ΜΠΑΓΕΡΝ

Φλικ: "Οι παίκτες θα χρειαστούν διάλειμμα"

Φλικ: "Οι παίκτες θα χρειαστούν διάλειμμα"

Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Χάνσι Φλικ, υπογράμμισε ότι τα σώματα των ποδοσφαιριστών δεν είναι ανθεκτικά και είναι σημαντικό να υπάρξει ένα διάλειμμα, ειδικά για τους διεθνείς.

Ο χειμώνας για τους ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα οι πρώτοι έξι μήνες αναμένεται να είναι εφιαλτικοί. Από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου (3-4/10) μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα θα είναι παραφορτωμένο. Οι ποδοσφαιριστές θα υποστούν μεγάλη πίεση, ειδικά όσοι αγωνίζονται σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό, που παίζουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και είναι διεθνείς με τις εθνικές τους ομάδες.

Εκείνο το διάστημα, θα έχουν να δώσουν έντεκα αγώνες πρωταθλήματος, έξι για τις διασυλλογικές διοργανώσεις και άλλα έξι με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα. Ένα σύνολο 23 αγώνων σε 70 μέρες, δηλαδή ένα προγραμματισμένο παιχνίδι κάθε τρεις μέρες για δέκα συνεχόμενες εβδομάδες.

Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Χάνσι Φλικ, τόνισε ότι η κατάσταση είναι αρκετά επικίνδυνη, καθώς τα σώματα των αθλητών δεν είναι ανθεκτικά: "Έχουμε μία ιδιαίτερη κατάσταση, που δεν είχε υπάρξει ποτέ. Μπορείς να πεις ότι οι παίκτες πρέπει να διαχειριστούν την κατάσταση, αλλά θα ήταν δολοφονικό, σε κάποιο σημείο τα σώματα των παικτών δεν είναι ανθεκτικά".

Μάλιστα, υποστήριξε ότι ένα διάλειμμα είναι αναγκαίο, ενώ θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση για το ζήτημα: "Είναι σημαντικό οι παίκτες να κάνουν διάλειμμα. Είναι επίσης σημαντικό όλοι να έρθουμε μαζί σε ένα τραπέζι, ώστε να βρούμε μία μέση λύση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αντιπρόεδρος UEFA: "Χωρίς κόσμο στα γήπεδα μέχρι τον Αύγουστο"
Κλοπ: "Φοβήθηκα πως ο κορονοϊός θα μας στερήσει το πρωτάθλημα"
TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ