ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπράιτνερ για τη Μπάγερν: "Ρουμενίγκε και Χένες κατέστρεψαν τη δουλειά που είχε γίνει για την αλαζονική εικόνα μας"

IMAGE DISTRIBUTED FOR INTERNATIONAL CHAMPIONS CUP - Paul Breitner, former Bayern Munich soccer legend, holds up a jersey at the Skydeck of Willis Tower on Friday, May 20, 2016 in Chicago. (Alex Garcia/AP Images for International Champions Cup)
Μπράιτνερ ALEX GARCIA/AP IMAGES FOR INTERNATIONAL CHAMPIONS CUP

Ο παλαίμαχος θρύλος της Μπάγερν Μονάχου, Πολ Μπράιτνερ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε βάρος των Ρουμενίγκε - Χένες, με αφορμή την προ ημερών συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, στην οποία επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους.

Η έκτακτη συνέντευξη Τύπου στη Μπάγερν Μονάχου που έγινε την περασμένη Παρασκευή (19/10) εξελίχθηκε σε απειλές κατά των δημοσιογράφων. Ρουμενίγκε και Χένες ξέσπασαν με αφορμή την κριτική που ασκείται στην ομάδα της Βαυαρίας.

Λίγες μέρες μετά, ο παλαίμαχος θρύλος της βαυαρικής ομάδας, Πολ Μπράιτνερ, βγήκε μπροστά και ξέσπασε σε βάρος του εκτελεστικού διευθυντή και του προέδρου της Μπάγερν. Ο 67χρονος, που αγωνίστηκε στη Μπάγερν από το 1970 μέχρι το 1974 και από το 1978 μέχρι το 1983, ανέφερε:

" Με αυτή τη συνέντευξη Τύπου, ο Ρουμενίγκε και ο Χένες κατέστρεψαν όλη τη σκληρή δουλειά που είχε κάνει τα τελευταία χρόνια η ομάδα για να σβήσει την εικόνα της αλαζονικής ομάδας. Στα 48 χρόνια που ασχολούμαι με την ομάδα δεν το περίμενα ότι θα έδειχναν τέτοια αδυναμία".

Ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε είχε αναφέρει στη συνέντευξη Τύπου: "Υπάρχει έλλειψη αξιοπρέπειας. Η κριτική που ασκείται σε παίκτες όπως ο Ριμπερί και ο Ρόμπεν είναι εξοργιστική, ασεβής και πολεμική. Έχουν κατακτήσει όσα μπορεί να προσφέρει το ποδόσφαιρο. Σε άλλες χώρες θα αντιμετωπίζονταν διαφορετικά τέτοιοι παίκτες. Θα προστατέψουμε τους παίκτες μας, τον προπονητή μας και το κλαμπ. Αν ασκείται υποτιμητική κριτική για τους παίκτες και τους προπονητές, θα επέμβουμε".

Ο πρόεδρος Ούλι Χένες είχε δηλώσει: "Είναι ώρα να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα εδώ στην πιο σημαντική γερμανική ομάδα. Δεν πρόκειται να δεχτούμε ξανά άλλα ασυνείδητα ρεπορτάζ".

Η ΑΕΚ υποδέχεται τη Μπάγερν την Τρίτη (23/10, 19.55) στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Alex Garcia/AP Images for International Champions Cup

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ