ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έγραψε ιστορία ο Ρονάλντο, μοναδικός με 400 γκολ στα κορυφαία πρωταθλήματα!

Juventus' Cristiano Ronaldo, right, celebrates with teammates after scoring his team's first goal during an Italian Serie A soccer match between Juventus and Genoa, at the Alliance stadium in Turin, Italy, Saturday, Oct. 20, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus' Cristiano Ronaldo, right, celebrates with teammates after scoring his team's first goal during an Italian Serie A soccer match between Juventus and Genoa, at the Alliance stadium in Turin, Italy, Saturday, Oct. 20, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό του αγώνα της Γιουβέντους με την Τζένοα και μπήκε στο βιβλίο της ιστορίας ως ο πρώτος με 400 γκολ στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης!

Δεν έχει χάσει ούτε λεπτό στη φετινή Serie A, έχει πάρει την Γιουβέντους από το χεράκι και την οδηγεί εκ του ασφαλούς στο δρόμο προς το όγδοο σερί σκουντέτο (ο μοναδικός με συμμετοχή σε 9 γκολ από την αρχή της σεζόν) και τώρα ήρθε η ώρα για μία ακόμα κορυφή για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στον Οκτώβρη, ωστόσο ο "CR7" έγραψε ήδη ιστορία με το γκολ του απέναντι στην Τζένοα για την 9η αγωνιστική του Καμπιονάτο, με το οποίο άνοιξε το σκορ η Γιουβέντους.

Και αυτό γιατί ήταν το γκολ Νο 400 στην καριέρα του με τη φανέλα των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (84), Ρεάλ Μαδρίτης (311) και Γιουβέντους (5), γεγονός που τον κάνει πλέον τον μοναδικό στην ιστορία με τέτοιο αριθμό τερμάτων στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates after scoring his team's first goal during an Italian Serie A soccer match between Juventus and Genoa, at the Alliance stadium in Turin, Italy, Saturday, Oct. 20, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates after scoring his team's first goal during an Italian Serie A soccer match between Juventus and Genoa, at the Alliance stadium in Turin, Italy, Saturday, Oct. 20, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Προκειμένου να φτάσει σε αυτό το ασύλληπτο νούμερο, ο 33χρονος πλέον Πορτογάλος χρειάστηκε να πάρει μέρος σε 497 παιχνίδια (0,80 γκολ ανά παιχνίδι ο μέσος όρος του), με τον δεύτερο της σχετικής λίστας να είναι το αντίπαλο δέος του "CR7", ο Λιονέλ Μέσι, με απολογισμό 389 γκολ σε 426 εμφανίσεις (0,91 γκολ ανά παιχνίδι).

Φυσικά, τόσο ο Ρονάλντο όσο και ο Μέσι έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τα νούμερά τους από τη στιγμή που είναι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, με την τιμητική αυτή λίστα να συμπληρώνεται όσον αφορά στην πρώτη εξάδα με τους Τζίμι Γκριβς (366 γκολ σε 529 συμμετοχές), Γκερντ Μίλερ (365 γκολ σε 427 συμμετοχές), Στιβ Μπλούμερ (317 γκολ σε 599 ματς) και Ντίξι Ντιν (310 γκολ σε 362 ματς).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ