ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Βαλβέρδε: "Ο Ντεμπελέ δεν θα τραυματιζόταν εάν ήταν πιο έμπειρος"

Barcelona coach Ernesto Valverde gestures during a Champions League group D soccer match between FC Barcelona and Juventus at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Sept. 12, 2017. (AP Photo/Francisco Seco)
Barcelona coach Ernesto Valverde gestures during a Champions League group D soccer match between FC Barcelona and Juventus at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Sept. 12, 2017. (AP Photo/Francisco Seco) AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέρριψε την ευθύνη του σοβαρού τραυματισμού του Ουσμάν Ντεμπελέ στην απειρία του ποδοσφαιριστή, την ώρα που στην Μπαρτσελόνα αναζητούν την αιτία.

Στον Ουσμάν Ντεμπελέ και την απειρία του επέρριψε ευθύνη για τον τραυματισμό του ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα με την Έιμπαρ για το πρωτάθλημα, ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για τον Γάλλο εξτρέμ και τόνισε ότι εάν ήταν πιο έμπειρος, δεν θα έκανε την ίδια κίνηση στον αγωνιστικό χώρο.

"Δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε αυτόν τον τραυματισμό. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένας παίκτης που δεν είχε ποτέ μυικό πρόβλημα και δεν έχει την εμπειρία να αναγνωρίσει μικρές ενοχλήσεις. Ένας έμπειρος παίκτης ίσως να μην έκανε την κίνηση που έκανε ο Ντεμπελέ", δήλωσε ο 53χρονος προπονητής.

"Το πιο δύσκολο πράγμα για έναν ποδοσφαιριστή είναι όταν τραυματίζεται να είναι υπομονετικός, να εργάζεται μόνος και να ελέγχει την πρόοδό του λίγο λίγο. Είναι νεαρός παίκτης και είναι μια δυσκολία που θα βρει στην καριέρα του. Ποτέ δεν θέλεις να βρεθείς σε αυτήν τη θέση, αλλά όλοι έχουμε μυικά προβλήματα και τραυματισμούς στο γόνατο".

Όσο για τον αντικαταστάτη του στην ενδεκάδα τους μήνες που θα λείψει, δεν στάθηκε σε ένα πρόσωπο: "Έχουμε αρκετούς παίκτες στην ομάδα που μπορούν να παίξουν στη θέση του. Ο Ζεράρ Ντεουλοφέου, ο Αλέις Βιδάλ, ο Ντένις Σουάρες, ο Αντρέ Γκόμες είναι μερικοί και θα κοιτάξουμε για εναλλακτικές και στη δεύτερη ομάδα για να προσπαθήσουμε να σχηματίσουμε μια αρχική ενδεκάδα".

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ

Ο Ντεμπελέ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο την Τρίτη, στον ειδικό σε τέτοιους τραυματισμούς δρ. Σακάρι Οράβα, ο οποίος βρίσκεται στη Φινλανδία. Η επέμβαση ήταν επιτυχημένη και ο Ντεμπελέ αναμένεται να επανέλθει στη δράση σε 3,5 μήνες.

Ο 20χρονος διεθνής θα επιστρέψει στη Βαρκελόνη για να συνεχίσει την αποθεραπεία του, ενώ στην Ισπανία ήδη γίνεται συζήτηση σχετικά με το πού οφείλεται αυτός ο τόσο σοβαρός μυικός τραυματισμός.

Από τον σύλλογο επιρρίπτουν ευθύνη στο ξερό γήπεδο της Χετάφε, ενώ κάποια τηλεοπτικά πλάνα του καναλιού "GOL" δείχνουν τον Ντεμπελέ να πιάνει τον μηρό του στο ζέσταμα πριν από τη σέντρα. Οι δηλώσεις του Βαλβέρδε, πάντως, ρίχνουν λάδι στη "φωτιά" της φημολογίας.

Photo credits: AP Photo/Francisco Seco

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ