ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Τσάβι: "Στόχος μου να προπονήσω την Μπαρτσελόνα"

Τσάβι: "Στόχος μου να προπονήσω την Μπαρτσελόνα"

Μπορεί να βρίσκεται στο Κατάρ και να προπονεί την Αλ Σαάντ, όμως η Μπαρτσελόνα δεν φεύγει στιγμή από το μυαλό του, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος σε δηλώσεις του.

Ο Τσάβι αποτελεί μία από τις σημαίες της Μπαρτσελόνα. Ο 39χρονος, έχει κερδίσει ένα σωρό τίτλους με την φανέλα των "μπλαουγκράνα", έχει γράψει ιστορία με όλα όσα έχει καταφέρει στο κλαμπ αλλά και την Εθνική Ισπανίας και πλέον προπονεί την Αλ Σαάντ στο Κατάρ. Η αγάπη του όμως για τους Καταλανούς και την Βαρκελώνη δεν κρύβονται, κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις του, αφού όπως τόνισε θα ήθελε να γυρίσει πίσω για να προπονήσει την ομάδα της καρδιάς του.

Ο Τσάβι σε δηλώσεις του στο "Skysports", μίλησε για το ενδεχόμενο να αναλάβει την Μπαρτσελόνα, για τον Πεπ Γκουαρδιόλα και άλλους προπονητές που έχουν επηρεάσει το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, αλλά και εάν θα προπονούσε ομάδα της Premier League.

" Δεν το κρύβω, στόχος μου είναι να γυρίσω στην Ευρώπη και να προπονήσω την Μπαρτσελόνα, όμως έχω ένα σημαντικό πρότζεκτ εδώ, ακόμη μαθαίνω και η αλήθεια είναι πως το απολαμβάνω.

Ο τρόπος που αγωνίζεται αυτή η ομάδα θεωρώ πως μου ταιριάζει και το να επιστρέψω, είναι για μένα το μεγαλύτερο προνόμιο."

Βέβαια δεν απέκλεισε την περίπτωση να προπονήσει ομάδα της Premier League.

" Η Μπαρτσελόνα είναι ο στόχος μου, όμως σε ποιόν δεν αρέσει η Αγγλία; Η ατμόσφαιρα, τα γεμάτα γήπεδα και όλοι όσοι αγωνίζονται εκεί λένε πως είναι εξαιρετικό. Επίσης, πολλοί προπονητές που έχουν πάει εκεί έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, όπως ο Κλοπ και ο Ποκετίνο."

Στην συνέχεια στάθηκε στον Πεπ Γκουαρδιόλα και στην εποχή που ήταν μαζί στην Βαρκελώνη.

" Ο Γκουαρδιόλα είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο. Λατρεύω το ποδόσφαιρο του Πεπ. Τώρα ξεκινάω ως προπονητής και εξετάζω διαφορετικές μεθόδους. Μπορείς να κερδίσεις με πολλούς τρόπους, όμως μου αρέσει η Σίτι του Πεπ.

Είναι σημείο αναφοράς για μένα. Από όταν ήταν παίκτης, αφού παίξαμε στην ίδια θέση, αγωνιστήκαμε μαζί ως συμπαίκτες για τρία χρόνια και άλλα τέσσερα τον είχα προπονητή.

Είναι ένας λαμπρός, απαιτητικός, παθιασμένος και εμμονικός άνθρωπος και αυτός είναι ο λόγος που πετυχαίνει. Έχει έναν απίστευτο τρόπο να μεταδίδει πράγματα στους παίκτες. Έμαθα πολλά από αυτόν."

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ