ΜΠΑΓΕΡΝ

Bundesliga: Η αντεπίθεση της Μπάγερν

Bayern's Robert Lewandowski celebrates after he scored his side's third goal during the German Bundesliga soccer match between Borussia Moenchengladbach and FC Bayern Munich in Moenchengladbach, Germany, Saturday, March 2, 2019. (AP Photo/Martin Meissner)
Bayern's Robert Lewandowski celebrates after he scored his side's third goal during the German Bundesliga soccer match between Borussia Moenchengladbach and FC Bayern Munich in Moenchengladbach, Germany, Saturday, March 2, 2019. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η Μπάγερν χρειάστηκε ενάμιση μήνα μετά τη χειμερινή διακοπή να ξηλώσει τη διαφορά των έξι βαθμών που έχτισε η Ντόρτμουντ και να βάλει "φωτιά" στο γερμανικό πρωτάθλημα δέκα αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν.

Τα καλά νέα για τους Βαυαρούς ήρθαν την Παρασκευή το βράδυ από το Άουγκσμπουργκ, εκεί όπου η πρωτοπόρος Ντόρτμουντ άφηνε πίσω της τρεις βαθμούς χάνοντας 2-1. Το μόνο που είχε να κάνει η Μπάγερν ήταν να πάρει το διπλό στο Μπορούσια Πάρκ απέναντι στη Γκλάντμπαχ.

Η αποστολή μόνο εύκολη δεν χαρακτηριζόταν, εφόσον η Γκλάντμπαχ παλεύει για την τρίτη θέση. Το αποτέλεσμα, όμως, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η Μπάγερν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο διέλυσε τους "Πρώσους" με 5-1 πιάνοντας τη Ντόρτμουντ στη κορυφή. Πώς συνέβη, όμως, αυτή η αντεπίθεση;

Οι καλές εμφανίσεις τις Μπάγερν είχαν ήδη ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο με αποκορύφωμα την εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Άιντραχτ με 0-3. Ωστόσο, η διαφορά με τη Ντόρτμουντ παρέμενε στους 6 βαθμούς.

Η επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τέλη του Ιανουαρίου έδειχναν μία αγωνιστική σταθερότητα της Μπάγερν, ενώ άρχισαν να εμφανίζονται έντονοι προβληματισμοί στο στρατόπεδο της Ντόρτμουντ.

Τα πρώτα "συννεφα" παρουσιάστηκαν την 20η αγωνιστική, όταν η Μπορούσια έχασε τους πρώτους βαθμούς στη Φρανκφούρτη με το ισόπαλο 1-1. Φαινομενικά ήταν κερδισμένη, εφόσον η Μπάγερν παρουσίασε προσωρινή κάμψη στις εμφανίσεις της χάνοντας στο ντέρμπι με το Λεβερκούζεν με 3-1.

Οι Βαυαροί, όμως ξεπέρασαν γρήγορα το σοκ κερδίζοντας με 3-1 το κρίσιμο ματς κόντρα στη Σάλκε, ενώ η Ντόρτμουντ έμενε ισόπαλη στο Βέστφαλεν απέναντι στο Χόφενχαϊμ. Η Μπορούσια δεν φάνηκε ικανή να διαχειριστεί την κρίση και η δεύτερη σερί ισοπαλία, με αντίπαλο τη Νυρεμβέργη ήταν γεγονός.

Η Μπάγερν νωρίτερα είχε κάνει την ανατροπή στο Άουγκσμπουργκ παίρνοντας σημαντική νίκη με 3-2 μειώνοντας στους τρεις βαθμούς τη διαφορά. Αυτήν τη διαφορά κατάφερε να κρατήσει η Ντόρτμουντ μόνο μία αγωνιστική με νίκη απέναντι στις "ασπριρίνες".

Η νίκη αυτή, όμως, όπως φάνηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, δεν ήταν ικανή να αντιστρέψει το κλίμα με την βαθμολογική ανατροπή τελικά να είναι γεγονός.

Η Μπάγερν ισοφάρισε, λοιπόν, τη Ντόρτμουντ στους 54 βαθμούς με την αγωνία να μεγαλώνει όσο κοντεύει το "Klassiker" στις 6 του Απρίλη όπου είναι γηπεδούχος η ομάδα του Νίκο Κόβατς. Από την μία, οι Βαυαροί, οι οποίοι, αν και δεν έχουν πιάσει τα περσινά τους στάνταρ, θέλουν να έχουν περάσει καθαρά πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα μέχρι τότε.

Από την άλλη, οι "Κίτρινοι" πρέπει να βρουν διέξοδο από την αγωνιστική τους κρίση σε εγχώριο, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να μην χάσουν ό,τι έχτιζαν με τόσο κόπο μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Photo Credits: AP Photo/Martin Meissner

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ