ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι: Δήλωση αγάπης του Λάμπαρντ για τον Άμπραχαμ

Chelsea's manager Frank Lampard smiles as he listens to a question during a media conference at the teams training ground in Cobham, England, Friday, Aug. 9, 2019. Chelsea play Manchester United in Manchester on Sunday in their opening English Premier League 2019/2020 fixture. (AP Photo/Alastair Grant)
Chelsea's manager Frank Lampard smiles as he listens to a question during a media conference at the teams training ground in Cobham, England, Friday, Aug. 9, 2019. Chelsea play Manchester United in Manchester on Sunday in their opening English Premier League 2019/2020 fixture. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Ο Φρανκ Λάμπαρντ δήλωσε αηδιασμένος από τη ρατσιστική επίθεση στον Τάμι Άμπραχαμ μετά το χαμένο του πέναλτι στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και ύψωσε ασπίδα προστασίας για τον επιθετικό της Τσέλσι.

Ο Τάμι Άμπραχαμ δεν έχει καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα σε κάποιο από τα πέντε ματς που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Τσέλσι, ωστόσο το ματς που τον πλήγωσε περισσότερο ήταν το τελευταίο: αυτό με την Λίβερπουλ στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ.

Όχι για τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε στην παράταση με το σκορ στο 2-2 αλλά για το πέναλτί του στη ρωσική ρουλέτα το οποίο απέκρουσε ο Αντριάν και χάρισε το τρόπαιο στην Λίβερπουλ, με τον 21χρονο Άγγλο επιθετικό να γίνεται ψυχολογικό ράκος αλλά και στόχος ρατσιστικής επίθεσης μέσω Twitter.

Μεταξύ των υβριστών του ήταν και φανς της Τσέλσι, με τον Φρανκ Λάμπαρντ να παίρνει μάλιστα θέση στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής και να κατακεραυνώνει τους ρατσιστές οπαδούς, μιλώντας παράλληλα με τα καλύτερα λόγια για την αξία και το ήθος του Άμπραχαμ.

"Ο Τάμι θέλει απελπισμένα να σκοράρει πάντα και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που με κάνουν να τον αγαπώ. Παίρνει καλές θέσεις και αυτό είναι ένδειξη πως δεν κρύβεται", δήλωσε αρχικά ο τεχνικός των "μπλε" και κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, για να προσθέσει για τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο παίκτης του:

Chelsea's Tammy Abraham walks away after having his penalty saved in a shootout during the UEFA Super Cup soccer match between Liverpool and Chelsea, in Besiktas Park, in Istanbul, Thursday, Aug. 15, 2019. Liverpool won 5-4 in a penalty shootout after the game ended tied 2-2. (AP Photo/Emrah Gurel)
Chelsea's Tammy Abraham walks away after having his penalty saved in a shootout during the UEFA Super Cup soccer match between Liverpool and Chelsea, in Besiktas Park, in Istanbul, Thursday, Aug. 15, 2019. Liverpool won 5-4 in a penalty shootout after the game ended tied 2-2. (AP Photo/Emrah Gurel) AP PHOTO/EMRAH GUREL

"Ο Τάμι είναι κατι παραπάνω από απογοητευμένος. Είμαι ιδιαίτερα αηδιασμένος από τους αποκαλούμενους φίλους της Τσέλσι. Είδαμε το βράδυ της Τετάρτης δύο διαφορετικές όψεις ενός καθρέφτη.

Ο Άμπραχαμ μού ζήτησε να εκτελέσει το πέμπτο πέναλτι, καθώς ήθελε να δείξει πόσο γενναίος ήταν με όλο τον κόσμο να παρακολουθεί. Την ίδια στιγμή, δευτερόλεπτα αργότερα, κάποιος πίσω από ένα πληκτρολόγιο, γράφει τα πιο αηδιαστικά λόγια που θα μπορούσε να γράψει κανείς.

Δεν ξέρω πώς επιτρέπονται τέτοια λόγια σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Κάτι πρέπει να γίνει ώστε να αλλάξουν εντελώς τρόπο σκέψης κάποιοι άνθρωποι.

Όταν γίνονται τέτοια πράγματα, γυρίζουν και το σύλλογο αρκετά χρόνια πίσω. Έχω μιλήσει με τον Τάμι, είναι δυνατός χαρακτήρας και μου αρέσει αυτό".

Photo Credits: AP Photo/Alastair Grant, AP Photo/Emrah Gurel

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ