ΜΠΑΓΕΡΝ

Χάινκες: "Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Ζιντάν"

Χάινκες: "Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Ζιντάν"
AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Ο Γιουπ Χάινκες έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή Ζινεντίν Ζιντάν και δήλωσε ότι δεν κοιτάζει τι συνέβη το 1998 όταν οι δυο τους τέθηκαν αντιμέτωποι σε τελικό Champions League.

Ο Γιουπ Χάινκες απέφυγε να χρίσει κάποια εκ των Μπάγερν ή Ρεάλ φαβορί για την πρόκριση από τα ημιτελικά του Champions League, στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα στο Μόναχο, υποστηρίζοντας ότι η ομάδα του "βρίσκεται σε ίδια φόρμα με το 2013", όταν και κατέκτησε το τρεμπλ.

"Ο αγώνας θα είναι απόλαυση για τους φίλους του ποδοσφαίρου, αφού οι δύο ομάδες παίζουν ελκυστικό ποδόσφαιρο. Δεν βλέπω κάποιο φαβορί, αλλά αισθάνομαι καλά", δήλωσε αρχικά ο 72χρονος προπονητής.

Ο Χάινκες ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε τη Ρεάλ στην επιστροφή στους τίτλους στη διοργάνωση, αφού το 1998 της προσέφερε το πρώτο τρόπαιο από το 1966, επικρατώντας της Γιουβέντους του Ζινεντίν Ζιντάν, ωστόσο απολύθηκε στο τέλος της χρονιάς.

"Ζω στο εδώ και στο τώρα. Είχα μία επιτυχημένη καριέρα ως παίκτης και ως προπονητής. Ποτέ δεν κοιτάζω πίσω, ποτέ δεν έβλεπα αγώνες όταν ήμουν παίκτης, ούτε τις νίκες στο Champions League του 1998 και του 2013. Έχω πολλές αναμνήσεις στο κεφάλι μου από το Άμστερνταμ κόντρα στη Γιουβέντους του Ζινεντίν Ζιντάν, του Φίλιπο Ιντζάγκι, του Ντιντιέ Ντεσάμπ. Ήταν ένας αγχωτικός τελικός με πέντε λεπτά καθυστερήσεων. Αλλά ήταν τόσο σημαντικό, μετά από 32 χρόνια η Ρεάλ το κέρδισε ξανά. Τώρα είναι εδώ πάλι".

Για τον αντίπαλο τεχνικό που αντιμετώπισε ως παίκτη τότε, είπε: "Έπαιξα κόντρα σε σπουδαίους προπονητές όπως ο Αρίγκο Σάκι, ο Γιόχαν Κρόιφ, ο Μαρτσέλο Λίπι, ο Ερνστ Χάπελ και ο Χένες Βαϊσβάιλερ. Όμως ήμουν επίσης πάντα θαυμαστής του Ζιζού, τόσο ως παίκτη όσο και ως προπονητή. Μου αρέσει πώς παίζει η Ρεάλ υπό τις οδηγίες του και πόσο ήρεμος είναι στην άκρη του γηπέδου. Αυτό δείχνει ότι δεν το κάνει μόνο για την κάμερα και τα ΜΜΕ, αλλά παρακολουθεί τι συμβαίνει στα 90 λεπτά. Αποτελεί προπονητή πρότυπο".

Μιλώντας για το μεγάλο αστέρι της Ρεάλ, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, δεν έδειξε να φοβάται: "Σέβομαι τον Κριστιάνο. Έχει μία ξεχωριστή καριέρα. Αλλά το Champions League το κατακτά η καλύτερη ομάδα. Έχουμε τον Λεβαντόβσκι, έναν επιθετικό που έχει 39 γκολ φέτος".

Υπό τις οδηγίες του έχει κι έναν ποδοσφαιριστή που αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2017 ως δανεικός για δύο χρόνια, αλλά η πορεία του όταν ανέλαβε ο Χάινκες, οδήγησε την Μπάγερν να ασκήσει το δικαίωμα αγοράς του. Ο λόγος για τον Χάμες Ροντρίγκες, για τον οποίο υποστήριξε: "Ήταν λίγο στενοχωρημένος. Τον φρόντισα, είχαμε πολλές συζητήσεις και σταδιακά βρήκε την αυτοπεποίθησή του. Είναι πιο χαλαρός μέσα στην ομάδα. Οι φίλαθλοι μας απολαμβάνουν να τον βλέπουν να αγωνίζεται. Πάνω απ' όλα είναι ένας παίκτης με φαντασία, με διορατικότητα. Είναι πιο ανοιχτόμυαλος και δίνει την αίσθηση ότι είναι καλά και προσαρμόστηκε στο Μόναχο. Νομίζω αυτό είναι βασικό. Έχει αρχίσει να μιλάει γερμανικά, όμως για τους ισπανόφωνους αυτό είναι δύσκολο. Μπορώ να συνεννοηθώ μαζί του, πάντως".

Όσο για το αγωνιστικό σκέλος, ο Κολομβιανός μέσος θα διεκδικήσει μία θέση στην ενδεκάδα μαζί με τον Τιάγκο Αλκάνταρα, με τον Χάινκες να έχει αμφιβολίες για τους Ντάβιντ Αλάμπα και Κορεντέν Τολισό, που προέρχονται από τραυματισμό: "Για τους Ντάβιντ και Τολισό θα αποφασίσουμε αύριο το πρωί, αν θα είναι στο ρόστερ".

Photo credits: AP Photo/Matthias Schrader

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ