ΜΠΑΓΕΡΝ

Ανακοίνωσε το "αντίο" ο Τσάμπι Αλόνσο

Bayern's Xabi Alonso arrives for a training session prior to the Champions League round of 16 soccer match between FC Bayern Munich and Arsenal London, in Munich, Germany, Tuesday, Feb. 14, 2017. Munich will face Arsenal on Wednesday. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern's Xabi Alonso arrives for a training session prior to the Champions League round of 16 soccer match between FC Bayern Munich and Arsenal London, in Munich, Germany, Tuesday, Feb. 14, 2017. Munich will face Arsenal on Wednesday. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Με τρεις λιτές και περιεκτικές προτάσεις, ο Τσάμπι Αλόνσο γνωστοποίησε ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Τι είπε για τους λόγους που κατέληξε στη συγκεκριμένη απόφαση.

Ο Τσάμπι Αλόνσο επιβεβαίωσε κάτι το οποίο θεωρούνταν πιθανό το τελευταίο διάστημα, δηλαδή την απόσυρσή του από την αγωνιστική δράση στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Στο χαρακτηριστικό ποστάρισμα που έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης (9/3), ο Ισπανός μέσος έγραψε: “Το έζησα. Το αγάπησα. Αντίο στο όμορφο παιχνίδι”.

“Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, αλλά πιστεύω πως ο συγχρονισμός είναι καλός. Πάντα πίστευα πως είναι καλύτερο να αποσύρεσαι νωρίτερα, παρά αργότερα. Ακόμα νιώθω καλά, αλλά πιστεύω πως είναι η κατάλληλη στιγμή. Ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου όντας στο κορυφαίο επίπεδο και η Μπάγερν είναι το κορυφαίο επίπεδο. Είμαι τρομερά περήφανος και χαρούμενος που παίζω για την Μπάγερν, και είμαι μέλος της οικογένειάς της. Έχω βιώσει τόσα πολλά σαν παίκτης με τις Ρεάλ Σοδιεδάδ, Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου. Είναι όλες σπουδαίες ομάδες. Και φυσικά, με την εθνική ομάδα της Ισπανίας, ποτέ δεν πίστευα ότι θα είχαν τόσο σπουδαία καριέρα και ελπίζω ότι θα έρθουν περισσότερα, πριν τελειώσει”, πρόσθεσε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Μπάγερν.

Από την πλευρά του, ο Καρλς Χάινζ Ρουμενίγκε είπε: “Η Μπάγερν θα ήθελε να ευχαριστήσει έναν σπουδαίο παίκτη και άνθρωπο που εκπροσώπησε την ομάδα σε τόσο υψηλό επίπεδο, εντός και εκτός γηπέδου. Ο Τσάμπι Αλόνσο είναι ένας από τους σπουδαίους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Έχει κερδίσει τα πάντα κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Είναι ένας πολύ αξιομνημόνευτος άνθρωπος και ένας κύριος του παιχνιδιού”.

Ο 35χρονος αποχαιρετά το ποδόσφαιρο αφήνοντας πίσω του μία τεράστια καριέρα, με πάμπολλα επιτεύγματα και τρόπαια σε κορυφαίο επίπεδο. Ως γνωστόν, έφτασε στο πικ του στη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία παρέμεινε την περίοδο 2009 - 2014. Νωρίτερα είχε διανύσει μία πενταετία στη Λίβερπουλ (2004 - 2009) και μετά τους "μερένγκες" μετακόμισε στο Μόναχο και στην ομάδα της Μπάγερν, όπου παραμένει μέχρι σήμερα.

Συνολικά έχει μετρήσει 677 συμμετοχές σε επαγγελματικό διασυλλογικό επίπεδο και έχει πετύχει 43 γκολ, ενώ με το εθνόσημο έφτασε τις 114 εμφανίσεις και τα 16 γκολ. Στο διάστημα αυτό, κατέκτησε 2 Champions League (με Ρεάλ και Λίβερπουλ), 2 Euro, 1 Μουντιάλ, 2 πρωταθλήματα Γερμανίας και 1 πρωτάθλημα Ισπανίας.

Ανήκει στη "χρυσή" γενιά των Ισπανών παικτών, οι οποίοι και οδήγησαν τη "φούρια ρούχα" στους τρεις διαδοχικούς διεθνείς τίτλους, έχει μπει δύο φορές στην ενδεκάδα της χρονιάς από τη FIFA (2011, 2012) και το 2003 είχε φτάσει να αναδειχθεί κορυφαίος Ισπανός ποδοσφαιριστής της χρονιάς.

AP Photo/Matthias Schrader

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ