ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Βαλβέρδε: "Όταν χάνεις 4-0 δεν υπάρχουν δικαιολογίες"

Barcelona coach Ernesto Valverde reacts during the Champions League semifinal, second leg, soccer match between Liverpool and FC Barcelona at the Anfield stadium in Liverpool, England, Tuesday, May 7, 2019. (AP Photo/Dave Thompson)
Barcelona coach Ernesto Valverde reacts during the Champions League semifinal, second leg, soccer match between Liverpool and FC Barcelona at the Anfield stadium in Liverpool, England, Tuesday, May 7, 2019. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παραδέχθηκε την ανωτερότητα της Λίβερπουλ και δεν έψαξε για δικαιολογίες μετά τη βαριά ήττα και τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από τον τελικό του Champions League.

Όπως ήταν λογικό το 4-0 με το οποίο έχασε η Μπαρτσελόνα δεν άφησε περιθώρια για δικαιολογίες στον Ερνέστο Βαλβέρδε ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου έδωσε συγχαρητήρια στη Λίβερπουλ για την πρόκριση και τόνισε πως ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Ισπανός τεχνικός ρωτήθηκε αρκετά για το μέλλον του αλλά και το... φάντασμα της Ρώμης που οδήγησε σε δεύτερο συνεχόμενο αποκλεισμό τη Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Champions League.

"Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κάποιες ευκαιρίες να σκοράρουμε αλλά και στο δεύτερο. Ο αντίπαλος μας ήταν αρκετά καλός, αρκετά επιθετικός. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας. Αλλά όταν χάνεις με 4-0 δεν έχει δικαιολογίες. Ήταν καλύτεροι και πρέπει να το αποδεχτούμε".

Για το... φάντασμα της Ρώμης:
"Αυτό που πονάει περισσότερο ήταν πως επαναλήφθηκε, έγινε ξανά, για δεύτερη χρονιά συνέβη σε εμάς που αποτύχαμε ξανά. Έπρεπε να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι για να το αποφύγουμε".

Για το μήνυμα που θέλει να δώσει στην ομάδα του:
"Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο πρέπει να περάσουμε κάποιες δυσάρεστες μέρες, όπως και οι οπαδοί μας. Πρέπει να επανέλθουμε και όλοι μαζί να σηκωθούμε ξανά. Είναι λογικό να μας επηρεάζει".

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στους οπαδούς: "Είμαστε στεναχωρημένοι. Αυτό που θέλουν οι παίκτες είναι να ευχαριστούν τον κόσμο και να τον κάνουν περήφανο. Όλοι περιμένουν να νικάμε πάντα αλλά όταν έχουμε χάσει το έχουμε κάνει οδυνηρά".

Για την ευκαιρία του Βιντάλ:
"'Ηταν αρκετά καλός στο πρώτο μέρος και μας κράτησε στο παιχνίδι".

Για τις διαφορές των δυο ομάδων:
"Ξεκίνησα δυνατά, βρεθήκαμε κάτω από πίεση, τους ζήτησα να βγουν μπροστά αλλά δεν τα καταφέραμε. Μπήκαμε στο παιχνίδι αλλά δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες".

Για το τέταρτο γκολ:
"Με εξέπληξε και εμένα όπως και όλους. Ήταν εκπληκτικό και μας έβγαλε εκτός πρόκρισης. Θεωρώ ότι αντέδρασαν γρήγορα και δεν μας άφησαν να αντιδράσουμε γιατί όταν κοίταξα η μπάλα ήταν στα δίχτυα. Είναι η καλύτερη ομάδα στην Premier League. Όλα τα γκολ μπαίνουν από λάθη. Αν δούμε όλα τα γκολ που δεχτήκαμε θα δούμε ότι είχαμε πρόβλημα".

Για το μέλλον του:
"Δεν ξέρω καν αν αυτό μπορεί να με επηρεάσει για τα πράγματα που πρέπει να γίνουν. Εδώ είμαστε, το τεχνικό επιτελείο έχει την ευθύνη".

Για τις δυο συνεχόμενες αποτυχίες στο Champions League:
"Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να με επηρεάσουν. Δεν είχαμε το χρόνο να σκεφτούμε πολλά πράγματα".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ