ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Αλέγκρι: "Έπρεπε να κλειδώσουμε νωρίτερα το ματς"

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - JUVENTUS / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - JUVENTUS / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δήλωσε ότι η Γιουβέντους έπρεπε να "κλειδώσει" τη νίκη νωρίτερα, διότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να σκοράρει "οποιαδήποτε στιγμή".

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του, στη νίκη της Γιουβέντους επί του Ολυμπιακού στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ο Ιταλός τεχνικός δήλωσε ότι οι παίκτες του έπρεπε να είχαν σημειώσει νωρίτερα δεύτερο γκολ, ενώ εξήγησε γιατί αντικατέστησε τον Πάουλο Ντιμπάλα και τον Αντρέα Μπαρτζάλι, στη συνέντευξη Τύπου.

Νευριάσατε με τον Ντιμπάλα και γενικότερα με την εικόνα του 2ου ημιχρόνου; Τον αντικαταστήσατε επειδή έχασε την μπάλα και δεν κυνήγησε τον αντίπαλό του για να ξαναγίνει κάτοχος;

"Όχι, είχαμε ένα δεκάλεπτο που η ομάδα ήταν σε δύσκολη στιγμή. Έβγαλα έναν επιθετικό για να βάλω έναν μέσο. Έπρεπε να “σκοτώσουμε” τον αντίπαλό μας την κατάλληλη στιγμή. Οποιαδήποτε στιγμή θα μπορούσαμε να δεχτούμε ένα τέρμα, π.χ. από ένα κόρνερ, και να αλλάξει γενικά το παιχνίδι".

Ασφαλώς δεν τον αντικαταστήσατε για την μπάλα που έχασε, αλλά δεν ήσασταν ικανοποιημένος με την απόδοση του Ντιμπάλα...

"Είναι έξυπνο παιδί, το είπα και χθες ότι δεν περνάει καλή περίοδο. Πέρσι είχε και έναν τραυματισμό για ένα μήνα. Είναι ένα παιδί 23 ετών, έκανε μία πρώτη φάση στη σεζόν με πολλά γκολ και περνάει μία δύσκολη στιγμή. Πρέπει να μεγαλώσει ακόμα, να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Πρέπει να δουλέψει περισσότερο για να έρθει στα επίπεδα που τον ξέρουμε. Έχουμε μέρες για να διορθώσουμε τα λάθη μας και όλα τα αδύναμα σημεία μας".

Πέρσι ο Μάντζουκιτς ήταν πολύ σημαντικός για την ομάδα και απόψε έπαιξε ο Ντούγκλας Κόστα. Η άποψή σας;

"Ο Μάντζουκιτς έμεινε για πολύ καιρό έξω και τώρα επανήλθε. Ο Ντούγκλας Κόστα έκανε πολύ καλό ματς, έχουμε πολλούς παίκτες που μπορεί να είναι καθοριστικοί στην ομάδα. Ο Μπουφόν, ο Λιχτστάινερ, ο Μάντζουκιτς και ο Κεντίρα έπαιξαν στα μπαράζ με τις εθνικές ομάδες και χρειάζονται χρόνο για να επανέλθουν".

Σε σχέση με το ματς με την Νάπολι, που οι παίκτες ήταν πολύ συγκεντρωμένοι, απόψε σαν να έκαναν ένα βήμα πίσω. Έβγαζαν μία υπεροψία ότι θα κέρδιζαν το ματς...

"Το Σάββατο θα είναι διαφορετικό το ματς με την Ίντερ. Απόψε έπρεπε να κλειδώσουμε το ματς πιο νωρίς, κάθε παιχνίδι έχει διαφορετική εξέλιξη και πρέπει να αλλάζεις συστήματα. Κάθε ματς εξαρτάται από το αποτέλεσμα και πρέπει να προσαρμόζεις την ομάδα ανάλογα με τον αντίπαλο".

Γιατί βγήκε ο Μπαρτζάλι;

"Είχε κάποιο μικρό μυικό πρόβλημα, δεν είναι κάτι σοβαρό. Ελπίζουμε θα το ξεπεράσει".

Είπατε ότι θεωρείτε επιτυχία το να φτάνει κάποιος στον τελικό χωρίς να κατακτά το τρόπαιο; Δεν άρεσε αυτή η δήλωση στον κόσμο...

"Όταν φτάνεις στον τελικό του Champions League, δεν σημαίνει ότι θα κερδίσεις. Παίζεις με φοβερές ομάδες. Είναι σημαντικό να περάσεις τον όμιλο, τα ημιτελικά και μετά να πας στον τελικό. Όταν φτάνεις στον τελικό είναι επιτυχία και όχι αποτυχία. Αυτό που επαναλαμβάνω είναι ότι ναι μεν έχει σημασία να κερδίσεις σε έναν τελικό, αλλά όχι αποτυχία όταν φτάνεις απλώς στον τελικό. Οι φίλοι της Γιουβέντους είναι καταπληκτικοί, δεν έχω τίποτα μαζί τους. Θα πρέπει όμως να καταλάβουν ότι είναι επιτυχία αν φτάσεις στον τελικό".

Περάσατε ως δεύτεροι στον όμιλο, ποιον βλέπετε να αντιμετωπίζετε;

"Μάλλον θα πέσουμε εναντίον αγγλικής ομάδας".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ