ΤΣΕΛΣΙ

Σάτον: "Κέπα, η μεγαλύτερη απογοήτευση της Τσέλσι μετά από μένα"

Chelsea's goalkeeper Kepa Arrizabalaga looks the ball during the English Premier League soccer match between Chelsea and Liverpool at Stamford Bridge Stadium, Sunday, Sept. 20, 2020. (Michael Regan/Pool via AP)
Chelsea's goalkeeper Kepa Arrizabalaga looks the ball during the English Premier League soccer match between Chelsea and Liverpool at Stamford Bridge Stadium, Sunday, Sept. 20, 2020. (Michael Regan/Pool via AP) MICHAEL REGAN/POOL VIA AP

Ο Άγγλος παλαίμαχος φορ και νυν τηλεσχολιαστής, Κρις Σάτον, έκανε ειδική αναφορά στον Κέπα μετά το νέο παιδαριώδες σφάλμα του, αυτή τη φορά κόντρα στην Λίβερπουλ, και τον χαρακτήρισε μεγαλύτερη απογοήτευση για την Τσέλσι από την εποχή που έπαιξε ο ίδιος στους Λονδρέζους.

Η Τσέλσι έδωσε πάνω από 70.000.000 λίρες καλοκαίρι του 2018 για να ενισχυθεί κάτω από τα γκολπόστ και έκανε τον Κέπα Αριθαμπαλάγκα τον ακριβότερο τερματοφύλακα στον κόσμο. Στα χαρτιά, απέκτησε ασφάλεια αποκτώντας τον κίπερ της Μπιλμπάο, όμως στην πράξη η κίνηση αυτή αποδείχτηκε σκέτη καταστροφή.

Το γήπεδο είναι άλλωστε ο καθρέφτης, με τον Ισπανό να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και να μετράει πλέον αντίστροφα για να κάτσει στον πάγκο παραχωρώντας τη θέση του στον Έντουαρντ Μεντί που θα αποκτηθεί από την Ρεν έναντι 22.000.000 λιρών.

Το βράδυ της Κυριακής καταδίκασε την ομάδα του σε ήττα κάνοντας δώρο στον Σαντιό Μανέ το δεύτερο γκολ της Λίβερπουλ, με τον Κρις Σάτον να αφιερώνει τη στήλη που έχει στην "Daily Mail" για να μιλήσει για την ιδαιίτερη περίπτωσή του:

"Μπορείς να ξοδέψεις έναν θησαυρό για την επίθεση, αλλά εάν ο τερματοφύλακάς σου δεν μπορεί να πιάσει ούτε κρύωμα, τι νόημα έχει; Ο Κέπα κόστισε 71.600.000 λίρες το 2018 αλλά δεν απέδειξε ποτέ ότι αξίζει να είναι ο ακριβότερος τερματοφύλακας στον κόσμο.

Αντίθετα, δείχνει πως είναι το χειρότερο απόκτημα της Τσέλσι στην εποχή της Premier League. Ίσως το χειρότερο από τότε που τους κόστισα 10.000.000 λίρες!

Πήγα στο Στάμφορντ Μπριτζ με πολλά χρήματα το 1999. Δεν δούλεψε όμως το πράγμα και έναν χρόνο μετά παραχωρήθηκα στην Σέλτικ για 6.000.000 λίρες. Συμβαίνει. Κάποιες φορές πρέπει να προχωράς.

Μπορείς επίσης να φέρεις στο μυαλό σου τον Φερνάντο Τόρες που κόστισε 50.000.000 λίρες στην Τσέλσι (αν και κάποιοι οπαδοί της Τσέλσι θα πουν ότι μόνο το ιστορικό γκολ του ημιτελικού κόντρα στην Μπαρτσελόνα άξιζε αυτά τα χρήματα).

Chelsea's goalkeeper Kepa Arrizabalaga, left, is congratulated by Chelsea's head coach Frank Lampard after their English Premier League soccer win over Brighton at Falmer Stadium in Brighton, England, Monday, Sept. 14, 2020. (Glynn Kirk/Pool via AP)
Chelsea's goalkeeper Kepa Arrizabalaga, left, is congratulated by Chelsea's head coach Frank Lampard after their English Premier League soccer win over Brighton at Falmer Stadium in Brighton, England, Monday, Sept. 14, 2020. (Glynn Kirk/Pool via AP) GLYNN KIRK/POOL VIA AP

Ο Αντρέι Σεβτσένκο επίσης, που κόστισε 30.000.000 λίρες. Σίγουρα όμως ο Κέπα μάς νικάει όλους. Με τα γκολ του Σαντιό Μανέ την Κυριακή, ο Κέπα έχει δεχτεί 11 γκολ στα 16 τελευταία σουτ που έχουν γίνει προς την εστία του.

Στο ποδόσφαιρο έχεις πάντα την ευκαιρία να λυτρωθείς. Εγώ λυτρώθηκα στην Σέλτικ και ίσως ο Κέπα να χρειαστεί να πάει αλλού για να αποδείξει την αξία του", τόνισε μεταξύ άλλων για τον Κέπα σε αρθρογραφία του στην "Daily Mail" ο Σάτον.

Σημειώνεται πως ο Σάτον είχε μία εξαιρετική διαδρομή με τη φανέλα της Νόριτς από το 1991 μέχρι το 1994 (102 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 35 γκολ) και με την Μπλάκμπερν από το 1994 μέχρι το 1999 (130 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 47 γκολ), για να έρθει ωστόσο η καθίζησή του στην Τσέλσι που πανηγύρισε μόλις φορά τέρμα του στην Premier League σε σύνολο 28 αγώνων.

Για να πάει έναν χρόνο μετά στην Σέλτικ και να έχει απολογισμό 63 γκολ σε 130 συμμετοχές του στο πρωτάθλημα Σκωτίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τσέλσι - Λίβερπουλ 0-2: Ο Μανέ εκτέλεσε τους Λονδρέζους
TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ