ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Έρευνα της FIFA στη Γιουβέντους για την πώληση Πογκμπά

Juventus' Paul Pogba controls the ball during the Serie A soccer match between Bologna and Juventus at the Dall' Ara stadium in Bologna, Italy, Friday, Feb. 19, 2016. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus' Paul Pogba controls the ball during the Serie A soccer match between Bologna and Juventus at the Dall' Ara stadium in Bologna, Italy, Friday, Feb. 19, 2016. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Η FIFA εκκίνησε πειθαρχική διαδικασία εναντίον της Γιουβέντους για τη μεταγραφή του Πολ Πογκμπά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την υπέρογκη προμήθεια που φέρεται να έλαβε ο Μίνο Ράιολα.

Η FIFA ανακοίνωσε ότι ανοίγει "πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον της Γιουβέντους" για τη μεταγραφή του Πολ Πογκμπά από τους Ιταλούς στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την εμπλοκή του Μίνο Ράιολα σε αυτήν τη μετακίνηση.

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ερευνά κατά πόσο τα δικαιώματα του Γάλλου μέσου ανήκαν εξ ολοκλήρου στους "μπιανκονέρι", αφού έγγραφα που θέλουν τον διάσημο ατζέντη να εισπράττει συνολικά 48.500.000 ευρώ, θορύβησαν τη FIFA.

Οι έρευνες εστιάζονται στο εάν αυτό το ποσό ισχύει και εφόσον κάτι τέτοιο είναι αληθές, θα εξεταστεί εάν το ποσό αυτό οφείλεται όντως σε προμήθεια, μπόνους και μελλοντικές πληρωμές, ή προκείται για αποζημίωση για εξαγορά δικαιωμάτων που κατείχε και ο ίδιο.

Κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τους κανονισμούς της FIFA, η οποία απαγορεύει την κατοχή μέρους ή και ολόκληρων των οικονομικών δικαιωμάτων ενός παίκτη από "τρίτους".

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν έρθει στη δημοσιότητα τον καιρό της μεταγραφής, η αγορά του 24χρονου διεθνή κόστισε 105.000.000 ευρώ. Το βιβλίο "Football Leaks: The Dirty Business of Football", όμως, έφερε στη δημοσιότητα έγγραφα που αναφέρουν ότι τα 19.400.000 ευρώ είναι προμήθεια στον Ράιολα ως εκπρόσωπος της Γιουνάιτεντ στη διαπραγμάτευση (καταβάλλονται σε πέντε ετήσιες δόσεις), 2.600.000 ευρώ κατέληξαν στον Ράιολα ως εκπρόσωπος του Πογκμπά (καταβλήθηκαν από τον σύλλογο εκ μέρους του παίκτη) και ακόμα 27.000.000 ευρώ καταβλήθηκαν από τη Γιουβέντους στον ατζέντη, αφού εκπροσώπησε και την ίδια στη διαπραγμάτευση.

Αυτό είναι το ποσό που έχει κάνει τις "Σειρήνες" να ανάψουν στη Νιόν της Ελβετίας και εφόσον οι "μπιανκονέρι" βρεθούν ένοχοι, θα τιμωρηθούν με πρόστιμο ή με απαγόρευση εγγραφής καινούργιων ποδοσφαιριστών, όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν με Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο.

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ