ΜΠΑΓΕΡΝ

Φίλαθλος της Μπάγερν μηνύει τον σύλλογο λόγω... Γιουνάιτεντ

Bayern's fans sing during the Champions League group E soccer match between Manchester City and Bayern Munich, at the Etihad Stadium, in Manchester, England, Tuesday, Nov. 25, 2014. Manchester City won 3-2. (AP Photo/Jon Super)
Bayern's fans sing during the Champions League group E soccer match between Manchester City and Bayern Munich, at the Etihad Stadium, in Manchester, England, Tuesday, Nov. 25, 2014. Manchester City won 3-2. (AP Photo/Jon Super) AP

Ένας φίλαθλος της Μπάγερν μήνυσε την ομάδα του Μονάχου διότι τραυματίστηκε πριν από τον αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2014.

Ένας φίλαθλος της Μπάγερν Μονάχου κινήθηκε νομικά εναντίον των Βαυαρών, εξαιτίας τραυματισμών του πριν από την αναμέτρηση απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Champions League της σεζόν 2013-2014.

Ο Αυστριακός Φριτς Ρέτενσταϊνερ βρισκόταν στην "Άλιαντς Αρένα" για τη ρεβάνς των προημιτελικών, με το πρώτο παιχνίδι στο "Ολντ Τράφορντ" να έρχεται ισόπαλο 1-1.

Όπως υποστηρίζει, δεν κατάφερε ποτέ να δει τον αγώνα, αφού ένας φίλαθλος των Άγγλων χωρίς εισιτήριο προσπάθησε να περάσει από έναν φραγμό των αστυνομικών και έπεσε κατά πάνω του.

Ο Αυστριακός τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα στην επιγονατίδα, στον αγκώνια και με ένα χαμένο δόντι, καθώς μπλέχθηκε στα τουρνικέ.

Η "Suddeutsche Zeitung" αποκαλύπτει ότι οι τραυματισμοί ήταν τόσο σοβαροί που ο Ρέτενσταϊνερ ακόμα χρησιμοποιεί μπαστούνι για να κινηθεί, τρία χρόνια μετά από το ατύχημα.

Ο Αυστριακός μηνύει την Μπάγερν για 120.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι ο σύλλογος απέτυχε να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας για τον αγώνα.

Οι δικηγόροι του υποστήριξαν στην εκδίκαση της υπόθεσης την Τετάρτη ότι εάν υπήρχαν έλεγχοι εισιτηρίων ή πιο ψηλά τουρνικέ, δεν θα προκαλούταν ο τραυματισμός του.

Ο νομικός εκπρόσωπος της Μπάγερν, Γκέρχαρντ Ράιντλ, υποστήριξε: "Η 'Άλιαντς Αρένα' είναι ένα από τα ασφαλέστερα στάδια στον κόσμο. Δεν υπάρχει ζήτημα ασφαλείας, ήταν ένα ατύχημα".

Ο Ράιντλ υποστήριξε ότι οι αγώνες με τη Γιουνάιτεντ είναι "υψηλού κινδύνου" και ότι διενεργήθηκαν επιπλέον έλεγχοι εισιτηρίων, αλλά δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο για το συγκεκριμένο βράδυ.

Η εκδίκαση θα συνεχιστεί στις 5 Απριλίου, με τον δικαστή να προτείνει συμβιβασμό στο ποσό των 10.000 ευρώ, αλλά τις δύο πλευρές να απορρίπτουν την πρόταση.

Ο φίλαθλος της Γιουνάιτεντ που τα προκάλεσε όλα, αν και είχε εντοπιστεί και αναγνωριστεί τη στιγμή που ατυχήματος, δεν αντιμετωπίζει διώξεις.

Photo credits: AP Photo/Jon Super

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ