ΤΣΕΛΣΙ

Ο Σάρι αφιέρωσε το τρόπαιο στη Νάπολι αλλά "έδειξε" Γιουβέντους

Chelsea head coach Maurizio Sarri smokes a cigaret on the bench after winning the Europa League Final soccer match between Chelsea and Arsenal at the Olympic stadium in Baku, Azerbaijan, Thursday, May 30, 2019. Chelsea won 4-1. (AP Photo/Darko Bandic)
Chelsea head coach Maurizio Sarri smokes a cigaret on the bench after winning the Europa League Final soccer match between Chelsea and Arsenal at the Olympic stadium in Baku, Azerbaijan, Thursday, May 30, 2019. Chelsea won 4-1. (AP Photo/Darko Bandic) AP

Ο προπονητής της Τσέλσι, Μαουρίτσιο Σάρι, αφιέρωσε την κατάκτηση του Europa League στους οπαδούς της πρώην του ομάδας, Νάπολι, παραδέχθηκε ωστόσο εμμέσως ότι το πιθανότερο είναι να συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία της αντιπάλου της, Γιουβέντους.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι πανηγύρισε το πρώτο τρόπαιο της καριέρας του, φθάνοντας στην κατάκτηση του Europa League με την Τσέλσι.

Ο 60χρονος Ναπολιτάνος τεχνικός, ο οποίος γιόρτασε με πούρο καθώς έγινε ο πρώτος Ιταλός που κατακτά το τρόπαιο (πρώην κύπελλο UEFA) μετά τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι την τελευταία 20ετία, αφιέρωσε την νίκη (4-1) επί της Άρσεναλ στον τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου του Μπακού στους οπαδούς της πρώην του ομάδας.

Παραδέχθηκε, ωστόσο, εμμέσως ότι το πιθανότερο είναι ν' αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους. Ο πρόεδρος άλλωστε των μπιανκονέρι, Αντρέα Ανιέλι, βρέθηκε στο Μπακού την Τετάρτη (29/5) και όπως όλα δείχνουν ο Σάρι θα είναι ο αντικαταστάτης του Μαξ Αλέκγρι στην τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους.

"Αφιερώνω αυτή τη νίκη στους φίλους της Νάπολι, στους οποίους δεν μπόρεσα να χαρίσω ένα τρόπαιο. Ξέρουν καλά την αγάπη που τους έχω κι ότι επέλεξα να πάω ένα χρόνο στο εξωτερικό για να μην πάω απευθείας σε μια ομάδα ανταγωνίστρια. Αλλά, το επάγγελμα αυτό μπορεί να σε κάνει ν' ακολουθήσεις άλλους δρόμους. Αυτό, όμως, δεν θ' αλλάξει τη σχέση μου με τη Νάπολι", υποστήριξε ο Μαουρίτσιο Σάρι.

Ο βρετανικός Τύπος θεωρεί δεδομένη την αποχώρησή του από τον πάγκο της Τσέλσι, ενώ ο ιταλικός κάνει λόγο για συμφωνία με τη "Γηραιά Κυρία".

Photo credits: AP Photo/Darko Bandic

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ