ΤΣΕΛΣΙ

Ο Ενροτό πιέζει για τη μεταγραφή του Κουρτουά στην Ρεάλ Μαδρίτης

Chelsea goalkeeper Thibaut Courtois applauds fans at the end of the Champions League group C soccer match between Roma and Chelsea, at the Olympic stadium in Rome, Tuesday, Oct. 31, 2017. Roma won 3-0. (AP Photo/Andrew Medichini)
Chelsea goalkeeper Thibaut Courtois applauds fans at the end of the Champions League group C soccer match between Roma and Chelsea, at the Olympic stadium in Rome, Tuesday, Oct. 31, 2017. Roma won 3-0. (AP Photo/Andrew Medichini) AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

O Κριστόφ Ενροτό μίλησε για την επιθυμία του Τιμπό Κουρτουά να μεταγραφεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, εξήγησε τους λόγους της απόφασης του Βέλγου γκολκίπερ και κάλεσε την Τσέλσι να αποδεχθεί την πρόταση των "μερένγκες".

Ο Κριστόφ Ενροτό καλεί την Τσέλσι να αποδεχθεί την πρόταση των 40 εκατ. ευρώ από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μετακίνηση του Τιμπό Κουρτουά στη "Βασίλισσα".

Οι Λονδρέζοι αρνούνται για την ώρα να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ο Βέλγος ατζέντης σε δηλώσεις του ανέλυσε την κατάσταση.

"Διαβάζω παντού ότι η Τσέλσι υποστηρίζει πως όλα είναι στην ευχέρεια του Κουρτουά, όμως ο ίδιος τους έχει ξεκαθαρίσει ότι η καλύτερη επιλογή για εκείνον είναι να μετακομίσει στην Μαδρίτη. Είναι μια μεγάλη απόφαση για τον Κουρτουά, καθώς θέλει να βρίσκεται κοντά στην οικογένεια του και στο τραπέζι υπάρχει μια προσφορά για να αποδεχθεί η Τσέλσι", υποστήριξε αρχικά ο Ενροτό.

Οι "μερένγκες" εμφανίζονται πρόθυμοι να δώσουν στον Βέλγο γκολκίπερ περισσότερα από τα 100 χιλιάδες ευρώ που παίρνει εβδομαδιαία ο παίκτης στην Τσέλσι, όμως ο Ενροτό επιμένει ότι δεν είναι θέμα χρημάτων η επιθυμία μεταγραφής του πελάτη του.

"Βλέπουμε υποθέσεις που έχουν να κάνουν με τα χρήματα και είναι αλήθεια ότι μπορεί να πάρει αύξηση με την μεταγραφή. Αλλά έχει απορρίψει πρόταση από αλλού με καλύτερες απολαβές, γιατί αυτή η απόφαση του δεν έχει να κάνει με το οικονομικό.

Θα πρέπει να υπάρξει λογική από όλες τις πλευρές και ο σύλλογος που θέλει να αγοράσει έχει κάνει μια τέτοια προσφορά, για ποδοσφαιριστή που έχει ακόμη έναν χρόνο συμβολαίου, όταν γνωρίζουν πως μπορούν να τον αποκτήσουν το επόμενο καλοκαίρι δίχως να πληρώσουν.

Η Τσέλσι μπορεί να καρπωθεί ένα καλό ποσό τώρα και να υπογράψει τον αντικαταστάτη του. Ή μπορεί πάλι να ψάξουν τον αντικαταστάτη του το επόμενο καλοκαίρι, αλλά χωρίς να έχουν πάρει χρήματα για τον Τιμπό.

Είναι κατανοητό ότι οι άνθρωποι μπορεί να είναι αναστατωμένοι επειδή θέλει να αφήσει τον σύλλογο, το δεχόμαστε. Αλλά αυτή είναι μια ανθρώπινη απόφαση, βασισμένη στο γεγονός ότι κάποιος θέλει να είναι κοντά στα παιδιά του - και αυτό επίσης είναι κάτι λογικό".

Ο Κουρτουά έχει αγωνιστεί σε 154 παιχνίδια για την Τσέλσι, με την οποία έχει κατακτήσει δύο φορές την Premier League, ένα FA Cup και ένα League Cup. Θυμίζουμε ότι στην Αγγλία από φέτος οι ομάδες έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν κάποιον ποδοσφαιριστή μέχρι τις 9 Αυγούστου.

Photo credits: AP Photo/Andrew Medichini

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ