ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι: Η τιμωρία από την UEFA έγινε δώρο

Chelsea's Mason Mount, right, celebrates scoring his side's second goal of the game with Tammy Abraham during the English Premier League soccer match between Norwich City and Chelsea at the Carrow Road Stadium, Norwich, England. Saturday, Aug, 24 2019. (Joe Giddens/PA via AP)
Chelsea's Mason Mount, right, celebrates scoring his side's second goal of the game with Tammy Abraham during the English Premier League soccer match between Norwich City and Chelsea at the Carrow Road Stadium, Norwich, England. Saturday, Aug, 24 2019. (Joe Giddens/PA via AP) AP

Η Τσέλσι θα βγει δεδομένα κερδισμένη από την απαγόρευση μεταγραφών αφού έστω και από ανάγκη έδωσε χώρο στους παίκτες που κατέκτησαν το UEFA Youth League πριν από τρία χρόνια.

Η φετινή σεζόν για την Τσέλσι μπορεί να μοιάζει χαμένη, όμως στην πραγματικότητα αναμένεται να αφήσει στους μπλε ένα μεγάλο κέρδος. Η απαγόρευση μεταγραφών που επιβλήθηκε στους μπλε τους ανάγκασε να πάνε με ένα μοντέλο προώθησης παικτών από τις ακαδημίες τους.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ ανέλαβε να ενώσει το ταλέντο των πιτσιρικάδων με την εμπειρία των μεγαλύτερων και μέχρι στιγμής τα πηγαίνει καλύτερα από ότι θα περίμενε κανείς.

Σίγουρα, η χρονιά ξεκίνησε άσχημα με την τεσσάρα στο ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, ακόμα και σε εκείνο το παιχνίδι η Τσέλσι έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και αν οι παίκτες της ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.

Είναι δεδομένο πως θα υπαρξουν γκέλες και λάθη από παίκτες με ελάχιστη εμπειρία, όμως το κέρδος σε βάθος χρόνου αναμένεται να είναι μεγάλο.

ΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΙ

Το βασικότερο στοιχείο που πρέπει να αναφέρουμε πριν συνεχίσουμε την αναφορά μας στα κατορθώματα των πιτσιρικάδων της Τσέλσι είναι ότι αυτοί δεν είναι τυχαίοι. Ο Τομόρι, ο Άμπραχαμ, ο Μάουντ που αγωνίζονται τώρα με την φανέλα της Τσέλσι αποτελούν μέλη της ομάδας που τη σεζόν 2015-16 κατέκτησε το Youth League της UEFA.

Τότε οι μπλε με πρωταγωνιστή τον Άμπραχαμ που πέτυχε οκτώ γκολ είχαν φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής όπου επικράτησαν με 2-1 στον τελικό επί της Παρί Σεν Ζερμέν. Μάλιστα αξίζει να σημειώσουμε ότι στα προημιτελικά απέκλεισαν τον Άγιαξ.

Απλά για να έχετε μια εικόνα να αναφέρουμε ότι σε εκείνο το ματς με τον Αίαντα στην αντίπερα όχθη αγωνίζονταν οι Ντε Λιχτ, Φαν ντε Μπεκ, Νούρι, Κλάιφερτ και άλλοι. Από εκείνη τη φουρνιά μέχρι σήμερα κανένας δεν είχε ούτε μία συμμετοχή, ενώ υπάρχουν ακόμα παίκτες που ψάχνουν να βρουν το δρόμο τους.

Τσέλσι: Η τιμωρία από την UEFA έγινε δώρο

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Κέισι Πάλμερ. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός ήταν θεωρητικά το μεγαλύτερο ταλέντο εκείνης της ομάδας. Παίκτης που μπορούσε να εκτελέσει και με τα δύο πόδια και με έφεση στο σκοράρισμα. Ο Λάμπαρντ τον δοκίμασε, αλλά τελικά ο 22χρονος ήθελε να έχει πιο ενεργό ρόλο και έτσι κατέληξε με μεταγραφή στην Μπρίστολ Σίτι με την Τσέλσι να έχει οψιον για την απόκτησή του.

Η ΠΑΡΕΑ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ

Τους προηγούμενους μήνες στην προετοιμασία ο Λάμπαρντ δοκίμασε αρκετούς που έχουν ακόμα συμβόλαιο με τους μπλε για να επιλέξει εκείνους που του κάνουν. Έτσι, τέσταρε τους περισσότερους από εκείνη την φουρνιά και τις επόμενες. Κάπως έτσι φτάσαμε στην 25άδα με την οποία δουλέυει ο Λάμπαρντ να υπάρχουν οκτώ παίκτες που εχουν αγωνιστεί στις ακαδημίες των μπλε.

Μάλιστα, τέσσερις από αυτούς έχουν στάνταρ θέση στο ροτέισον του Άγγλου κόουτς, ενώ σύντομα αναμένεται να προστεθεί ακόμα ένας στην εξίσωση. Αναφερόμαστε φυσικά στους Μάουντ (μέσος, 20χρ.), Άμπραχαμ (επιθετικός, 21χρ.), Τομόρι (αμυντικός, 21χρ.) και Κρίστενσεν (αμυντικός, 23χρ). Για όσους δεν το γνωρίζουν να αναφέρουμε πως ο Δανός είχε αποκτηθεί σε ηλικία 15 ετών από την Μπρόντμπι, είναι ο μεγαλύτερος από τους προαναφερθέντες και ο μοναδικός που είχε πολλά λεπτά συμμετοχής.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον τραυματία Οντόι που είναι έτοιμος να επιστρέψει με ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, αλλά και τον μεγάλο άτυχο Λόφτους - Τσικ. Ειδικά ο πρώτος είναι δεδομένο ότι θα είναι στο βασικό ροτέισον του Λάμπαρντ

ΣΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ

Οι Μάουντ, Άμπραχαμ, Τομόρι έχουν καταφέρει μάλιστα να σκοράρουν για τους μπλε. Για την ακρίβεια είναι οι μόνοι που έχουν σκοράρει στην Premier League χαρίζοντας στην Τσέλσι ορισμένα εντυπωσιακά ρεκόρ. Οι μπλε έγιναν η πρώτη ομάδα μετά την Λιντς της περιόδου 1999-00 που παίκτες κάτω των 21 πετυχαίνουν εννιά διαδοχικά τέρματά της.

Ειδικά για τον Άμπραχαμ, ο οποίος μετρά ήδη επτά γκολ σε πέντε αγώνες οι επιδόσεις του είναι άκρως εντυπωσιακές. Ο 21χρονος επιθετικός έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της Premier League που πετυχαίνει τουλάχιστον δύο γκολ σε τρεις διαδοχικούς αγώνα. Ο πρώτος που το έκανε αυτό ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο το 2006 και ο δεύτερος ο Ντέλε Άλι το 2017.

Παράλληλα, στο ματς με την Γουλβς ο 21χρονος επιθετικός έγινε ο πρώτος στην ιστορία του πρωταθλήματος που πετυχαίνει χατ τρικ και αυτογκόλ στο ίδιο παιχνίδι. Συνολικά, τα πιτσιρίκια των μπλε έχουν πετύχει 11 γκολ και η Τσέλσι έγινε η μοναδική ομάδα στην ιστορία της Premier League της οποία όλοι οι σκόρερ είναι από 21 και κάτω.

Όλα αυτά δύσκολα θα είχαν συμβεί εάν η Τσέλσι δεν είχε τιμωρηθεί από την UEFA. Οπότε μάλλον οι μπλε θα πρέπει να ευχαριστήσουν την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία γιατί αλλιώς αυτοί οι παίκτες δεν θα είχαν βρει το δρόμο τους για την πρώτη ομάδα.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ