ΜΠΑΓΕΡΝ

Διαμαρτυρία στην UEFA για την επίθεση αστυνομικών στους φιλάθλους της Μπάγερν

Διαμαρτυρία στην UEFA για την επίθεση αστυνομικών στους φιλάθλους της Μπάγερν

Αστυνομικοί εισέβαλαν στην κερκίδα των φίλων της Μπάγερν στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" και τους επιτέθηκαν χωρίς προφανή αιτία, με συνέπεια οι Βαυαροί να διαμαρτυρηθούν στην UEFA (video).

Η Μπάγερν Μονάχου υπέβαλε επίσημο διάβημα στη UEFA με το οποίο διαμαρτύρεται για την επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στην κερκίδα του "Σαντιάγο Μπερναμπέου" όπου φιλοξενούνταν φίλαθλοί της για τη ρεβάνς των προημιτελικών του Champions League κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Βίντεο και φωτογραφίες δείχνουν τους αστυνομικούς να επιτίθενται με γκλοπ προς τους οπαδούς των Βαυαρών, χωρίς να προκύπτει κάποια πρότερη ενέργεια από μέρους τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά από το τέλος του 1ου ημιχρόνου και τα διεθνή ΜΜΕ πιθανολογούν ότι το ζήτημα προέκυψε από διαφωνίες για τα πανό που είχαν κρεμαστεί σε αυτήν την περιοχή της κερκίδας.

"Υπήρχαν, σε κάποιες περιπτώσεις, ισχυρές επιθέσεις σε φιλάθλους της Μπάγερν από την ισπανική αστυνομία κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του παιχνιδιού μεταξύ της Μπάγερν και της Ρεάλ Μαδρίτης. Η Μπάγερν αισθάνεται ότι η συμπεριφορά της ισπανικής αστυνομίας είναι εκτός πλαισίου και υπερβολική και υπέβαλε διαμαρτυρία στην UEFA για τις ενέργειες της ισπανικής αστυνομίας. Η Μπάγερν θα απαιτήσει εξηγήσεις εν ευθέτω χρόνω από την ισπανική αστυνομία", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των Βαυαρών.

Ο αγώνας είχε χαρακτηριστεί "υψηλού ρίσκου" από τους ανθρώπους που ευθύνονταν για τη διοργάνωση του αγώνα. Σε ανακοίνωσή της, η δημαρχία της Μαδρίτης ενημέρωνε πριν από τη σέντρα ότι 1.800 αστυνομικοί "θα διασφαλίσουν ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά και ότι η ασφάλεια θα είναι ενισχυμένη εντός κι εκτός του σταδίου".

Τον Σεπτέμβριο του 2015, η Μπάγερν είχε προβεί σε καταγγελία στην UEFA για αστυνομική βία στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", όταν οι οπαδοί της είχαν προβεί σε βανδαλισμούς, με συνέπεια την επέμβαση των ΜΑΤ.





TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ