ΤΣΕΛΣΙ

Επίσημο: Φεύγει ο Τέρι απ'την Τσέλσι

Chelsea's John Terry applauds to supporters after the English Premier League soccer match between Chelsea and Leicester City at Stamford Bridge stadium in London, Sunday, May 15, 2016. (AP Photo/Frank Augstein)
Chelsea's John Terry applauds to supporters after the English Premier League soccer match between Chelsea and Leicester City at Stamford Bridge stadium in London, Sunday, May 15, 2016. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Τσέλσι και Τζον Τέρι ανακοίνωσαν πως οι δρόμοι τους χωρίζουν. Έπειτα από 22 χρόνια στον σύλλογο ο αρχηγός των "μπλε" θα αποτελέσει παρελθόν το καλοκαίρι

Αυτή είναι η τελευταία σεζόν που ο Τζον Τέρι θα φορά τη φανέλα της Τσέλσι, καθώς ο σύλλογος μαζί με τον ποδοσφαιριστή ανακοίνωσαν την αποχώρησή του το καλοκαίρι.

Στις 30 Ιουνίου ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του και οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν πως δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία του, αλλά αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του εκτός Ευρώπης ο 36άχρονος.

Ο Τέρι ήταν στις ακαδημίες της Γουέστ Χαμ και πήγε σε αυτές της Τσέλσι το 1995. Ανέβηκε στην πρώτη ομάδα το 1998 και έχει 66 γκολ σε 713 εμφανίσεις. Ήταν μάλιστα αρχηγός σε 578 εμφανίσεις, επίδοση που αποτελεί φυσικά ρεκόρ για τον σύλλογο.

Αν νομίζεται πως έχει φορέσει μόνο την φανέλα των "μπλε" σε επαγγελματικό επίπεδο... κάνετε λάθος, καθώς έχει αγωνιστεί το 2000 ως δανεικός στη Νότιγχαμ Φόρεστ (6 συμμετοχές).

Με την εθνική Αγγλία έχει 78 συμμετοχές και 6 γκολ, ενώ με την Τσέλσι έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα, 5 FA Cup, 3 League Cup, 2 Community Shield, 1 Champions League και 1 Europa League.

"Έπειτα από 22 χρόνια έχω πολλά να πω και πολλούς να ευχαριστήσω σε αυτόν τον σπουδαίο σύλλογο. Από προπονητές συμπαίκτες και φιλάθλους. Θα υπάρχουν ευκαιρίες τις επόμενες εβδομάδες να πω περισσότερα", τόνισε ο Τέρι.

"Για το μέλλον μου θα αποφασίσω σύντομα, αλλά προς το παρόν είμαι συγκεντρωμένος στο να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της", πρόσθεσε για το μέλλον, ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας: "Δεν θα ξεχάσω ποτέ το απίθανο αυτό ταξίδι. Σας ευχαριστώ τόσο πολύ για όλα".

AP Photo/Frank Augstein



TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ