ΜΠΑΓΕΡΝ

Ο Πεπ ένωσε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν

Ο Πεπ ένωσε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν
INTIME SPORTS

Δείτε το παρασκήνιο της άφιξης της Μπάγερν Μονάχου στην Αθήνα. Η "μπλαουγκράνα" υπενθύμιση στον Γουαρδιόλα, ο ευδιάθετος Λαμ, ο πρόσχαρος Ρουμενίγκε και ο φόβος για την ελληνική κρίση.

Πόλος έλξης για τους Έλληνες φίλους της, ήταν η αποστολή της Μπάγερν Μονάχου που έφθασε στην Αθήνα για το ματς με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Στενό μαρκάρισμα στους Βαυαρούς για μία φωτογραφία, φόβος τον Γερμανών δημοσιογράφων για την ελληνική κρίση, την Μέρκελ και τον Σόιμπλε, η "έκπληξη" της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Μπαρτσελόνα στον Πεπ Γουαρδιόλα αλλά και η θέση του για τους πρόσφυγες.

  • Με 45 λεπτά καθυστέρηση αναχώρησε η αποστολή της Μπάγερν από το Μόναχο για την Αθήνα. Η καθυστέρηση αυτή προκάλεσε εντύπωση ακόμη και στους πρώτους Γερμανούς δημοσιογράφους που έφθασαν στο ξενοδοχείο "Intercontinental" και οι οποίοι πιάστηκαν απροετοίμαστοι.
    Ο Πεπ ένωσε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν
  • Φίλαθλοι της Μπάγερν, τόσο Έλληνες όσο και Γερμανοί που ζουν στην Ελλάδα, έδωσαν το δικό τους χρώμα τόσο στον περιβάλλοντα όσο και στον εσωτερικό χώρο του ξενοδοχείου. Ανά "πηγαδάκια" άκουγες περισσότερο ομιλούμενη τη γερμανική, παρά την ελληνική γλώσσα! Περισσότεροι από 50!
  • Πρώτα κατέφθασαν στο ξενοδοχείο οι δημοσιογράφοι που συνόδευσαν την αποστολή της Μπάγερν (περισσότεροι από 20 μαζί με τους τεχνικούς και τους οπερατέρ). Είχαν προηγηθεί άλλοι από το RT1 Sport του Μονάχου αλλά και από τηλεοπτικό κανάλι της Φρανκφούρτης που είχαν καταφθάσει λίγες ώρες νωρίτερα, μεμονωμένα. Αμέσως, πήραν "θέση μάχης" για φωτογραφίες και βίντεο.
    Ο Πεπ ένωσε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν
  • Εκ της διοίκησης, πρώτος αφίχθη ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, εκτελεστικός διευθυντής της Μπάγερν Μονάχου και πρόεδρος της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Συλλόγων. Ευδιάθετος, επιτήρησε την προετοιμασία - από τους άνδρες ασφαλείας - για την άφιξη της ομάδας. Μπορεί το βλέμμα να ήταν, ως σύνηθες, αυστηρό αλλά δεν αρνήθηκε να βγάλει φωτογραφίες με τους οπαδούς που τον πλησίαζαν διστακτικά και του ζητούσαν ένα αναμνηστικό στιγμιότυπο. Στο τέλος κατευθύνθηκε προς το δωμάτιό του, υποσχόμενος στους δυσαρεστημένους... "I' ll come back later...". Αντι-βεντέτα! Να τα βλέπουν κάποιοι άλλοι αυτά...
    Ο Πεπ ένωσε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν
  • Πρώτος από το λεωφορείο κατέβηκε ο Πεπ Γουαρδιόλα, χωρίς να υπογράψει αυτόγραφα και να φωτογραφηθεί. Πιο "δεκτικός" από τους Βαυαρούς ήταν ο Χιλιανός Αρτούρο Βιδάλ αλλά και ο εμβληματικός (από κοντά ακόμη πιο πολύ) διεθνής Γερμανός γκολκίπερ της ομάδας, Μάνουελ Νόιερ. Μάλιστα ο αρχηγός της ομάδας, Φίλιπ Λαμ, έπιασε κουβέντα με ζευγάρι Γερμανών φιλάθλων της Μπάγερν Μονάχου που ζουν στην Ελλάδα.
    Ο Πεπ ένωσε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν
    INTIME SPORTS
  • Αντίθετα, Τσάμπι Αλόνσο, Ντόουγκλας Κόστα και Μάριο Γκέτσε πέρασαν, μη ανταποκρινόμενοι, στα νεύματα των μικρών Ελλήνων θαυμαστών τους.
  • Φίλιπ Λαμ και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι ήταν οι πρώτοι που πήραν το λόγο κατά τη συνέντευξη Τύπου. Μάλιστα ο αρχηγός της Μπάγερν ήταν εμφανώς πιο άνετος και πιο εκδηλωτικός στους Γερμανούς δημοσιογράφους, σε σχέση με τον Πολωνό συμπαίκτη του.
    Ο Πεπ ένωσε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν
    INTIME SPORTS
  • Ο Πεπ Γουαρδιόλα, ακολούθησε. Λιτός στις απαντήσεις, αλλά στα γερμανικά όλες. Σε ερώτηση για το αν ο Ολυμπιακός προσπάθησε να τον αποκτήσει το 2001, αλλά τελικά πήρε στη θέση του τον Κριστιάν Καρεμπέ, η απάντησή του ήταν "δεν θυμάμαι"! . Κρίνοντας από τη γλώσσα του σώματος αλλά και το αυθόρμητο χαμόγελο, μάλλον δεν ήθελε να απαντήσει...
  • Θέση αμιγώς πολιτική εξέφρασε η απάντησή του για το θέμα των προσφύγων. Καταλανός ων, υποστήριξε ότι οι Καταλανοί υπήρξαν και οι ίδιοι πρόσφυγες. Αναζητώντας καταφύγιο στη Γαλλία και σε άλλες γειτονικές χώρες. Δεν ανέφερε, φυσικά, την Ισπανία. Ο τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου έχει εκφράσει την πεποίθησή του για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας. Μάλιστα, πριν από μία εβδομάδα κατηγορήθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών της Ισπανίας ότι αγωνίστηκε στη "φούρια ρόχα" για τα χρήματα! Απάντησε σε διαδικτυακή πλατφόρμα υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας ότι δεν το έκανε για τα χρήματα, αλλά γιατί δεν υπήρχε δυνατότητα σύστασης της εθνικής Καταλωνίας. Κι άφησε κι αιχμές ότι "εγώ πληρώνω πάντα τους φόρους μου..."
    Ο Πεπ ένωσε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν
    INTIME SPORTS
  • Στο τέλος, με τους άνδρες ασφαλείας να πολιορκούν τον Πεπ Γουαρδιόλα, αρκούσε η "μαγική λέξη", Μπαρτσελόνα. Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων της Μπαρτσελόνα τον πλησίασαν, του έδωσαν μία πλακέτα, αλλά και "μπλαουγκράνα" μπλούζες της ομάδας, προκειμένου να τις υπογράψει. Εκείνος, όπως ήταν φυσικό, δεν αρνήθηκε αλλά έπιασε και σύντομη κουβέντα με τα μέλη της Λέσχης. Φυσικά, γραφείου Τύπου της Μπάγερν Μονάχου επιτρέποντος, που δεν έφερε καμία αντίρρηση.
  • Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι έδειξαν ανήσυχοι, έως και φοβισμένοι για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και τον αντίκτυπο που μπορεί να είχε σε αυτούς. Μέρκελ και Σόιμπλε είχαν την τιμητική τους, φοβούμενοι μήπως η αναμέτρηση ξεπεράσει τον αθλητικό χαρακτήρα και περάσει στο πολιτικό πεδίο. Όλοι, δίχως καμία εξαίρεση, αναγνώρισαν την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας μας, εκφράζοντας όμως την αισιοδοξία τους. "Θα πάτε καλύτερα" έλεγαν οι περισσότεροι.
  • Μιλώντας με τον Γερμανό δημοσιογράφο του RT1 Sport, Μαξ Ρέτσερ, αναφέραμε ότι έχουν αναφερθεί ως υποψήφιοι διάδοχοι του Σέρχιο Μαρκαριάν, ο Μπερντ Σούστερ και ο Φέλιξ Μάγκατ. Ρωτήσαμε για τα οικονομικά δεδομένα. Και μας απάντησε ότι το μπάτζετ του Μάγκατ είναι απαγορευτικό για όλες της ομάδες της της Bundesliga, πλην των 5-6 οικονομικά ισχυρότερων.
TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ