ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Αποχώρησε ο Βέλιτς από τον Εργοτέλη

Αποχώρησε ο Βέλιτς από τον Εργοτέλη
Βέλιτς INTIME SPORTS

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς δεν συνεχίζει στον πάγκο του Εργοτέλη. Στο διοικητικό συμβούλιο που έγινε το βράδυ της Τρίτης (20/10) αποφασίστηκε να λυθεί η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Με νέο προπονητή θα πορευτεί από εδώ και πέρα στη Football League ο Εργοτέλης. Το βράδυ της Τρίτης (20/10) έγινε διοικητικό συμβούλιο και αποφασίστηκε να μην συνεχιστεί η συνεργασία με τον Γιάσμινκο Βέλιτς.

Στον Βόσνιο προπονητή έγινε σαφές πως από τη δουλειά του ουδείς έχει παράπονο, αλλά και πως είναι αδύνατο να τα βγάλει πέρα οικονομικά η ομάδα. Ο 50χρονος τεχνικός έμεινε στον Εργοτέλη για τέσσερα παιχνίδια, με απολογισμό μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες.

Ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές στη Football League, η ομάδα του Ηρακλείου είναι στη 12η θέση, έχοντας 4 βαθμούς. Σε αυτό το διάστημα οι "κιτρινόμαυροι" έχασαν από Χανιά και ΑΕΛ, νίκησαν τον Αχαρναϊκό και αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τη Λαμία.

Η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανέφερε: " Η ΠΑΕ Εργοτέλης ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Γιάσμινκο Βέλιτς. Του ευχόμαστε υγεία και καλή συνέχεια στην καριέρα του".

Βέλιτς: "Έδωσα και την ψυχή μου"

Ο Βόσνιος τεχνικός ανέφερε μετά την εξέλιξη αυτή σε δήλωσή του: «Μετά από δική μου επίμονη πρωτοβουλία συναντήθηκα τελικά χθες με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, τον κ. Δημήτρη Παπουτσάκη, θέλοντας να συζητήσουμε τα τρέχοντα θέματα και τα διάφορα προβλήματα της ομάδας. Στη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Παπουτσάκης μου αποκάλυψε ότι αφενός δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές ανάγκες της ομάδας και να στηρίξει με τον κατάλληλο τρόπο την εξαιρετική εξέλιξή της και την πολύ καλή δουλειά στο αγωνιστικό κομμάτι, τονίζοντάς μου αφετέρου ότι δεν έχει απολύτως κανένα παράπονο από το προπονητικό τιμ.

Παρόλα αυτά θεώρησε σκόπιμο να ολοκληρώσουμε τη συνεργασία μας. Ακόμα κι έτσι, όμως εγώ αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τον Εργοτέλη για την τιμή που μου έκανε να με επιλέξει ως προπονητή του και να δηλώσω ότι όσο διάστημα παρέμεινα στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας έδωσα και την ψυχή μου για την ομάδα χωρίς, μάλιστα, να έχω εισπράξει ούτε ένα ευρώ.

Είμαι, όμως υπερήφανος που έμεινα πιστός στις αρχές μου και σε αυτά που με χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο και προπονητή ανεξάρτητα από τις συνθήκες δουλειάς. Δηλαδή, επαγγελματική προσέγγιση και εργασία υψηλών προδιαγραφών. Τονίζω δε ότι το κλίμα στην ομάδα μεταξύ προπονητικού τιμ και ποδοσφαιριστών ήταν εξαιρετικό αν και κάποιοι για τους δικούς τους λόγους το παρουσίαζαν «βαρύ».

Ενδεχομένως πράγματι το κλίμα να ήταν «βαρύ» γι' αυτούς που δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της δουλειά και στα καθήκοντά τους. Είμαστε, επίσης, υπερήφανοι σαν τεχνικό τιμ που με αυτό τον τρόπο, χωρίς ιδιαίτερες συνθήκες και προϋποθέσεις, μαζί με τους κατά κανόνα νεαρούς ποδοσφαιριστές μας, μπορέσαμε και δημιουργήσαμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο που διεκδικούσε μέσα έξω νίκες ανεξαρτήτως αντιπάλου και που αδικείται από τη βαθμολογική συγκομιδή για διάφορους λόγους.

«Το κλίμα στην ομάδα μεταξύ προπονητικού τιμ και ποδοσφαιριστών ήταν εξαιρετικό αν και κάποιοι για τους δικούς τους λόγους το παρουσίαζαν «βαρύ». Ενδεχομένως πράγματι το κλίμα να ήταν «βαρύ» γι' αυτούς που δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της δουλειά και στα καθήκοντά τους»

Μας χαροποιεί, επίσης, το γεγονός ότι αυτά τα νεαρά παιδιά σήμερα έχουν εξελιχθεί σε καλύτερους παίκτες από το ξεκίνημα της συνεργασίας μας. Έχουν πολύ μέλλον και ταλέντο οι παίκτες του Εργοτέλη και εύχομαι να συνεχίσουν να δουλεύουν το ίδιο καλά και να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο, γιατί το αξίζουν.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους για την καθημερινή συνεργασία μας, τα ΜΜΕ και, βεβαίως, τον κόσμο που του Εργοτέλη και του Ηρακλείου για την αγάπη και τη στήριξή τους.

Υ.Γ.: Οτιδήποτε άλλο από αυτό έχει ειπωθεί ή μπορεί να ειπωθεί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δεν με αφορά, δεν τα λαμβάνω υπόψη μου και είναι εκ του πονηρού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παπουτσάκης: "Θα αποχωρήσουμε από το πρωτάθλημα αν χρειαστεί"

TAGS ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ