ΜΠΑΓΕΡΝ

Φλικ: "Μεγάλο ταλέντο ο Χάαλαντ, νωρίς να τον συγκρίνουμε με Λεβαντόβσκι"

Dortmund's Erling Haaland, center, celebrates after his team scored the 4th goal during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and Schalke 04 in Dortmund, Germany, Saturday, May 16, 2020. The German Bundesliga becomes the world's first major soccer league to resume after a two-month suspension because of the coronavirus pandemic. (AP Photo/Martin Meissner, Pool)
Dortmund's Erling Haaland, center, celebrates after his team scored the 4th goal during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and Schalke 04 in Dortmund, Germany, Saturday, May 16, 2020. The German Bundesliga becomes the world's first major soccer league to resume after a two-month suspension because of the coronavirus pandemic. (AP Photo/Martin Meissner, Pool) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER, POOL

Ο τεχνικός της Μπάγερν, Χάνς-Ντίτερ Φλικ, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ντέρμπι της Τρίτης (26/5) με τη Ντόρτμουντ μίλησε με κολακευτικά λόγια για την αξία του Έρλινγκ Χάαλαντ.

Την Τρίτη η Μπάγερν θα παίξει εκτός έδρας κόντρα στη Ντόρτμουντ στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Bundesliga σε ένα ματς όπου αναμένεται να κρίνει το φετινό τίτλο και αν η ομάδα του Μονάχου θα κόψει και πάλι πρώτο το νήμα.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Μπάγερν θα βρει απέναντι της τον Έρλινγκ Χάαλαντ ο οποίος από τη στιγμή που είχε πάρει μεταγραφή στην ομάδα της Βεστφαλίας έκανε πράγματα και θαύματα σκοράροντας συνεχώς και έχει θέσει υπό αμφισβήτηση ακόμη και τον Ρόμπερτ Λεβαντοβσκί ο οποίος φέτος έχει πετύχει 27 γκολ με τη φανέλα της Μπάγερν.

Ο τεχνικός της ομάδας του Μονάχου ρωτήθηκε για τον Νορβηγό φορ και τον αποθέωσε λέγοντας πως είναι ένα μεγάλο ταλέντο απέφυγε όμως να τον συγκρίνει με τον Λεβαντόβσκι λέγοντας πως είναι ακόμα νωρίς.

"Είναι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής αλλά έχει μεγάλη έμφαση στο γκολ και στο να τελειώνει τις φάσεις. Τον χαρακτηρίζει μια απίστευτη δυναμική. Είναι δυνατός και παρά το μεγαλόσωμο κορμί του παραμένει ευέλικτος. Μα φυσικά δεν πρέπει να προσέξουμε μόνο αυτόν. Είναι η πρώτη του σεζόν, οπότε το να τον συγκρίνουμε με τον "Λέβα" είναι νωρίς. Ο Ρόμπερτ έχει δείξει σε παγκόσμιο επίπεδο ότι είναι ένας τοπ επιπέδου επιθετικός. Αλλά ο Χάαλαντ είναι ένα τεράστιο ταλέντο".

Αναφερόμενος σε αυτό καθ' αυτό το ντέρμπι της Τρίτης είπε: "Η Μπορούσε με αυτό το 3-4-3 έχει κερδίσει σταθερότητα στην άμυνα. Όλοι στην Ντόρτμουντ παίζουν καλά χωρίς τη μπάλα. Και εν συνεχεία όταν κερδίζουν τη μπάλα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους γρήγορους επιθετικούς που έχουν. Πρέπει να το σταματήσουμε αυτό και να κλείσουμε τους διαδρόμους προς την εστία μας αλλά δεν μπορώ να αποκαλύψω κάτι άλλο. Μπορώ να φανταστώ ότι και πάλι θα ενδιαφερθούν αρχικά για την άμυνα. Αλλά αν κάνουν κάτι διαφορετικό σίγουρα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε. Το χειμώνα προχώρησαν σε δύο σημαντικές προσθήκες, παίκτες με τρομερή νοοτροπία. Ο ένας ήταν ο Εμρέ Τσάν που βοηθάει μεσοαμυντικά και ο άλλος ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Η Ντόρτμουντ είναι μια ομάδα ανάμεσα τις καλύτερες της Ευρώπης και για αυτό πρέπει και εμείς να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό".

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ