ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Βαλβέρδε για Clasico: "Πρέπει να σεβαστούμε το πρόγραμμα και τους οπαδούς"

Βαλβέρδε για Clasico: "Πρέπει να σεβαστούμε το πρόγραμμα και τους οπαδούς"

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε τάχτηκε κατά της μετάθεσης του Clasico και της αλλαγής έδρας, εκφράζοντας την άποψη πως μπορεί να διεξαχθεί κανονικά στο "Καμπ Νόου" και ο κόσμος να εκφραστεί πολιτικά χωρίς παρατράγουδα.

Οι έντονες αναταραχές που επικρατούν τα τελευταία 24ωρα στην Καταλωνία (με αποκορύφωμα τη φυλάκιση αυτονομιστών Καταλανών πολιτικών) ανάγκασαν την ισπανική Λίγκα να αιτηθεί την αλλαγή έδρας στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 26 Οκτωβρίου στο Καμπ Νόου, όμως το συγκεκριμένο αίτημα φαίνεται πως βρίσκει τοίχο.

Τόσο οι μπλαουγκράνα όσο και οι μερένγκες εμφανίστηκαν αρνητικοί απέναντι σε αυτό το σενάριο και μάλιστα η Μπαρτσελόνα εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση που τονίζει πως δεν δέχεται να παίξει στην Μαδρίτη στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε.

O Τσινγκούρι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος με την Έιμπαρ το ερχόμενο Σάββατο (19/10, 14:00), με τον τεχνικό των μπλαουγκράνα να δέχεται καταιγισμό ερωτήσεων για το Clasico και να ξεκαθαρίζει πως δεν επιθυμεί ούτε τη μετάθεση του αγώνα ούτε τη μετάθεση της σειράς των αγώνων στα δύο φετινά ντέρμπι πρωταθλήματος με την Ρεάλ.

"Ειπώθηκαν πολλά για το παιχνίδι. Δεν είδαμε με καλό μάτι την πρόθεση που υπήρχε να γίνει το πρώτο ματς στην Μαδρίτη. Έχουμε να δώσουμε ένα ματς στην Πράγα στην Τετάρτη και το να ταξιδέψουμε ξανά...

Πρέπει επίσης να υπάρχει σεβασμός στο αγωνιστικό πρόγραμμα και στους οπαδούς. Το φυσιολογικό είναι να δώσουμε κανονικά το ματς στο γήπεδό μας. Απομένουν ακόμα εννέα ημέρες μέχρι την ημερομηνία που είναι προγραμματισμένο να γίνει το ματς.

Barcelona head coach Ernesto Valverde sits prior Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Sevilla at the Camp Nou stadium in Barcelona, Sunday, Oct. 6, 2019. Barcelona won 4-0. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona head coach Ernesto Valverde sits prior Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Sevilla at the Camp Nou stadium in Barcelona, Sunday, Oct. 6, 2019. Barcelona won 4-0. (AP Photo/Joan Monfort) AP PHOTO/JOAN MONFORT

Αυτή η εβδομάδα στην Βαρκελώνη ήταν παράξενη αλλά υπάρχει χρόνος. Ελπίζουμε να παίξουμε κανονικά στην έδρα μας. Μην ξεχνάτε πως αγωνιστήκαμε στο Καμπ Νόου στις αρχές του μήνα και ο κόσμος εκφράστηκε χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα.

Ελπίζουμε να συμβεί το ίδιο και τώρα. Δεν είναι αύριο το παιχνίδι, απομένουν εννέα ημέρες", τόνισε ο άλλοτε τεχνικός του Ολυμπιακού αναφορικά με το σκηνικό αναταραχής και έντασης που έχει στηθεί στην Καταλωνία και το οποίο επηρεάζει και την τύχη του επικείμενου Clasico, για να προσθέσει:

"Έχουμε μπροστά μας μία καλή ευκαιρία για να δείξουμε ότι μπορούν όλα να λειτουργήσουν τέλεια και να αποστομώσουμε εκείνους που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να γίνει το παιχνίδι".

Σε ερώτηση δε για την επιλογή της Μπαρτσελόνα να ταξιδέψει από την Πέμπτη για τη Χώρα των Βάσκων αν και το παιχνίδι με την Έιμπαρ για την 9η αγωνιστική της La Liga είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο, απάντησε:

"Πήραμε την απόφαση να ταξιδέψουμε νωρίς επειδή ίσως αύριο να υπάρχουν μπλόκα στους δρόμους και έτσι δεν θα μπορούσαμε να ταξιδέψουμε. Η υποχρέωσή μας είναι να παρουσιαστούμε στο ματς. Αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσαμε να έχουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ: Προς Δεκέμβριο πηγαίνει το πρώτο φετινό Clasico
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ