ΤΣΕΛΣΙ

Αυξάνονται τα θύματα του παιδόφιλου σκάουτ της Τσέλσι

Αυξάνονται τα θύματα του παιδόφιλου σκάουτ της Τσέλσι
© PA

Έξι έγιναν οι καταγγελίες εναντίον του επικεφαλής σκάουτ της Τσέλσι τη δεκαετία του '70, Έντι Χιθ, που φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά παιδιά των ακαδημιών. Εμπλοκή και του Ντάριο Γκράντι, σε διαθεσιμότητα από την FA.

Οι αποκαλύψεις πρώην μελών των ακαδημιών της Τσέλσι τη δεκαετία του '70 που έπεσαν θύμα των ορέξεων ενός παιδόφιλου σκάουτ του συλλόγου, του Έντι Χιθ, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Αυξάνονται τα θύματα του παιδόφιλου σκάουτ της Τσέλσι

Μέσα σε μία εβδομάδα, οι τρεις μαρτυρίες έγιναν έξι, με κοινή συνισταμένη τον αρχισκάουτ των "μπλε", ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1983 σε ηλικία 54 ετών.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρώην επιθετικός της ομάδας, Γκάρι Τζόνσον, αποκάλυψε ότι δέχθηκε 60.000 ευρώ ως συμβιβασμό από τον σύλλογο, ως θύμα των ορέξεων του Χιθ. Μάλιστα, ο Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει περισσότερα χρήματα, από τη στιγμή που η Τσέλσι παραδέχθηκε ότι ο όρος αποσιώπησης του συμβιβασμού ήταν "ακατάλληλος".

Ο Στιβ Πέρκινς, 62 ετών σήμερα και πρώην μέλος των ακαδημιών των "μπλε", αποκάλυψε στην " Daily Mail" ότι υπήρξε στόχος του Χιθ και ότι τον είχε αγγίξει "πολλές φορές". Ο Ράσελ Ντέιβι, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι έπεσε θύμα του Χιθ, όταν αυτός εργαζόταν στην Τσάρλτον ως σκάουτ, ενώ ακόμα ένα φερόμενο ως θύμα που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του υποστηρίζει ότι δεν έχει αποκαλύψει ακόμα την ιστορία στην οικογένειά του.

Οι τρεις άντρες ακολουθούν τα χνάρια του Τζόνσον, τον πρώην τερματοφύλακα στις ακαδημίες της Τσέλσι, Ντέρεκ Ρίτσαρντσον, και ακόμη ενός θύματος ηλικίας 57 ετών, που κατήγγειλε την προηγούμενη εβδομάδα ότι υπήρξε θύμα του Χιθ και ότι οι γονείς του δέχθηκαν επίσκεψη από τον τότε βοηθού προπονητή της πρώτης ομάδας Ντάριο Γκράντι, ώστε να αποσύρουν την επίσημη διαμαρτυρία.

Αυξάνονται τα θύματα του παιδόφιλου σκάουτ της Τσέλσι

Ο 75χρονος Γκράντι, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες προπονητικές προσωπικότητες στο Νησί, αποτελούσε μέλος της FA τα τελευταία τρία χρόνια, επιφορτισμένος με τη βελτίωση του αγγλικού ποδοσφαίρου από το επίπεδο των ακαδημιών μέχρι το επίπεδο των ανδρών. Μετά από τις τελευταίες αποκαλύψεις, ο Ιταλός που μετά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ζει στην Αγγλία, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ άγνωστο είναι τι θα πράξει η Κρου, ομάδα της League Two, στην οποία είναι διευθυντής ποδοσφαίρου και στην οποία υπήρξε πρώτος προπονητής από το 1983 μέχρι το 2007 και από το 2009 μέχρι το 2011.

Εκτός των έξι θυμάτων, ένας άλλος πρώην παίκτης των ακαδημιών της Τσέλσι, ο Ρίτσαρντ Γουίλσον, ο οποίος μετά από την καριέρα του στο ποδόσφαιρο, έγινε αστυνομικός και ασχολήθηκε με υποθέσεις κακοποίησης παιδιών, επεσήμανε στην "Daily Mail" ότι η κακοποίηση του Χιθ ήταν ευρέως διαδεδομένη και γνωστή στους συλλόγους τη δεκαετία του '70.

Η Τσέλσι, από την πλευρά της, διενεργεί δική της έρευνα για τα ιστορικά γεγονότα και τον χειρισμό της υπόθεσης του Τζόνσον, ενώ συμβουλεύει τα θύματα να καταγγείλουν τα περιστατικά στην αστυνομία. "Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρμόδιες αρχές, μεταξύ τους την ομοσπονδία, στη λίγκα και την αστυνομία, για να κατανοήσουμε τι συνέβη και να υποστηρίξουμε όλα τα θύματα. Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να κάνουμε το σωστό, να στηρίξουμε όσους επηρεάστηκαν και γι' αυτό γίνονται έρευνες", ανακοίνωσε εκπρόσωπος Τύπου του συλλόγου.

Ανεξάρτητη έρευνα διενεργείται και από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η οποία θεωρεί ότι υπάρχουν πρόσωπα που εργάζονται τώρα ή εργάζονταν στο πρόσφατο παρελθόν στον χώρο και τα οποία μπορούν να προσφέρουν χρήσιμα στοιχεία και μαρτυρίες σχετικά με σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε διάφορους συλλόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

"Η Τσέλσι με πλήρωσε για να σιωπήσω σχετικά με την σεξουαλική μου κακοποίηση"
Η Τσέλσι "ντρίμπλαρε" δημοσιοποίηση περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης στις ακαδημίες της
TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ