ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O Πέδρο αποθεώνει τη δουλειά του Σάρι με το απόλυτο κοπλιμέντο

Chelsea's manager Maurizio Sarri, right, and Manchester City's manager Pep Guardiola during the Community Shield soccer match between Chelsea and Manchester City at Wembley, London, Sunday, Aug. 5, 2018. (AP Photo/Tim Ireland)
Chelsea's manager Maurizio Sarri, right, and Manchester City's manager Pep Guardiola during the Community Shield soccer match between Chelsea and Manchester City at Wembley, London, Sunday, Aug. 5, 2018. (AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Ο Μαουρίτσιο Σάρι έχει μεταμορφώσει πλήρως την Τσέλσι από μία αμυντική σε μία φουλ επιθετική ομάδα και ο Πέδρο όχι μόνο το αναγνωρίζει αλλά κάνει και συγκρίσεις με την... Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα.

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δύο μήνες και οκτώ ημέρες από τότε που ο Μαουρίτσιο Σάρι αποδέχτηκε το κάλεσμα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς και ανέλαβε το κουμάντο της Τσέλσι (14/7 η ανακοίνωση της πρόσληψής του), παρόλα αυτά οι περισσότεροι άνθρωποι εντός συλλόγου αισθάνονται πως έχουν περάσει χρόνια σε σύγκριση με την εποχή Κόντε στην άκρη του πάγκου και... αιώνες από το πέρασμα Μουρίνιο.

Ο λόγος είναι πως το στιλ ποδοσφαίρου που υϊοθετεί τώρα η ομάδα του δυτικού Λονδίνου και αυτό που ακολουθούσε επί των δύο προκατόχων του είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα, με τον πρώην τεχνικό της Νάπολι να έχει "κερδίσει" άπαντες με το ελκυστικότερο και πιο μοντέρνο ποδόσφαιρο που παίζουν τώρα οι "μπλε".

Πέρα μάλιστα από τους ουδέτερους παρατηρητές, είναι και οι παίκτες της Τσέλσι που στάζουν μέλι για τον προπονητή, με πιο χαρακτηριστικά να είναι τα λόγια του Πέδρο, συγκρίνοντας την Τσέλσι του Σάρι με την Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιολα, με τον οποίο συνεργάστηκε για μία τριετία (2009-2012).

"Η ομάδα έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με πέρυσι, ο Σάρι έχει μία έξοχη ιδέα στο μυαλό του για το πώς να πρεσάρουμε, να κάνουμε επίθεση και να παίζουμε.

Θέλει να έχει περισσότερους παίκτες μεταξύ των γραμμών, να δημιουργούμε ευκαιρίες και να έχουμε μεγαλύτερη κατοχή μπάλας.

Manchester City coach Josep Guardiola, second from right, gives instructions as Napoli coach Maurizio Sarri, left, gestures during the Champions League group F soccer match between Manchester City and Napoli at the Etihad Stadium in Manchester, England, Tuesday, Oct.17, 2017. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City coach Josep Guardiola, second from right, gives instructions as Napoli coach Maurizio Sarri, left, gestures during the Champions League group F soccer match between Manchester City and Napoli at the Etihad Stadium in Manchester, England, Tuesday, Oct.17, 2017. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Πριν πάει στην Τσέλσι, ο Σάρι αντιμετώπισε τον Γκουαρδιόλα την περασμένη σεζόν στο πλαίσιο των αγώνων της Νάπολι με την Μάντσεστερ Σίτι για τους ομίλους του Champions League

Αυτό είναι θετικό", τόνισε αρχικά ο 31χρονος Ισπανός διεθνής μεσοεπιθετικός, και συνέχισε: "Με τον Σάρι τρέχουμε πολύ αλλά είναι διαφορετικό γιατί πρεσάρουμε πολύ ψηλά.

Με τον Κόντε ίσως να ήμασταν πιο συμπαγείς αλλά παίζαμε άμυνα πάντα στο δικό μας μισό γήπεδο. Αυτό σημαίνει πως όταν ανακτούσαμε τη μπάλα, είχαμε πολλά περισσότερα μέτρα να διανύσουμε πριν φτάσουμε στην περιοχή του αντιπάλου.

Αντίθετα, με τον Σάρι, όταν παίρνουμε τη μπάλα είμαστε σε καλή θέση για να επιτεθούμε, αφού είμαστε κοντά στην περιοχή του αντιπάλου. Η ίδια ιδέα επικρατούσε και στην Μπαρτσελόνα με τον Γκουαρδιόλα. Ο Σάρι και ο Πεπ έχουν πολλές ομοιότητες, τα πλάνα που έχουν για την επίθεση είναι τα ίδια".

Σημειώνεται πως ο Μαουρίτσιο Σάρι μετράει 5 νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της Premier League και αν η ομάδα του νικήσει την Γουέστ Χαμ εκτός έδρας το μεσημέρι της Κυριακής και κάνει το "6 στα 6" θα ισοφαρίσει Γκουαρδιόλα και Αντσελότι, ως προπονητής με έξι σερί νίκες στον πάγκο της ομάδας του από την αρχή της σεζόν στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα.

Photo Credits: AP Photo/Tim Ireland, AP Photo/Dave Thompson

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ