ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι: Απορρίφθηκε η έφεση για απαγόρευση μεταγραφών

The Chelsea football club flag is waved on the pitich prior to the start to of the English Premier League soccer match between Chelsea and Leicester City, at Stamford Bridge stadium in London, Saturday, Oct. 15, 2016. (AP Photo/Alastair Grant)
The Chelsea football club flag is waved on the pitich prior to the start to of the English Premier League soccer match between Chelsea and Leicester City, at Stamford Bridge stadium in London, Saturday, Oct. 15, 2016. (AP Photo/Alastair Grant) AP

Απορρίφθηκε η έφεση της Τσέλσι για την τιμωρία που της είχε επιβάλλει τον Φεβρουάριο η FIFA με απαγόρευση μεταγραφών στις δύο επόμενες μεταγραφικές περιόδους.

Άσχημα τα μαντάτα για την Τσέλσι. Οι Λονδρέζοι είχαν καταθέσει έφεση στην UEFA για την υπόθεση του τρόπου προσέγγισης ποδοσφαιριστών κάτω των 18 χρονών, η οποία απορρίφθηκε.

Συγκεκριμένα οι "μπλε" είχαν κριθεί ένοχοι τον Φεβρουάριο για την παραβίαση του άρθρου 19 της FIFA που έχει να κάνει με ζητήματα μετακίνησης ανήλικων παικτών από μία ομάδα σε μία άλλη και αφορούσε περιπτώσεις 12 ποδοσφαιριστών. Μάλιστα μία από αυτές είναι εκείνη του Μπερτράντ Τραορέ που αγωνιζόταν στη Τσέλσι από το 2014 έως το 2017, ενώ τώρα παίζει στη Λιόν.

Η τιμωρία που επεβλήθη στους Λονδρέζους ήταν απαγόρευση μεταγραφών για τις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους συν πρόστιμο 600.000 ελβετικών φράγκων, δηλαδή περίπου 530.000 ευρώ.

Η έφεση δεν έγινε δεκτή από την αρμόδια επιτροπή της FIFA, επομένως η πρωτοβάθμια απόφαση ισχύει κανονικά. Έτσι, η Τσέλσι δεν θα επιτρέπεται να κινηθεί στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, όπως και του χειμώνα του 2020, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να αποδεσμευτούν ή να αποχωρήσουν ποδοσφαιριστές.

Η μοναδική αλλαγή που υπήρξε στην αρχική απόφαση είναι ότι μπορεί να υπογράφει συμβόλαια με παίκτες κάτω των 16 ετών, αρκεί να είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως αναφέρει η "Telegraph", η αγγλική ομάδα δεν θα αφήσει την υπόθεση εκεί και θα φτάσει μέχρι το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), προκειμένου να δικαιωθεί.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ