ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι: Τα στατιστικά του Κέπα είναι άκρως απογοητευτικά

Chelsea goalkeeper Kepa Arrizabalaga reacts after stops a shot from Manchester City's Leroy Sane during a penalty shootout at the end of the English League Cup final soccer match between Chelsea and Manchester City at Wembley stadium in London, England, Sunday, Feb. 24, 2019. (AP Photo/Tim Ireland)
Chelsea goalkeeper Kepa Arrizabalaga reacts after stops a shot from Manchester City's Leroy Sane during a penalty shootout at the end of the English League Cup final soccer match between Chelsea and Manchester City at Wembley stadium in London, England, Sunday, Feb. 24, 2019. (AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Η Τσέλσι ψάχνεται για την απόκτηση τερματοφύλακα, καθώς ο Φρανκ Λάμπαρντ είναι δυσαρεστημένος με τον Κέπα Αριζαμπαλάγκα. Οι αριθμοί του είναι άκρως απογοητευτικοί, και δικαιολογούν απόλυτα την συγκεκριμένη κίνηση των "μπλε".

Το 2018 η Τσέλσι απέκτησε από την Αθλέτικ Μπιλμπάο τον 23χρονο τότε τερματοφύλακα, Κέπα Αριζαμπαλάγκα, έναντι του ποσού ρεκόρ των 80 εκατομμυρίων ευρώ. Οι προσδοκίες για τον Ισπανό κίπερ ήταν μεγάλες, τις οποίες δύο χρόνια μετά, δεν έχει ικανοποιήσει στο ελάχιστο.

Ενδεικτικά ο Κέπα έχει τον λιγότερο μέσο όρος αποσόβησης προσπαθειών που πήγαν εντός εστίας μεταξύ των τερματοφυλάκων που συμπλήρωσαν 1.500 αγωνιστικά λεπτά, των πέντε καλύτερων πρωταθλημάτων.

Από τα 99 σουτ που πήγαν στον στόχο, ο Κέπα έσωσε τα 55. Το ποσοστό είναι 54.5%, που είναι ιδιαίτερα χαμηλό, αν αναλογιστούμε ότι ο Νταβίντ ντε Χέα που δέχεται δριμεία κριτική, στην ίδια στατιστική έχει ποσοστό 74.2%.

Στο Champions League τα στατιστικά του είναι ακόμα χειρότερα, καθώς στην ίδια στατιστική το ποσοστό αποκρούσεων είναι 50%, που σημαίνει ότι μία στις δύο προσπάθειες εντός εστίας καταλήγουν στο βάθος της εστίας.

Όσον αφορά την φετινή χρονιά, ο Κέπα δέχτηκε 47 γκολ στο πρωτάθλημα, και στα 14 από αυτά (σχεδόν το 30%) έμεινε άγαλμα, ενώ έχει δεχτεί το 8% των τερμάτων της Τσέλσι στην ιστορία της στην Premier League. Τα 109 τέρματα που έχει δεχθεί αυτά τα δύο χρόνια, ο Τσεχ έκανε επτά χρόνια για να "συμπληρώσει" τα 109 γκολ.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ