIANI

Η ήττα της Γιουβέντους στον τελικό του Coppa Italia έχει φέρει τον Μαουρίτσιο Σάρι με την πλάτη στον τοίχο, με την "Gazzetta dello Sport" να υποστηρίζει πως δεν έχει πλέον τη στήριξη των παικτών του αλλά και των οπαδών.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι απάντησε με δηκτικό τρόπο στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού του Coppa Italia όταν ρωτήθηκε για το γεγονός πως δεν είχε κερδίσει τίτλο στην Ιταλία, ωστόσο λίγα 24ωρα μετά, το συγκεκριμένο ερώτημα έρχεται να τον φέρει σε ιδιαίτερα άβολη θέση.

Και αυτό γιατί η Νάπολι νίκησε την Γιουβέντους στον τελικό της Ρώμης (0-0 η κανονική διάρκεια, 4-2 στα πέναλτι) και κατέκτησε τον τίτλο (πρώτος της μετά από το 2014), με τον Τζενάρο Γκατούζο να κατακτά έτσι τον πρώτο τίτλο στην προπονητική καριέρα του μέσα στις πρώτες 169 ημέρες του στον πάγκο των παρτενοπέι σε αντίθεση με τον Σάρι που δεν πήρε τίποτα με τους Ναπολιτάνους μέσα σε τρία χρόνια.

Το άσχημο για τον Σάρι δεν είναι το γεγονός πως έχασε τη μάχη των εντυπώσεων από την πρώην ομάδα του και τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις με τον οποίο άνοιξε βεντέτα από το 2018 που έφυγε από το "Σαν Πάολο", αλλά το ότι δεν είναι πλέον ακλόνητος στην Γιουβέντους.

Αυτό ήρθε να το τονίσει με εμφατικό τρόπο η " Gazzetta dello Sport", με την ιταλική εφημερίδα να αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της (κάνοντας λογοπαίγνιο, ενώνοντας τη λέξη Σάρι και κίνδυνος) πως η θέση του στον πάγκο είναι επισφαλής, μετρώντας πλέον 2 ήττες σε ισάριθμους τελικούς που έχει δώσει στην πρώτη του σεζόν στην βέκια σινιόρα(έχει ηττηθεί και από την Λάτσιο στον τελικό του ιταλικού Σούπερ Καπ).

Gazzetta dello Sport: "Σε κίνδυνο η θέση του Σάρι στον πάγκο"

"Οι παίκτες δεν τον ακολουθούν και οι οπαδοί έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους σε αυτόν. Ο σύλλογος τι κάνει; Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει σκοράρει εδώ και 4 παιχνίδια", αναφέρει μεταξύ άλλων η εφημερίδα, με τον Σάρι να καλείται πλέον να πετύχει σε δύο μέτωπα για να... επιβιώσει.

Με δεδομένο πως η κατάκτηση του σκουντέτο θεωρείται μίνιμουμ στόχος για μία ομάδα που μετράει 8 στη σειρά πρωταθλήματα, ο τίτλος στη Serie A (τον διεκδικεί μαζί με την Λάτσιο) δεν είναι αρκετός για τον κρατήσει 100% στον πάγκο, με τον 61χρονο τεχνικό να καλείται να οδηγήσει την βέκια σινιόρα στην κατάκτηση του Champions League για να γυρίσει το χαρτί υπέρ του.

Εννοείται προφανώς ότι σε περίπτωση που η βέκια σινιόρα φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης, τότε ο Ναπολιτανος τεχνικός θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν, με το τρόπαιο του Champions League να είναι το μεγάλο απωθημένο των Τορινέζων, έχοντας πάρει την κούπα τελευταία φορά το 1996 και έχοντας δύο ήττες στους τελικούς του 2015 και του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κυπελλούχος Ιταλίας η Νάπολι, 4-2 στα πέναλτι την Γιουβέντους
Νάπολι - Γιουβέντους: Περίλυπος ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Σάρι: Παραμένει χωρίς τίτλο στην Ιταλία
TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ