ΜΠΑΓΕΡΝ

Ο γερμανικός Τύπος νοσταλγεί τον Γκουαρδιόλα

Ο γερμανικός Τύπος νοσταλγεί τον Γκουαρδιόλα

Η Μπάγερν δείχνει ανησυχητικά σημάδια αγωνιστικής πτώσης το τελευταίο διάστημα και ήδη ο γερμανικός Τύπος συγκρίνει την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι με αυτήν του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η νέα απώλεια της Μπάγερν στο Ντόρτμουντ προκάλεσε ερωτήματα από τον γερμανικό Τύπο, ως προς την επιρροή που είχε ο Πεπ Γκουαρδιόλα στο παιχνίδι των Βαυαρών.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας έχουν μετρήσει ήδη πέντε απώλειες (τέσσερις στη Γερμανία, μία στην Ευρώπη) και όλα δείχνουν πως για πρώτη φορά μετά από μερικά χρόνια, έχουν να διασχίσουν ένα δύσβατο μονοπάτι προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους, που δεν είναι άλλοι από την κατάκτηση της Bundesliga και τη διεκδίκηση του Champions League.

Σχεδόν ουδείς εκ των ποδοσφαιριστών αποδίδει στα στάνταρ της περασμένη σεζόν, τα μεταγραφικά αποκτήματα δεν έχουν βοηθήσει στον προσδοκώμενο βαθμό και οι φόβοι για αγωνιστική καθίζηση έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους.

Το ερώτημα που παρουσιάζεται έχει να κάνει με το αν μιλάμε για κάποιο ντεφορμάρισμα ή για την ύπαρξη ενός ζητήματος του οποίου η ενδεχόμενη καθυστερημένη επίλυση, θα δημιουργήσει βλάβη ικανή να "σκοτώσει" τη σεζόν των Βαυαρών.

Κάτι που έχει αρχίσει να συζητιέται είναι πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα, μέσω της τακτικής προσέγγισης και των μεθόδων του, κατάφερνε να παίρνει το μέγιστο δυνατό από τους ποδοσφαιριστές του, ενώ ο Κάρλο Αντσελότι αδυνατεί να βρει αντίστοιχη "φόρμουλα".

Στη μέτρια εικόνα της Μπάγερν έρχονται να προστεθούν και τα κάμποσα αρνητικά αποτελέσματα, απέναντι σε Κολωνία (1-1), Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2-2), Χόφενχαϊμ (1-1) Ντόρτμουντ (1-0) για την Bundesliga και κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης (1-0) για το Champions League.

Το περιοδικό "Kicker", το οποίο πέρυσι είχε κατακρίνει εντόνως τις προπονητικές μεθόδους του Καταλανού τεχνικού, φέτος υποστηρίζει ότι υπάρχουν παίκτες στα αποδυτήρια της Μπάγερν, οι οποίοι με τη σειρά τους κατακρίνουν τις προπονητικές μεθόδους του Ιταλού!

"Οι τρέχουσες αδυναμίες μπορούν να εξηγηθούν από την αλλαγή του Γκουαρδιόλα με τον Αντσελότι, αλλά ένας σημαντικός λόγος μπορεί να είναι η ψυχική φθορά. Κανείς κορυφαίος παίκτης δεν βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, οι μεταγραφές δεν έφεραν φρέσκια ώθηση. Στην Μπάγερν λείπει ο Γκουαρδιόλα, ακόμα κι αν κανείς δεν το παραδέχεται", σημειώνει η "Frankfurter Allgemeine Zeitung".

Όσο για τη "Süddeutsche Zeitung", αναρωτιέται: "Η Μπάγερν εφάρμοσε επιτυχημένα το παλιό στιλ, του Πεπ, ωστόσο δυστυχώς δεν έχει βρει νέο στιλ ακόμα. Ίσως οι παίκτες της Μπάγερν δεν είναι παγκόσμιας κλάσης και πιστέψαμε ότι ήταν μόνο κατά τη θητεία του Γκουαρδιόλα;"

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ