ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Βαλβέρδε: "Ευτυχώς που θα είμαι στον πάγκο και δεν θα παίζω"

CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Βαλβέρδε EUROKINISSI SPORTS

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δήλωσε ότι είναι συγκινημένος που επέστρεψε στην Ελλάδα και στο "Γ. Καραϊσκάκης", μίλησε για τον σεβασμό που του τρέφουν οι φίλοι των Πειραιωτών και σημείωσε ότι είναι ανακουφισμένος που θα είναι στον πάγκο και όχι μέσα στον αγωνιστικό χώρο στο ματς της Τρίτης!

Η συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (30/10) ήταν ιδιαίτερη για τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια, είδε οικεία πρόσωπα και την Τρίτη (31/10, 21.45) θα κληθεί να κοουτσάρει στο "Γ. Καραϊσκάκης", αυτή τη φορά ως αντίπαλος του Ολυμπιακού.

Ο Βάσκος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για την επιστροφή του στο Φάληρο, δήλωσε ότι περιμένει "καυτή" ατμόσφαιρα, αλλά και αποθεωτική υποδοχή από τους φίλους του Ολυμπιακού. Όταν ρωτήθηκε αν μεγαλύτερος και δυσκολότερος αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός ή το συναίσθημα, απάντησε:

"Το συναίσθημα είναι δεδομένο, η συγκίνηση δεδομένη, πλην όμως εγώ έχω να προπονήσω την Μπαρτσελόνα και θα είμαι στον πάγκο. Δεν θα αναγκαστώ να παίξω και αυτό είναι μία ανακούφιση για εμένα".

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΑΛΒΕΡΔΕ:

Στην επιστροφή σας στο Σαν Μαμές είπατε ότι νιώσατε λίγο περίεργα. Πώς νιώθεις τώρα στο Καραϊσκάκη;

"Είναι μεγάλη συγκίνηση που επιστρέφω εδώ, στην Αθήνα, στο Καραϊσκάκη όπου έζησα πολλές σημαντικές στιγμές. Κάναμε σημαντικά παιχνίδια κι επίσης νιώθω μεγάλη προσμονή για το παιχνίδι ως παιχνίδι. Είναι σημαντικό το ματς για να διασφαλίσουμε την πρόκρισή μας. Είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό που θέλει αυτούς τους τρεις πόντους διακαώς. Θέλω να επιστρέψω και να ζήσω αυτή την ατμόσφαιρα".

Για τον Μασεράνο, ποια είναι η κατάστασή του; Ποιος θα αντικαταστήσει τον Πικέ;

"Ως προς τον Μασεράνο ένιωσε μία ενόχληση με την Μούρθια και δεν κατάφερε να προπονηθεί σε κανονικούς ρυθμούς. Πρέπει να δούμε και την τελευταία προπόνηση για να κάνουμε μία τελευταία αξιολόγηση".

CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Βαλβέρδε, Μαστσεράνο EUROKINISSI SPORTS

Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι πολλά χρόνια μετά, όχι μόνο οι φίλοι του Ολυμπιακού, έχουν τέτοια αγάπη για εσάς; Επίσης, πώς βιώνετε αυτές τις στιγμές που ζει η Καταλονία;

"Είναι αλήθεια αυτό. Εχω νιώσει τον σεβασμό όλων των φιλάθλων, ακόμη και των πιο ορκσιμένων εχθρών του Παναθηναϊκού ή του ΠΑΟΚ που υπερασπίζονται με σθένος την ομάδα τους. Η σχέση μου με την Αθήνα και την Ελλάδα δεν σταματάει. Ερχομαι συνεχώς και θα συνεχίσω να έρχομαι. Ως προς το δεύτερο σκέλος, σίγουρα σημειώνονται σημαντικά γεγονότα, αλλά εμείς επικεντρωνόμαστε στο ποδόσφαιρο, θέλουμε να χαρίζουμε νίκες στους φιλάθλους μας".

Ο κόσμος του Ολυμπιακού ετοιμάζει θερμή υποδοχή για εσάς; Ποια βράδια ξεχωρίζετε και σας έχουν σημαδέψει; Ίσως η τελευταία φορά που αποχαιρετήσατε τον κόσμο του Ολυμπιακού;

"Είμαι σίγουρος για την υποδοχή, όπως είμαι σίγουρος ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού θα υποστηρίξουν την ομάδα τους με πάθος. Είναι πολλά τα παιχνίδια με ιδιαίτερη σημασία ως προς τα ματς στο πρωτάθλημα ή οι μεγάλες αναμετρήσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Γιουρόπα Λιγκ. Οπως και μερικοί αλησμόνητοι τελικοί Κυπέλλου.

Είναι φίλαθλοι λίγο διαφορετικοί με τη χώρα μας. Είναι παθιασμένοι όχι μόνο με το ποδόσφαιρο, αλλά και γενικότερα με πολλά άλλα πράγματα. Αυτό θα το διαπιστώσουμε και αύριο την ώρα του ματς".

Σας προκαλεί έκπληξη ότι είστε 8 βαθμούς μπροστά από την Ρεάλ; Επίσης σας εκπλήσσει το γεγονός ότι η Ζιρόνα είχε θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Ρεάλ;

"Είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Ολοι υποφέρουν, όχι μόνο εμείς που υποφέραμε για να κερδίσουμε στο Σαν Μαμές. Είναι πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα αυτό, είναι σημαντικοί οι βαθμοί και χρειάζεται πολλή δουλειά. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για νίκες, αλλά ακόμα και για στραβοπατήματα για να τα αντιμετωπίζουμε και να προχωρήσουμε".

Δεδομένου ότι έχετε πίσω την Ρεάλ οκτώ βαθμούς σας ανησυχεί περισσότερο η κατάσταση ως προς την Βαλένθια ή την Ρεάλ Μαδρίτης;

"Μας ανησυχούν όλοι και κανένας. Είναι αντίπαλοί μας, είναι σημαντικό ότι τους έχουμ αφήσει πίσω, αλλά το σημαντικό είναι να επικεντρωνόμαστε στη δική μας δουλειά. Είναι επίσης πολύ νωρίς ακόμα ότι όλες αυτές οι διαφορές οι βαθμολογικές ενδέχεται να αλλάξουν στο μέλλον. Κοιτάμε όλους τους αντιπάλους με σεβασμό".

Ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει το αυριανό ματς για να έχει ελπίδες στο Γιουρόπα Λιγκ; Πώς πιστεύετε ότι θα παίξει ο Ολυμπιακός;

"Στο πρώτο παιχνίδι ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με αμυντικογενές σχήμα και προσπάθησε να μας δημιουργήσει πρόβλημα με αντεπιθέσεις. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό και θα κάνει τα πάντα επειδή παίζει στην έδρα του μπροστά σε αυτόν τον κόσμο, για να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες για να κερδίσει".

Μεγαλύτερος και δυσκολότερος αντίπαλος αύριο είναι ο Ολυμπιακός ή το συναίσθημα;

"Το συναίσθημα είναι δεδομένο, η συγκίνηση δεδομένη, πλην όμως εγώ έχω να προπονήσω την Μπαρτσελόνα και θα είμαι στον πάγκο. Δεν θα αναγκ θα αστώ να παίξω και αυτό είναι μία ανακούφιση για εμένα".

Η πορεία που κάνει η Μπαρτσελόνα είναι εκπληκτική και έχει κάνει και ρεκόρ. Τι πρέπει να περιμένουμε;

"Είναι δεδομένο ότι οι νίκες μάς γεμίζουν αυτοπεποίθηση και αυτό το ρεκόρ στο πρωτάθλημα εμπεδώνει στις ψυχές μας ότι αυτό που κάνουμε, το κάνουμε καλά. Το μέλλον είναι αβέβαιο για όλους. Αυτές οι νίκες μάς δίνουν περισσότερο εμπιστοσύνη. Εμείς πρέπει να επικεντρωνόμαστε στην καθημερινή μας δουλειά και στο επόμενο ματς με τον Ολυμπιακό".

Χθες ήρθε ο Νεϊμάρ και επισκέφθηκε τους παλιούς του συμπαίκτες. Αν ήθελε να ξανάρθει στην Μπαρτσελόνα, εσείς θα του ανοίγατε τις πόρτες;

"Είναι ένα... σάλτο μορτάλε! Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τέτοια πράγματα. Με το “θα” δεν μπορούμε να μιλάμε".

Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα ήταν η κατάστασή σας αν βρισκόσασταν 8 βαθμούς πίσω από την Ρεάλ;

"Ελπίζω να ήμουν στο ίδιο μέρος. Να έπαιζα εδώ με τον Ολυμπιακό".

Ο Πικέ είναι εκτός, ο Μασεράνο σε δύσκολη κατάσταση. Στα επόμενα ματς έχουν προβλήματα με κάρτες. Θα βγει η σεζόν με τους 4 κεντρικούς αμυντικούς ή θα γίνει κάποια μεταγραφή;

"Θεωρώ ότι 4 κεντρικοί είναι υπεραρκετοί για το πρωτάθλημα. Λείπει ο Πικέ, αλλά 4 αμυντικοί είναι αρκετοί για το πρωτάθλημα".

ΝΤΕΟΥΛΟΦΕΟΥ: "ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΙ"

Στη συνέντευξη Τύπου τους παίκτες της Μπαρτσελόνα εκπροσώπησε ο Ζεράρ Ντεουλοφέου. Διαβάστε όσα είπε:

CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Ντεουλοφέου EUROKINISSI SPORTS

Στο πρωτάθλημα πηγαίνετε πολύ καλά και έχετε μία πολύ καλή παρουσία. Πώς θεωρείτε ότι μπορείτε να κλείσετε τώρα την πρόκριση κόντρα στον Ολυμπιακό;

"Είναι σημαντικό να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς και να πάρουμε την πρόκριση. Θέλουμε να βγούμε και πρώτοι και νικώντας στην Ελλάδα θα είναι ένα πρώτο βήμα. Ηρθαμε με πολύ υψηλό ηθικό και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε".

Βλέπουμε ότι τις τελευταίες εβδομάδες εξελίσσεσαι όλο και περισσότερο. Θεωρείς ότι έχεις φτάσει στο καλύτερό σου σημείο ή έχουμε κι άλλα να δούμε από εσένα στο μέλλον;

"Οχι, είναι η αρχή ακόμα. Φυσικά θεωρώ ότι έχω ξεκινήσει και αποδίδω καλά. Νιώθω πολύ άνετα στην ομάδα και αυτός είναι ο στόχος μου να μείνω πολλά χρόνια και να κάνω καριέρα στην Μπαρτσελόνα. Και για έναν παίκτη όπως εγώ που είμαι εξτρέμ, χρειάζεται να δουλέψω πολύ και να ακολουθώ τις οδηγίες του προπονητή μου".

Φανταζόσουν πριν από δύο μήνες ότι τώρα θα ήσασταν τόσο καλά στο πρωτάθλημα και θα είχατε σχεδόν καθαρίσει την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ;

"Ναι, βρισκόμαστε σε μία καλή στιγμή, τόσο στην Ισπανία, όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τις προάλλες ξεκινήσαμε καλά και στο Κύπελλο. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και αυτό είναι αποτέλεσμα της καλής δουλειάς που κάνουμε. Εχουμε κάθε τρεις μέρες παιχνίδι και αυτό είναι σκληρό, αλλά ο ρόλος μας είναι να κερδίζουμε συνεχώς, ώστε να φτάσουμε στο τέλος της σεζόν και να είμαστε εκεί που πρέπει".

Θέλουμε να μας πεις για τον Νεϊμάρ που σας επισκέφθηκε χθες στην προπόνησή. Πώς ήταν αυτή η επανένωση και ποια είναι η ατμόσφαιρα που επικρατεί στην ομάδα;

"Τις προάλλες όσοι δεν παίξαμε με την Αθλέτικ Μπιλμπάο έπρεπε να προπονηθούμε και ήταν κάτι που με εξέπληξε που τον είδα. Είναι φοβερός παίκτης, με φοβερή ιστορία και ένα λαμπρό μέλλον. Του εύχομαι το καλύτερο".

Σε εξέπληξε το γεγονός ότι δεν ήσουν βασικός στον τελευταίο αγώνα με την Μπιλμπάο;

"Είμαι ένας παίκτης και είναι φυσικό να θέλω να παίζω σε όλα τα ματς και κάθε λεπτό. Ξέρω που βρίσκομαι, είμαι στην καλύτερη ομάδα του κόσμου, ξέρω ότι υπάρχουν κι άλλοι στη θέση μου. Ο προπονητής μου αποφάσισε για αυτό κι εγώ πρέπει να το αποδεχτώ. Είχα τρία-τέσσερα καλά παιχνίδια και ελπίζω να μπω με τον Ολυμπιακό και να κάνω ένα καλό παιχνίδι".

Πόσο σημαντικό είναι να πάρετε την πρόκριση, δεδομένου ότι τον επόμενο μήνα έχετε μόλις ένα ματς στο Καμπ Νου και όλα τα υπόλοιπα εκτός έδρας;

"Είναι πολύ σημαντικό. Είναι ο θεμελιώδης μας στόχος να είμαστε μέσα σε όλα αυτά που διεκδικούμε. Φυσικά θέλουμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο και να περάσουμε ως πρώτοι. Για αυτό θέλουμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό για να συνεχίσουμε την καλή πορεία που έχουμε εώς τώρα".

Χθες είδες την Ζιρόνα να κερδίζει την Ρεάλ. Πώς το έζησες ως ποδοσφαιριστής ή ως οπαδός της Μπαρτσελόνα;

"Δεν θα πω ψέματα. Ηταν ένα καλό αποτέλεσμα. Εμείς πρέπει να επικεντρωνόμαστε στα δικά μας παιχνίδια. Εχουμε την Σεβίλλη στην έδρα μας, αλλά πρωτίστως τον Ολυμπιακό για να πάρουμε και μαθηματικά την πρόκριση. Εχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Φυσικά όμως όταν οι αντίπαλοί μας μπορούν να κλέψουν βαθμούς από τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου".

Τι σας έχει πει ο Βαλβέρδε για το τι θα συναντήσετε στο Καραϊσκάκη; Κι επίσης πως είναι η συνεργασία μαζί του;

"Φυσικά γνωρίζουμε την μεγάλη πορεία του Βαλβέρδε στην Ελλάδα. Το νιώσαμε και στο Καμπ Νόου που δεν σταμάτησε ο κόσμος του Ολυμπιακού να τραγουδάει το όνομά του. Η σχέση μαζί του είναι πολύ όμορφη, μου δείχνει εμπιστοσύνη και τα υπόλοιπα πρέπει να τα κερδίσω με την καθημερινή δουλειά".

Είπατε για την Ζιρόνα με την Ρεάλ Μαδρίτης. Μιλάμε όμως περισσότερο για ποδόσφαιρο ή πολιτική σε αυτό το παιχνίδι;

"Φυσικά γνωρίζουμε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, δεν είμαστε αφελείς. Πλην όμως εμείς θέλουμε να το δούμε στις ποδοσφαιρικές του διαστάσεις και αυτή η νίκη της Ζιρόνα είναι σημαντική για εμάς, γιατί η Ρεάλ είναι άμεσος αντίπαλός μας. Οσο για την πολιτική, δεν θέλουμε να μιλήσουμε για πολιτική. Θέλω να σταθούμε στο ματς".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ