ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Φεράντο: "Δορυφόρος του Ολυμπιακού ο Εργοτέλης"

Φεράντο: "Δορυφόρος του Ολυμπιακού ο Εργοτέλης"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο νέος τεχνικός της Λιναρές, Χουάν Φεράντο, θυμήθηκε το σύντομο πέρασμά του από την Ελλάδα και τον Εργοτέλη χαρακτηρίζοντας την ομάδα της Κρήτης, ως "δορυφόρο του Ολυμπιακού".

Λίγοι θυμούνται τον 36χρονο Καταλανό τεχνικό, Χουάν Φεράντο. Άλλωστε η παρουσία του στην Ελλάδα και τον πάγκο του Εργοτέλη ήταν βραχύβια.

Ανακοινώθηκε ως τεχνικός της ομάδας του Ηρακλείου τις πρώτες ημέρες του Ιούλη του 2014 κι αποχώρησε την πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου καθοδηγώντας τους Κρητικούς σε μόλις δύο ματς με ισάριθμες ήττες (εκτός 2-0 από Καλλονή κι εκτός 2-1 από Πανιώνιο).

Μετά την επιστροφή του στην Ισπανία για λογαριασμό της Λεονέσα, την περασμένη εβδομάδα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Λιναρές. Η ομάδα της Ανδαλουσίας έχει συγκεντρώσει 41 βαθμούς μετά από 34 αγωνιστικές στη Segunda B (τρίτη ισπανική κατηγορία) και βρίσκεται στην 13η θέση της κατάταξης μαχόμενη για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Ο Χουάν Φεράντο θυμήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα "Ideal" το πέρασμά του από την Ελλάδα και τον Εργοτέλη, τον οποίον χαρακτήρισε ως μια ομάδα "δορυφόρο του Ολυμπιακού που ήθελε να αποσυνδεθεί", και απέδωσε το βραχύβιο πέρασμά του στην κακή οικονομική κατάσταση.

"Στη Μολδαβία είχαν ένα πρότζεκτ να παίξουμε στην Ευρώπη με τη Σερίφ Τιρασπόλ μέσα σε τρία χρόνια και παίξαμε στα προκριματικά του Champions League και του Europa League. Μετά υπήρχε "πόλεμος" εναντίον μου κι έφυγα. Στην Ελλάδα πήγα για ένα δεκαετές πρότζεκτ σε μία ομάδα δορυφόρο του Ολυμπιακού, η οποία ήθελε να αποσυνδεθεί αλλά η οικονομική κατάσταση παρουσίασε επιπλοκές και δεν μπορέσαμε να... πετάξουμε".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ