ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O Kόβατσιτς βλέπει videos του Σκόουλς στο Youtube για να βελτιωθεί!

Chelsea's Mateo Kovacic fights for the ball with Arsenal's Alexandre Lacazette, right, during the English Premier League soccer match between Chelsea and Arsenal at Stamford bridge stadium in London, Saturday, Aug. 18, 2018. (AP Photo/Tim Ireland)
Chelsea's Mateo Kovacic fights for the ball with Arsenal's Alexandre Lacazette, right, during the English Premier League soccer match between Chelsea and Arsenal at Stamford bridge stadium in London, Saturday, Aug. 18, 2018. (AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Ο Ματέο Κόβατσιτς αποκάλυψε στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης της Τσέλσι πως πηγή έμπνευσης για εκείνον είναι ο άλλοτε άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πολ Σκόουλς. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Αν και είναι μόλις 24 ετών ο Ματέο Κόβατσιτς έχει ήδη πετύχει πολλά στην ποδοσφαιρική καριέρα του, αν αναλογιστεί κανείς πως έχει ήδη φορέσει τη φανέλα των Ίντερ και Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα αγωνίζεται στην Τσέλσι, την ώρα που σε εθνικό επίπεδο μετράει 48 παρουσίες με την εθνική Κροατίας, με την οποία έχει πάρει μάλιστα μέρος σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στην Γαλλία.

Τι είναι όμως αυτό που θέλει να βελτιώσει πάνω του ενόψει της συνέχειας; Ο ίδιος παραδέχτηκε στην πρώτη του συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής της Τσέλσι πως έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα και για αυτό βλέπει videos με το είδωλό του, τον Πολ Σκόουλς, προκειμένου να βοηθηθεί στο παιχνίδι του.

"Ήταν εκπληκτικός όταν έπαιζε. Εξακολουθώ να απολαμβάνω να βλέπω videos με εκείνον στο Youtube. Μερικές φορές πηγαίνω σπίτι και τον βλέπω για να μάθω κάτι καινούριο.

Είχε τα πάντα, ήταν μοντέρνος μέσος, πετύχαινε γκολ, αμυνόταν καλά, έκανε τάκλιν. Δεν αντιγράφω κανέναν αλλά μου αρέσει να βλέπω τον Σκόουλς.

Βλέπω επίσης και άλλους παίκτες για να δω τι μπορώ να κάνω καλύτερα. Όπως για παράδειγμα τους Λούκα Μόντριτς και Αντρές Ινιέστα.

Το πρόβλημα που έχω είναι πως δεν σκοράρω αρκετά (πέρυσι έμεινε άσφαιρος με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης) και αυτό είναι κάτι που χρειάζεται να βελτιώσω στο παιχνίδι μου", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Croatia's Mateo Kovacic attends Croatia's official training in Roschino near St. Petersburg, Russia, Thursday, June 28, 2018, at the 2018 soccer World Cup. (AP Photo/Dmitri Lovetsky)
Croatia's Mateo Kovacic attends Croatia's official training in Roschino near St. Petersburg, Russia, Thursday, June 28, 2018, at the 2018 soccer World Cup. (AP Photo/Dmitri Lovetsky) AP PHOTO/DMITRI LOVETSKY

Ο Κόβατσιτς, ο οποίος μετράει μέχρι στιγμής 4 συμμετοχές με τη μπλε φανέλα (δανεικός για έναν χρόνο από την Ρεάλ) αναφέρθηκε εκτός από την καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο και σε αυτήν σε εθνικό, με την αναφορά του στη θριαμβευτική πορεία της Κροατίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας να είναι χαρακτηριστική:

"Δεν θα ξεχάσω ποτέ την υποδοχή που μας επεφύλαξαν οι Κροάτες φίλαθλοι στην επιστροφή της αποστολής στη χώρα μετά τη 2η θέση στο Μουντιάλ. Ήταν κάτι το εκπληκτικό.

Συγκεντρώθηκε περίπου 600.000 κόσμος και μία διαδρομή λίγων χιλιομέτρων την κάναμε με το λεωφορείο σε 6,5 ώρες.

Οι διοργανωτές δεν περίμεναν τόσους πολλούς οπαδούς στην υποδοχή μας και μας έδωσαν λεωφορείο χωρίς τουαλέτα μέσα σε αυτό.

Χρειάστηκε κάποια στιγμή να κάνουμε στάση και να πάμε σε έναν πυροσβεστικό σταθμό για να κατουρήσουμε..."

Photo Credits: AP Photo/Tim Ireland, AP Photo/Dmitri Lovetsky

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ