ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Βαλβέρδε: "Ντεμπουτάρω στη διαχείριση Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ"

FC Barcelona's coach Ernesto Valverde gestures during a training session at the Sports Center FC Barcelona Joan Gamper in Sant Joan Despi, Spain, Thursday, July 13, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's coach Ernesto Valverde gestures during a training session at the Sports Center FC Barcelona Joan Gamper in Sant Joan Despi, Spain, Thursday, July 13, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Ερνέστο Βαλβέρδε, χαρακτήρισε "μοναδικό" τον Μέσι, υποσχέθηκε "επιθετικό ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας" και μίλησε για το ενδεχόμενο να γίνουν "μπλαουγκράνα" οι Βεράτι και Παουλίνιο.

Το σκεπτικό του για την Μπαρτσελόνα που σχεδιάζει ανέλυσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στους εκπροσώπους Τύπου που ασχολούνται με το "μπλαουγκράνα" ρεπορτάζ. Ο "Txingurri" απέφυγε με "ντρίμπλα" τα μεταγραφικά σενάρια και έπλεξε το εγκώμιο του υπάρχοντος ρόστερ, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε MSN και Ινιέστα.

"Είμαι πολύ χαρούμενος από τις πρώτες ημέρες. Σιγά σιγά θα βελτιωθούμε τεχνικά και τακτικά. Είμαι εντυπωσιασμένος από το επίπεδο των παιδιών. Πάντα έχουμε το νου μας στο μεταγραφικό "παζάρι" για μεγάλους παίκτες. Είμαστε αυτό το κλαμπ που είμαστε και θέλουμε τους καλύτερους παίκτες. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο κυριαρχίας, να έχουμε την πρωτοβουλία, να παίξουμε επιθετικά. Είμαστε ανοικτοί σε διαφορετικές τακτικές", ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε για:

Τον Ινιέστα: "Δεν ξέρω εάν θα είναι η τελευταία του σεζόν. Θέλω να είναι χαρούμενος με την ομάδα και να συμμετέχει. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί. Είναι ένας παίκτης με επίπεδο που δύσκολα θα συναντήσεις αλλού".

Το MSN: "Τους αντιμετωπίζω φυσιολογικά. Βλέποντας τις συγκυρίες σε κάθε στιγμή της σεζόν. Θα δούμε πότε θα μπορούν να συμμετέχουν περισσότερο και πότε λιγότερο. Κι εγώ ντεμπουτάρω στη διαχείριση των Νεϊμάρ, Μέσι και Σουάρες".

Τον Μέσι: "Είναι μοναδικός. Θα έχει το ρόλο που είχε τα τελευταία χρόνια. Είναι καθοριστικός για πολλά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Το σκεπτικό μας είναι να παίζει στις ζώνες του γηπέδου που είναι πιο συνηθισμένος να παίζει, για να μας βοηθήσει περισσότερο".

Τον Νεϊμάρ: "Εκτός από τα πλάγια, έχει ποιότητα να παίξει και σε άλλες θέσεις. Κάνει μεγάλη ζημιά στον αντίπαλο. Πρέπει να σκεφτούμε την ισορροπία της ομάδας. Είναι καλά στη θέση που παίζει. Μας ωφελεί πολύ".

Για τον Παουλίνιο: "Η ομάδα κοιτάζει στο μεταγραφικό παζάρι, αλλά είναι δύσκολο να βρεις καλύτερους από ο,τι έχουμε εδώ. Θέλω να επικεντρωθώ σε ο,τι έχουμε αυτή τη στιγμή. Το καλοκαίρι είναι μεγάλο κι έχουμε πολλά ονόματα, αλλά ας γνωρίσω πρώτα αυτούς που είναι εδώ".

Για τον Βεράτι: "Δεν το σκέφτομαι. Δουλεύουμε για να έχουμε την καλύτερη ομάδα. Εάν έρθουν θα με χαροποιήσει".

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ