ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Βαλβέρδε: "Δεν είναι η χειρότερη στιγμή της καριέρας μου"

Barcelona coach Ernesto Valverde sits on the bench during the Champions League round of sixteen second leg soccer match between FC Barcelona and Chelsea at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, March 14, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Barcelona coach Ernesto Valverde sits on the bench during the Champions League round of sixteen second leg soccer match between FC Barcelona and Chelsea at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, March 14, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η Μπαρτσελόνα μετά τον αποκλεισμό απ' τη Ρόμα, τονίζοντας πως αισθάνεται ότι έχει την στήριξη του συλλόγου, ενώ υποστήριξε πως αυτή δεν είναι η χειρότερη στιγμή της καριέρας του.

Η απογοήτευση είναι έκδηλη στο στρατόπεδο της Μπαρτσελόνα, ύστερα απ' τον αποκλεισμό-σοκ απ' τη Ρόμα στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Champions League.

Τόσο οι παίκτες της "Μπάρτσα" όσο κι ο Ερνέστο Βαλβέρδε μπήκαν στο στόχαστρο των δημοσιογράφων, αλλά και των οπαδών της ομάδας, εξαιτίας της κακής εικόνας στη ρεβάνς του "Ολίμπικο".

Το μεσημέρι της Παρασκευής (13/04) παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό και αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη κατάσταση που βιώνουν οι "μπλαουγκράνα", υποστηρίζοντας, ωστόσο, πως αισθάνεται να έχει την στήριξη των διοικούντων την ομάδα.

Για την κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες: "Τους είδα καλά, αλλά είναι μία δύσκολη στιγμή. Η δεύτερη πιο δύσκολη μετά τον περασμένο Αύγουστο. Πραγματοποιήσαμε μία καλή πορεία από τότε, αλλά τώρα χάσαμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε σε μία διοργάνωση. Υπάρχει απογοήτευση και είμαστε υπεύθυνοι γι' αυτό. Πλέον, κοιτάζουμε τα παιχνίδια που έχουν απομείνει κι απ' τα οποία έχουμε να κερδίσουμε πολλά. Όσο κοιτάμε πίσω, θα χάνουμε. Πρέπει νε το ξεπεράσουμε και να δώσουμε χαρά ξανά στον κόσμο".

Για το πώς αισθάνεται σε προσωπικό επίπεδο: "Είμαι καλά. Δεν είναι η χειρότερη στιγμή της καριέρας μου. Όμως, είναι μία κακή στιγμή, δεν μπορώ να το αρνηθώ. Βρισκόμαστε όλοι εδώ για ένα σκοπό. Να κερδίζουμε. Όταν χάνουμε πρέπει να δενόμαστε ακόμη περισσότερο".

Για το αν πιστεύει πως έχει την στήριξη της διοίκησης: "Ναι, αισθάνομαι πως έχω την στήριξη. Χάσαμε την ευκαιρία να κατακτήσουμε ένα τρόπαιο, αλλά το ξαναλέω, το σημαντικό είναι να μην στεκόμαστε στις ήττες, αλλά στο τι μπορούμε να κερδίσουμε. Αν κοιτάμε πίσω, δεν θα δούμε τι έχουμε μπροστά μας".

Για το αν θεωρεί πως έχει στοχοποιηθεί: "Δεν το γνωρίζω. Φαντάζομαι πως ναι. Όμως, όταν υπογράφεις συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, τα πράγματα πηγαίνουν κι έτσι. Είναι λογικό".

Photo Credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ