ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Χωρίς Ινιέστα, αλλά με αρχηγό Μέσι η Μπαρτσελόνα στην Ελλάδα

Barcelona's Andres Iniesta hands over the captain's armband to Lionel Messi during a Champions League group D soccer match between FC Barcelona and Juventus at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Sept. 12, 2017. (AP Photo/Francisco Seco)
Barcelona's Andres Iniesta hands over the captain's armband to Lionel Messi during a Champions League group D soccer match between FC Barcelona and Juventus at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Sept. 12, 2017. (AP Photo/Francisco Seco) AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Ο Αντρές Ινιέστα δεν θα ταξιδέψει στην Αθήνα για την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τον Ολυμπιακό λόγω τραυματισμού. Αρχηγός των Καταλανών στο ματς θα είναι ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Αντρές Ινιέστα θα απουσιάσει από τις προσεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μπαρτσελόνα με Αθλέτικ Μπιλμπάο στο "Σαν Μαμές" και με Ολυμπιακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Ο αρχηγός των "μπλαουγκράνα" υπέστη μυικό τραυματισμό στο αριστερό πόδι κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Παρασκευής, με συνέπεια να αποκλειστεί από την αποστολή του Ερνέστο Βαλβέρδε για τον αγώνα με τους Βάσκους και να θεωρείται απίθανο να προλάβει το παιχνίδι με τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ως εκ τούτου, ο 33χρονος διεθνής μέσος θα αποφύγει να επισκεφθεί μία έδρα όπου αποδοκιμάζεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, παρότι λόγω του τέρματος στο Μουντιάλ 2010, αποθεώνεται σε όλα τα υπόλοιπα γήπεδα της χώρας.

Για το ζήτημα, μάλιστα, ρωτήθηκε και ο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας: "Όσο περισσότερο μιλάμε γι' αυτό, τόσο το χειρότερο. Οι παίκτες είναι υπεράνω αυτού του γεγονότος και αγωνίζονται κανονικά. Ο Αντρές και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που δέχονται σφυρίγματα σε άλλες καταστάσεις".

Εκτός αποστολής για τον αγώνα με την Αθλέτικ έμειναν πλην του Ινιέστα και οι Τζόρντι Άλμπα, Τόμας Βερμάλεν, καθώς και ο μακροχρόνια τραυματίας Ουσμάν Ντεμπελέ.

Η αποστολή της Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σίλεσεν, Σεμέντο, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Σουάρεθ, Σουάρες, Μέσι, Μαστσεράνο, Παουλίνιο, Ντεουλοφέου, Αλκάθερ, Ντιν, Ρομπέρτο, Γκόμες, Ουμτιτί

ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΜΕΣΙ

Η απουσία του Ινιέστα από -τουλάχιστον- τους δύο επόμενους αγώνες των Καταλανών, οδηγούν σε εξελίξεις, όσον αφορά στον αρχηγό της ομάδας.

Το περιβραχιόνιο περνάει αυτομάτως στον υπαρχηγό, που δεν είναι άλλος από τον Λιονέλ Μέσι, όπως προέκυψε βάσει παλαιότητας το 2015, με την αποχώρηση του Τσάβι από τον σύλλογο, με 3ο αρχηγό τον Σέρχιο Μπουσκέτς, 4ο τον Χαβιέρ Μαστσεράνο και... εκτός τον Ζεράρ Πικέ.

Ο Αργεντινός επιθετικός έχει φορέσει το περιβραχιόνιο ουκ ολίγες φορές, όσο ο Ινιέστα ήταν τραυματίας ή στον πάγκο τα τελευταία χρόνια και θα το πράξει ακόμα μια φορά, εκτός απροόπτου.

Μάλιστα, είναι πιθανό στο Φάληρο να ανταλλάξει λάβαρα της Μπαρτσελόνα και του Ολυμπιακού με έναν πρώην συμπαίκτη του στη Μασία, τον Αλμπέρτο Μποτία, ο οποίος είναι αρχηγός των "ερυθρολεύκων".

Photo credits: AP Photo/Francisco Seco

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ