ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απειλές κατά των δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου της Μπάγερν

Απειλές κατά των δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου της Μπάγερν

Η έκτακτη συνέντευξη Τύπου στη Μπάγερν Μονάχου εξελίχθηκε σε απειλές κατά των δημοσιογράφων. Ρουμενίγκε και Χένες ξέσπασαν με αφορμή την κριτική που ασκείται στην ομάδα της Βαυαρίας.

Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, Ούλι Χενες και Χασάν Σαλιμάχιτζιτς παραχώρησαν έκτακτη συνέντευξη Τύπου στη Μπάγερν Μονάχου την Παρασκευή (19/10). Οι παράγοντες της βαυαρικής ομάδας φρόντισαν να ξεσπάσουν σε βάρος των δημοσιογράφων, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να ξαναδεχτούν "εξοργιστικά, πολεμικά και ασεβή δημοσιεύματα".

Ο εκτελεστικός διευθυντής της γερμανικής ομάδας, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, ανέφερε: "Υπάρχει έλλειψη αξιοπρέπειας. Η κριτική που ασκείται σε παίκτες όπως ο Ριμπερί και ο Ρόμπεν είναι εξοργιστική, ασεβής και πολεμική. Έχουν κατακτήσει όσα μπορεί να προσφέρει το ποδόσφαιρο. Σε άλλες χώρες θα αντιμετωπίζονταν διαφορετικά τέτοιοι παίκτες. Θα προστατέψουμε τους παίκτες μας, τον προπονητή μας και το κλαμπ".

Ο πρόεδρος Ούλι Χένες ανέφερε: "Είναι ώρα να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα εδώ στην πιο σημαντική γερμανική ομάδα. Δεν πρόκειται να δεχτούμε ξανά άλλα ασυνείδητα ρεπορτάζ".

Από την πλευρά του ο τεχνικός διευθυντής, Χασάν Σαλιμάχιτζιτς, υποστήριξε: "Κατηγορήθηκα ότι δεν στήριξα τον Κόβατς. Γιατί; Ο Νίκο ξέρει ότι τον στηρίζουμε. Πρέπει να φιληθούμε δημόσια; Αυτό που γίνεται δείχνει ασέβεια. Θα είμαστε ξανά νικητές. Το να αμφισβητείται όμως αμέσως η δουλειά μιας ολόκληρης ομάδας, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνεται".

Το λόγο ξαναπήρε ο Χένες, θέλοντας να αναφερθεί στην περίπτωση του αριστερού μπακ, Χουάν Μπερνάτ, που πωλήθηκε στην Παρί: "Συνεχίζετε να ρωτάτε γιατί πωλήθηκε ο Μπερνάτ, λες και είναι αυτός ο μοναδικός λόγος που χάνουμε. Δείτε τον αγώνα με τη Σεβίλλη και παρατηρήστε ότι αυτός ήταν ο λόγος που πήγαμε να αποκλειστούμε, με τα λάθη του".

Όταν ο δημοσιογράφος του "Sky" θέλησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ο Χένες απάντησε: "Στο τέλος της σεζόν θα δούμε ποιος έχει δίκιο".

Ο Ρουμενίγκε συνέχισε λέγοντας: " Αν ασκείται υποτιμητική κριτική για τους παίκτες και τους προπονητές, θα επέμβουμε".

Η ομάδα του Μονάχου διανύει αγωνιστική κρίση. Έχει τέσσερα ματς χωρίς νίκη (δύο ισοπαλίες, δύο ήττες) σε όλες τις διοργανώσεις. Η ατμόσφαιρα στ' αποδυτήρια της Μπάγερν είναι βαριά. Οι σχέσεις του 46χρονου Κροάτη προπονητή Νίκο Κόβατς με πολλούς παίκτες δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Μια από τις κύριες αιτίες, σύμφωνα με την "BILD", είναι και η εντολή του για 20λεπτη άσκηση με ποδήλατο τόσο στο τέλος κάθε προπόνησης, όσο και μετά τα επίσημα ματς.

Μερικοί εξ αυτών, σύμφωνα με την κορυφαία γερμανική εφημερίδα, αποφάσισαν να παραβούν την εντολή και να προπονηθούν ατομικά. Δεν έχουν περάσει, άλλωστε, πολλές ημέρες από τότε που ο Χάμες Ροντρίγκες μονολογούσε στ' αποδυτήρια ερήμην του Νίκο Κόβατς: "Δεν είμαστε στην Άιντραχτ".

Όλα αυτά στη Μπάγερν έρχονται λίγες μέρες πριν από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Η Ένωση υποδέχεται την Τρίτη 23/10 τους Βαυαρούς στο Ολυμπιακό Στάδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ