ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτός είναι ο πλουσιότερος Τσέχος που θέλει την Τσέλσι από τον Αμπράμοβιτς

Αυτός είναι ο πλουσιότερος Τσέχος που θέλει την Τσέλσι από τον Αμπράμοβιτς

Παρότι η πλευρά Αμπράμοβιτς έχει αρνηθεί ότι η Τσέλσι είναι προς πώληση, ένας νέος υποψήφιος αγοραστής έχει εμφανιστεί σε αγγλικά και τσέχικα ρεπορτάζ. Πρόκειται για τον 88ο πιο πλούσιο άνθρωπο στον κόσμο, Πετρ Κέλνερ.

Η Τσέλσι δεν πωλείται όπως έχουν διαμηνύσει στα Μέσα οι άνθρωποι του Ρομάν Αμπράμοβιτς, ωστόσο τις τελευταίες ώρες ένας νέος υποψήφιος αγοραστής των "Μπλε" έχει εμφανιστεί σε δημοσιεύματα στην Αγγλία και την Τσεχία.

Ο λόγος για τον Πετρ Κέλνερ, τον 54χρονο επιχειρηματία και πατέρα 4 παιδιών ο οποίος είναι ο ισχυρότερος οικονομικά άνθρωπος στην Τσεχία και ο 88ος πλουσιότερος στον κόσμο σύμφωνα με το FORBES, με περιουσία που ανέρχεται στα 12,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για τον Κέλνερ είχε γραφτεί και παλαιότερα στην Τσεχία (εφημερίδα Lidove Noviny) ότι ενδιαφέρεται για τους Λονδρέζους, αλλά το θέμα τώρα πήρε μεγαλύτερη διάσταση γιατί το αναδεικνύουν ως φήμη τα σκανδαλοθηρικά Μέσα στην Αγγλία. Ο τελειόφοιτος του πανεπιστημίου οικονομικών της Πράγας είναι ο γενικός κουμανταδόρος του "κολοσσού" PPF Group, ενός οργανισμού με τράπεζες, εταιρίες τηλεπικοινωνίας και κατασκευαστικές.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι ο Πετρ Κέλνερ είναι κάτοχος σουίτας στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και συχνά πυκνά βρίσκεται στην αγγλική πρωτεύουσα για να παρακολουθεί ματς της ομάδας του Μαουρίτσιο Σάρι. Στο Bloomberg, πάντως, επικαλούνται δύο πράγματα:

1. Σε επικοινωνία που είχαν με εκπρόσωπο των εταιριών του Κέλνερ η απάντηση περί Τσέλσι ήταν ότι δεν τοποθετούνται για φήμες που κυκλοφορούν στον Τύπο.

2. Πως άνθρωποι από το περιβάλλον του Τσέχου επιχειρηματία τους μετέφεραν ότι ο 54χρονος είχε προσλάβει την Raine Group LLC (εμπορική τράπεζα της Νέας Υόρκης), στις αρχές του χρόνου, για να τον συμβουλέψουν στις κινήσεις του για την εξαγορά όλων ή μέρος των "μπλε" μετοχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ