ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Βαλβέρδε: "Δεν έχω κάνει διατριβή στον Θερβάντες"

Βαλβέρδε: "Δεν έχω κάνει διατριβή στον Θερβάντες"
Βαλβέρδε

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Ερνέστο Βαλβέρδε, εξήγησε την απλότητα που τον συνοδεύει, έπλεξε το εγκώμιο του βοηθού του, Γιον Ασπιάθου, και διαχώρισε τη στατιστική από το πραγματικό ποδόσφαιρο.

Την πρώτη του συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι της Μπαρτσελόνα, "Barca TV", παραχώρησε ο τεχνικός των "μπλαουγκράνα", Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο "Txingurri" εξήγησε ότι "μιλά για ποδόσφαιρο όπως όλος ο κόσμος και δεν έχει κάνει διατριβή στον Θερβάντες", παραδέχθηκε ότι στα 25 του έτη δεν σκεφτόταν να γίνει προπονητής κι εξήγησε τη σημασία της στατιστικής - διαχωρίζοντάς την από το πραγματικό ποδόσφαιρο - και της παρουσίας του βοηθού του, Γιον Ασπιάθου.

"Είναι μια καλή στιγμή σε προσωπικό επίπεδο για να προπονήσω την Μπαρτσελόνα. Έρχομαι μετά από τέσσερα χρόνια στο Μπιλμπάο, όπου τα πήγαμε καλά. Μερικές φορές το να προπονείς την Μπαρτσελόνα πρέπει να γίνεται την κατάλληλη στιγμή.

Το ξέρω ότι η δουλειά μου εμπεριέχει στρες. Προσπαθώ να απομονωθώ, αλλά είναι δύσκολο και το αναγνωρίζω. Ο καθένας έχει τις απαιτήσεις του. Οι προπονητές μερικές φορές θέλουμε να τα αφήσουμε όλα, αλλά πάντα επιστρέφουμε γιατί αυτό (το επάγγελμα) μας ελκύει.

Όταν ήμασταν ποδοσφαιριστές σε ηλικία 25 ετών, όλοι λέγαμε ότι δεν θα γινόμασταν προπονητές. Υπάρχει κόσμος που έχει ξεκάθαρα παραδείγματα. Είμαι τυχερός γιατί είχα πολλούς μεγάλους προπονητές στην καριέρα μου. Από τον Κρόιφ και τον Κλεμέντε, στον Χάϊνκες.

Ο Ασπιάθου είναι σημείο αναφοράς για μένα. Σε αυτόν βασίζομαι όταν έχω αμφιβολίες, όταν υπάρχουν καταστάσεις που πρέπει να αποφασίσω κάτι και δεν είμαι σίγουρος. Κι αυτός πιστεύει κάτι διαφορετικό από μένα. Στη μέση συναντάς την ισορροπία.

Το ποδόσφαιρο σήμερα έχει περισσότερη στατιστική, περισσότερα δεδομένα. Αλλά πρέπει να κάνεις την κατάλληλη ερμηνεία. Όχι κάτι που επιβεβαιώνει αυτό που σκέφτεσαι, ή κάτι που σου ταιριάζει. Για παράδειγμα 27 κόρνερ υπέρ κι ένα κατά. Πρέπει μέσα από αυτό να καταλάβεις τι σε βοηθά. Ξέρω ότι η Μπάρτσα πρωτοστατεί στην ανάλυση και θα το εκμεταλλευτώ.

Ο κόσμος νομίζει ότι έχω κάνει διατριβή στον Θερβάντες, αλλά εγώ μιλώ για ποδόσφαιρο όπως όλος ο κόσμος", υποστήριξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Photo credits: Barcelona Fc Twitter

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ