ΤΣΕΛΣΙ

Ο Κόντε ετοιμάζει τη δεύτερη... έκδοση της δικής του Τσέλσι

Chelsea's team manager Antonio Conte gestures during the English Premier League soccer match between Manchester United and Chelsea at Old Trafford stadium in Manchester, Sunday, April 16, 2017.(AP Photo/ Rui Vieira)
Chelsea's team manager Antonio Conte gestures during the English Premier League soccer match between Manchester United and Chelsea at Old Trafford stadium in Manchester, Sunday, April 16, 2017.(AP Photo/ Rui Vieira) AP

Πώς η Τσέλσι του Αντόνιο Κόντε σχεδιάζει να ενισχυθεί ενόψει της σεζόν 2017 - 2018, ώστε να είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει σε Premier League και Champions League. Ποιοι οι βασικοί μεταγραφικοί στόχοι της.

Η Τσέλσι βρίσκεται μια "ανάσα" από τον τίτλο της Premier League, αφού αν νικήσει την Παρασκευή 12/05 στην έδρα της Γουέστ Μπρομ εξασφαλίζει και μαθηματικά το τρόπαιο. Κατά συνέπεια, η δουλειά του Αντόνιο Κόντε την πρώτη σεζόν του στο "Stamford Bridge" κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, με κάμποσους ποδοσφαιριστές των "μπλε" να καταφέρνουν να βρουν τον καλό εαυτό τους μέσα από αυτή.

Παρά ταύτα, λαμβάνοντας υπόψη ότι πρέπει να προσθέσει και τον... μπελά του Champions League στο κεφάλι της ενόψει της νέας σεζόν, καθίσταται επιτακτική ανάγκη για την ομάδα του Λονδίνου να ενισχύσει περισσότερο το έμψυχο δυναμικό της, κάτι το οποίο έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο Κόντε. Όχι μόνο για να αποκτήσει μεγαλύτερο βάθος και να καλύψει τα κενά που θα αφήσουν κάποιες διαφαινόμενες αποχωρήσεις, αλλά και για να ενδυναμώσει το βασικό "κορμό" της.

Κατ' αρχάς, εξυπακούεται ότι ο 47χρονος θα παραμείνει στην άκρη του πάγκου, αφού και οι δύο πλευρές επιθυμούν να συνεχίσουν να συνεργάζονται (η Ίντερ πιέζει, αλλά ο Κόντε δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον). Μάλιστα, θα προταθεί νέο συμβόλαιο στον Ιταλό προπονητή, ο οποίος φέρεται να έχει σχηματίσει αρκετά ξεκάθαρη άποψη σε σχέση με τις προσθήκες που θέλει να πραγματοποιήσει το ερχόμενο καλοκαίρι, και γι' αυτό έχει ζητήσει από τη διοίκηση παίκτες οι οποίοι αποτελούν προσιτούς στόχους.

Chelsea's Diego Costa shouts during the English Premier League soccer match between Chelsea and Middlesbrough at Stamford Bridge stadium in London, Monday, May 8, 2017. (AP Photo/Alastair Grant)
Chelsea's Diego Costa shouts during the English Premier League soccer match between Chelsea and Middlesbrough at Stamford Bridge stadium in London, Monday, May 8, 2017. (AP Photo/Alastair Grant) AP

AP Photo/Alastair Grant

Όσον αφορά στην ενίσχυση, λοιπόν, μπορούμε να θεωρούμε δεδομένο ότι θα γίνουν κινήσεις για δύο θέσεις της ενδεκάδας. Η πρώτη αφορά στην κορυφή της επίθεσης, καθώς ο Ντιέγκο Κόστα ετοιμάζει... βαλίτσες για Κίνα. Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του είναι μόνο δύο προς το παρόν. Εκείνα των Άλβαρο Μοράτα της Ρεάλ Μαδρίτης και Ρομελού Λουκακού της Έβερτον, δύο περιπτώσεις που σίγουρα θα κοστίσουν περισσότερα από 60.000.000 ευρώ.

Η δεύτερη θέση είναι το κέντρο της άμυνας. Η σταθερότητα που έδωσε τη φετινή σεζόν στην Τσέλσι η τριάδα των Νταβίντ Λουίζ, Γκάρι Κέιχιλ και Θέσαρ Αθπιλικουέτα, την οποία και χρησιμοποιεί ο Κόντε σε μόνιμη βάση, δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Εντούτοις, τα δεδομένα που διαμορφώνονται από τη νέα σεζόν δεν μπορούν να αγνοηθούν. Αυτά είναι τρία. Το Champions League και κατ' επέκταση ο πολύ μεγαλύτερος όγκος αγώνων, η αποχώρηση του Τζον Τέρι, που πρόσφερε μια αξιόπιστη εναλλακτική παρά την ηλικία του, και το γεγονός ότι ο Κέιχιλ αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα στην απόδοσή του.

Ο νούμερο ένα υποψήφιος, λοιπόν, είναι ο Φίρχιλ φαν Ντάικ της Σαουθάμπτον, με τους "άγιους" να ζητούν γύρω στα 60.000.000 ευρώ για να τον παραχωρήσουν, ενώ δεν αποκλείεται να εξεταστεί εκ νέου ο Καλιντού Κουλιμπαλί της Νάπολι ή ο Κώστας Μανωλάς της Ρόμα. Η περίπτωση του Λεονάρντο Μπονούτσι φερόταν να είναι η πιο ενδιαφέρουσα για τον Κόντε, όμως έχει εγκαταλειφθεί λόγω του υψηλού βαθμού δυσκολίας.

Southampton's Virgil van Dijk, left, and Hapoel Be'er Sheva's Ben Sahar challenge for the ball during the Europa League group K soccer match between Southampton and Hapoel Be'er Sheva at St Mary's stadium in Southampton, England, Thursday, Dec. 8, 2016 . (AP Photo/Frank Augstein)
Southampton's Virgil van Dijk, left, and Hapoel Be'er Sheva's Ben Sahar challenge for the ball during the Europa League group K soccer match between Southampton and Hapoel Be'er Sheva at St Mary's stadium in Southampton, England, Thursday, Dec. 8, 2016 . (AP Photo/Frank Augstein) AP

AP Photo/Frank Augstein

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποιες ακόμη θέσεις στην ενδεκάδα των Λονδρέζων υπό... αμφισβήτηση. Ο λόγος για εκείνες των Εντέν Αζάρ και Τιμπό Κουρτουά, για τους οποίους ενδιαφέρεται η Ρεάλ Μαδρίτης και θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα για να μάθουμε αν υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες να μεταγραφούν στους "μερένγκες". Αναφορικά με τον Βέλγο μεσοεπιθετικό, ο Αλέξις Σάντσες της Άρσεναλ θεωρείται μία εξαιρετική λύση για να τον διαδεχθεί, εφόσον αποχωρήσει.

Κατά καιρούς έχει αμφισβητηθεί και ο Μάρκος Αλόνσο, που -όπως και να έχει- αναμένεται να πλαισιωθεί από κάποιον, καθότι έβγαλε τη φετινή σεζόν σχεδόν... ολομόναχος στην αριστερή πλευρά, καθώς δεν υπήρχε παίκτης για να τον αναπληρώσει.

Τέλος, οι "μπλε" στοχεύουν στην απόκτηση ενός μέσου, με τον Τιμουέ Μπακαγιόκο της Μονακό να φαντάζει ως φαβορί στην παρούσα φάση, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να κινηθούν για μερικές ακόμη προσθήκες που θα έχουν συμπληρωματικό ρόλο στο ρόστερ.

Πιθανότατα η κατάσταση θα είναι πιο ξεκάθαρη ως προς το τελευταίο, όταν ανοίξει η θερινή μεταγραφική περίοδος, ωστόσο η προσπάθεια ενίσχυσης σε όλες τις προαναφερθείσες θέσεις πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Photo credits: AP Photo/ Rui Vieira

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ