ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Επίσημο: Ντε Λιχτ ως το 2024 στη Γιουβέντους

Ajax's captain Matthijs de Ligt clenches his fists as his teammates join in celebrating their 1-0 victory during a Group E Champions League soccer match between Ajax and Benfica at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands, Tuesday, Oct. 23, 2018. (AP Photo/Peter Dejong)
Ajax's captain Matthijs de Ligt clenches his fists as his teammates join in celebrating their 1-0 victory during a Group E Champions League soccer match between Ajax and Benfica at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands, Tuesday, Oct. 23, 2018. (AP Photo/Peter Dejong) AP PHOTO/PETER DEJONG

Η Γιουβέντους ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Ματάις Ντε Λιχτ από τον Άγιαξ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με την ομάδα του Τορίνου να κάνει γνωστό πως έκλεισε το deal έναντι 75 εκατ.ευρώ.

Το τυπικό μέρος της μετακίνησης του Ματάις Ντε Λιχτ από τον Άγιαξ στην Γιουβέντους ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης, με τους πρωταθλητές Ιταλίας να ανακοινώνουν τη μεταγραφή του 19χρονου Ολλανδού στόπερ μία ημερα αφότου ο παίκτης πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

"Η Γιουβέντους γνωστοποιεί πως ήρθε σε συμφωνία με τον Άγιαξ για την απόκτηση με κανονική μεταγραφή του Ματάις Ντε Λιχτ έναντι του ποσού των 75 εκατομμυρίων ευρώ που θα καταβληθει σε πέντε δόσεις μαζί με άλλα έξοδα ύψους 10,5 εκατομμυρίων ευρώ (σ.σ τα χρήματα που θα πάρει ο μάνατζέρ του Μίνο Ραϊόλα ως νόμιμη προμήθεια για το deal).

Η Γιουβέντους υπέγραψε με τον ίδιο τον παίκτη πενταετές συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η πρωταθλήτρια Ιταλίας, με τα ΜΜΕ στη γειτονική χώρα να αναφέρουν πως ο πρώην κάπτεν του Άγιαξ θα εισπράττει 7,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, με το ποσό αυτό να ενδέχεται να φτάνει ακόμα και τα 12 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τα μπόνους.

Σημειώνεται πως αν και είναι μόλις 19 ετών, ο Ντε Λιχτ πρόλαβε την τελευταία τριετία να φορέσει 117 φορέ τη φανέλα του Άγιαξ σε όλες τις διοργανώσεις, σημειώνοντας σε αυτό το διάστημα 13 γκολ, τα 10 εκ των οποίων με το κεφαλι.

Με τον "Αίαντα", ο Ολλανδός διεθνής στόπερ πανηγύρισε πέρυσι την κατάκτηση του νταμπλ και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League αποκλείοντας την Γιουβέντους στα προημιτελικά, ενώ τη σεζόν 2016-17 πήρε μέρος στον χαμένο τελικό του Europa League απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Photo Credits: AP Photo/Peter Dejong

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Γιουβέντους: Με ιδιωτικό αεροπλάνο στο Τορίνο ο Ντε Λιχτ
Γιουβέντους: Αποθεωτική υποδοχή σε Ντε Λιχτ από 200 οπαδούς
TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ