ΜΠΑΓΕΡΝ

Μπάγερν Μονάχου: Αναλαμβάνει την προεδρία ο Καν

Former Bayern Munich's goalkeeper Oliver Kahn, right, and soccer legend Dieter Hoeness arrive for the German first division Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and SC Freiburg at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Saturday, May 20, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader)
Former Bayern Munich's goalkeeper Oliver Kahn, right, and soccer legend Dieter Hoeness arrive for the German first division Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and SC Freiburg at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Saturday, May 20, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Όλα δείχνουν ότι ο διάδοχος του Καρλ Χάινς Ρούμενιγκε στην προεδρία του διοικητικού συμβουλίου της Μπάγερν θα είναι ο Όλιβερ Καν, ο εμβληματικός τερματοφύλακας των Βαυαρών.

Ο Όλιβερ Καν ήταν ένας παίκτης "σημαία" για την Μπάγερν και αποτελεί σημαντική είδηση ότι επιστρέφει με ενεργό ρόλο, στην ομάδα που μεγαλούργησε, μέσα από την συμμετοχή του στο διοικητικό συμβούλιο των Γερμανών.

Συγκεκριμένα, τα γερμανικά Μέσα αναφέρουν ότι ήδη έχει εγκριθεί η είσοδος του στο διοικητικό συμβούλιο της Μπάγερν Μονάχου το 2020, ενώ σύμφωνα με την "AbendZeitung" θα αναλάβει αργότερα την προεδρία, καθώς η θητεία του Καρλ-Χάινς Ρούμενιγκε λήγει το τέλος του 2021.

Ο Καν δεν θα ασχοληθεί μόνο με το ποδοσφαιρικό κομμάτι, του οποίου οι γνώσεις είναι αδιαμφισβήτητες, αλλά η παρακολούθηση μαθημάτων οικονομίας και διοίκησης επιχειρήσεων, του δίνουν την δυνατότητα να ασχοληθεί και με τα οικονομικά του συλλόγου. Κάτι τέτοιο επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Ρούμενιγκε: "Πιστεύω στον Όλι. Ήταν ένας σπουδαίος παίκτης, έχει άποψη για το ποδόσφαιρο και έχει ακολουθήσει τον δρόμο της οικονομίας και των επιχειρήσεων στην Εκπαίδευση του."

Ο Καν με δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό "SportBild" τονίζει την ανάγκη να υπάρξει ένας χρόνος προσαρμογής μέχρι να αναλάβει την προεδρία: "Κάθε είσοδος χρειάζεται μία μεταβατική φάση, είναι μεγάλο πλεονέκτημα ότι ο Ρούμενιγκε θα είναι ακόμη στην ομάδα να συνοδεύει αυτή την διαδικασία."

Ο Όλιβερ Καν ήταν τερματοφύλακας της Μπάγερν από το 1994 έως το 2008 έχοντας κατακτήσει ένα Champions League και οκτώ πρωταθλήματα Γερμανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Μπάγερν: Ανανέωσε μέχρι το 2023 ο Γκνάμπρι
Bundesliga: Η αντεπίθεση της Μπάγερν
TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ