ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Αλέγκρι: "Ο Ρονάλντο θα μείνει σπίτι, χρειάζεται ξεκούραση"

FILE - In this Nov. 27, 2018 file photo, Juventus coach Massimiliano Allegri gestures during the Champions League group H soccer match between Juventus and Valencia at the Allianz stadium in Turin, Italy. The Italian Super Cup is normally looked upon as little more than a friendly, the traditional curtain-raiser to a season. But this year it is being played against a backdrop of political outrage and protests. Italian politicians and human rights activists have objected to the game being played in Saudi Arabia, citing the assassination of Washington Post columnist Jamal Khashoggi at the Saudi Consulate in Istanbul, Turkey. (AP Photo/Antonio Calanni)
FILE - In this Nov. 27, 2018 file photo, Juventus coach Massimiliano Allegri gestures during the Champions League group H soccer match between Juventus and Valencia at the Allianz stadium in Turin, Italy. The Italian Super Cup is normally looked upon as little more than a friendly, the traditional curtain-raiser to a season. But this year it is being played against a backdrop of political outrage and protests. Italian politicians and human rights activists have objected to the game being played in Saudi Arabia, citing the assassination of Washington Post columnist Jamal Khashoggi at the Saudi Consulate in Istanbul, Turkey. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι εξήγησε για ποιο λόγο άφησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο εκτός αποστολής από το ματς με την Τζένοα ενώ ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα τιμωρίας του Πορτογάλου στο Champions League.

Μετά το μεθύσι από την πρόκριση στους "8" του Champions League με τη σπουδαία ανατροπή εις βάρος της Ατλέτικο Μαδρίτης, η Γιουβέντους καλείται να επιστρέψει στην ιταλική ποδοσφαιρική πραγματικότητα αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την Τζένοα για την 28η αγωνιστική της Serie A.

Σε αυτό το ματς θα έχει αρκετές απουσίες από τη στιγμή που ο Μάσιμο Αλέγκρι αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τραυματισμών (Κεντίρα, Κουαδράδο, Ντε Σίλιο οι "σίγουροι" απόντες, ενώ Μάντζουκιτς και Κόστα θα μείνουν στον πάγκο), ωστόσο μία εξ΄αυτών θα είναι κάτι παραπάνω από ηχηρή.

Ο λόγος για τον ήρωα των Τορινέζων στη ρεβάνς με την Ατλέτικο με το χατ-τρικ που πέτυχε, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να μένει εκτός αποστολής για τον αγώνα στο "Μαράσι" και τον τεχνικό της "βέκια σινιόρα" να δικαιολογεί την απόφασή του ως εξής:

"Άφησα τον Ρονάλντο σπίτι του αυτό το Σαββατοκύριακο επειδή έχει παίξει πολύ, έχει να αγωνιστεί σε δύο ματς της εθνικής Πορτογαλίας που έρχονται και θα ήταν ρίσκο να συνεχίσω να τον χρησιμοποιώ κάθε λίγα 24ωρα", τόνισε ο Αλέγκρι ενώ για το ενδεχόμενο τιμωρίας του Πορτογάλου ελέω του έξαλλου πανηγυρισμού του στο φινάλε του αγώνα με τους "ροχιμπλάνκος", το απέκλεισε κατηγορηματικά.

"Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Νομίζω πως ο καθένας πανηγύρισε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο στο γήπεδο και στις εξέδρες. Δεν είδα κάτι παράξενο, μόνο έναν πανηγυρισμό. Δεν θα υπάρχει τιμωρία".

Με δεδομένο πως η διαφορά από την 2η Νάπολι είναι πλέον στους 18 βαθμούς και απομένουν ακόμα 11 αγωνιστικές για το φινάλε, ο Αλέγκρι μπήκε επίσης στον πειρασμό να κάνει τις πράξεις και να δώσει το σύνθημα για τους βαθμούς που θέλει η ομάδα του να "κλειδώσει" τον τίτλο.

"Χρειαζόμαστε πέντε νίκες για να κατακτήσουμε σίγουρα το σκουντέτο, καθώς η Νάπολι μπορεί θεωρητικά να φτάσει στους 90 βαθμούς".

Κληθείς επίσης να κάνει ένα σχόλιο που έφερε τον Άγιαξ στο δρόμο της Γιουβέντους στο Champions League και κατόπιν (εφόσον περάσει) τη νικήτρια του ζευγαριού Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ, ο τεχνικός των πρωταθλητών Ιταλίας φρόντισε να κρατήσει χαμηλά τη μπάλα:

"Μου αρέσει το σύστημα της διπλής κλήρωσης, μαθαίνεις με τη μία τους αντιπάλους. Δεν έχει νόημα να λέει ο κόσμος πως ο Άγιαξ δεν μπορεί να κοντράρει την Γιουβέντους καθώς πέταξαν έξω την Ρεάλ Μαδρίτης, έχουν πολύ ταλέντο και είναι πολύ δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις στην έδρα τους.

Θα είναι διαφορετικά αυτά τα ματς σε σύγκριση με εκείνα που δώσαμε με την Ατλέτικο και θα ήταν τεράστιο λάθος να αρχίσουμε ήδη να σκεφτόμαστε τον ημιτελικό".

Photo Credits: AP Photo/Antonio Calanni

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τα πρωτοσέλιδα της αποθέωσης για τον Κριστιάνο!
Αλέγκρι: "Όσοι με κριτικάρουν χρειάζονται θεραπεία"
TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ