ΤΣΕΛΣΙ

Ο Αζάρ, ο Ντι Μαρία και το "σκάνδαλο"

Ο Αζάρ, ο Ντι Μαρία και το "σκάνδαλο"

Ο Αζάρ αντάλλαξε φανέλα με τον Ντι Μαρία, στο ημίχρονο του Τσέλσι - Παρί Σεν-Ζερμέν, δεχόμενος δριμύτατη κριτική. Την ίδια ώρα, ο πατέρας ισχυρίζεται ότι οι "μπλε" υποχρέωσαν το Βέλγο να παίξει τραυματίας. Ποιο είναι το πραγματικό σκάνδαλο;

Η Τσέλσι έπαιζε τα "ρέστα" της απέναντι στην Παρί Σεν-Ζερμέν αν και τελικά έμενε εκτός προημιτελικών του Champions League. Στο ημίχρονο, ο Βέλγος άσος της πρώτης, Εντέν Αζάρ, αντάλλαξε τη φανέλα με τον Αργεντινό συνάδελφό του της δεύτερης, Άνχελ Ντι Μαρία.

Μπορεί σε αυτό να μην υπάρχει τίποτα παράτυπο, ωστόσο έδωσε τροφή για κριτική στο βρετανικό Τύπο. Times, Telegraph, Guardian, Daily Mail, ασχολήθηκαν με το εν λόγω ζήτημα την επομένη του αποκλεισμού των "μπλε", ασκώντας δριμύτατη κριτική.

"He' s Eden out", ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς τίτλους, αυτός της Daily Mail.

Ο Αζάρ, ο Ντι Μαρία και το "σκάνδαλο"

Η απάντηση του Χίντινκ

Πάμε να δούμε, πώς αντέδρασαν σ' αυτό οι πρωταγωνιστές; Αρχικά, ο τεχνικός του Εντέν Αζάρ στην Τσέλσι, Γκους Χίντινκ, μετά τη λήξη του ματς, υποστήριξε:

"Οι φίλαθλοι έχουν το δικαίωμα να αποδοκιμάζουν, αλλά τον έβγαλα στο 77ο λεπτό, γιατί είχε χτυπήσει. Ακόμη κι αν δεν είδα τη σκηνή, δεν θα έπρεπε να ανταλλάξει τη φανέλα του, αλλά σε μερικές χώρες είναι φυσιολογικό να το κάνεις κι εκείνη τη στιγμή, όχι στο τέλος του ματς. Δεν νομίζω ότι αυτή η ανταλλαγή, αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Δε νομίζω ότι το έκανε με κακή πρόθεση", υποστήριξε ο Ολλανδός τεχνικός.

Η Τσέλσι επέβαλε τον Αζάρ να παίξει;

Ο Εντέν Αζάρ άκουσε πολλά, διάβασε περισσότερα, αλλά δεν απάντησε. Αντ' αυτού, μίλησε ο πατέρας του, Τιερί, στη βελγική εφημερίδα, "Le Soir". Μάλιστα, υποστήριξε - εμμέσως, πλην σαφώς - ότι η Τσέλσι υποχρέωσε τον Βέλγο διεθνή άσο να αγωνιστεί ακόμη κι αν δεν ήταν απόλυτα έτοιμος.

"Αντί να του δώσουμε χρόνο να ξεκουραστεί και να αποθεραπευθεί πλήρως, τον υποχρεώνουμε να παίξει, όταν έρχεται μια σημαντική αναμέτρηση. Δεν έχει επιλογή.

Ο Αζάρ, ο Ντι Μαρία και το "σκάνδαλο"
© GETTY IMAGES

Μπορεί να παίξει με αυτό τον τραυματισμό, αλλά όταν δεν είσαι 100% έτοιμος, αυτό μπορεί να έχει επίδραση στη φρεσκάδα. Οι ανησυχίες είναι παρούσες, είναι αλήθεια. Έχω κι εγώ, τις ανησυχίες μου. Πρέπει ο παίκτης να παίξει όταν δεν είναι στην τοπ-κατάσταση;", υποστήριξε ο πατέρας του Εντέν, Τιερί Αζάρ.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ