ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Τρία φάουλ - γκολ σε 8 μέρες και 600 γκολ για τον Μέσι

Τρία φάουλ - γκολ σε 8 μέρες και 600 γκολ για τον Μέσι
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε κάτι που δεν το έχει πετύχει κανείς στη σύγχρονη ιστορία, σκοράροντας με τρεις σερί εκτελέσεις φάουλ και φτάνοντας τα 600 γκολ στην καριέρα του (video).

Από τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα επικράτησε και της Ατλέτικο Μαδρίτης και μετά από 27 αγωνιστικές στην Primera Division είναι αήττητη, η κατάκτηση του πρωταθλήματος μοιάζει με τυπική διαδικασία. Σε αυτήν την επιτυχία υπάρχει φαρδιά πλατιά η υπογραφή του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έφτασε τις 5 εκτελέσεις φάουλ που κατέληξαν σε γκολ στο πρωτάθλημα και τις 6 σε όλες τις διοργανώσεις, επιδόσεις που συνιστούν ατομικά ρεκόρ.

Το γκολ με το οποίο οδήγησε σε νίκη 1-0 τους "μπλαουγκράνα" ήταν το τρίτο σερί που σημειώνει με εκτέλεση φάουλ, στην καλύτερη σεζόν του σε αυτόν τον τομέα. Είχαν προηγηθεί τα γκολ απέναντι σε Ζιρόνα στο "Καμπ Νόου" και απέναντι στη Λας Πάλμας στα Κανάρια Νησιά.

Πρόκειται για μία ασύλληπτη επίδοση που σύμφωνα με τον κορυφαίο στατιστικολόγο του ισπανικού ποδοσφαίρου, τον περίφημο πλέον MisterChip, δεν έχει σημειωθεί ξανά τα τελευταία 30 χρόνια, από παίκτες εξίσου σπεσιαλίστες σε στημένες φάσεις όπως ο Ρόναλντ Κούμαν, ο Ρομπέρτο Κάρλος, ο Ροναλντίνιο, ο Χουάν Αράνγκο, ο Ντούντα, ο Ριβάλντο, ο Μάρκος Ασουνσάο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Παρ' όλα αυτά, το έχει επαναλάβει ο ίδιος τον Ιανουάριο του 2016 απέναντι σε Αθλέτικ Μπιλμπάο, Βιγιαρεάλ και ξανά Αθλέτικ Μπιλμπάο!

Το να σκοράρει ο Αργεντινός επιθετικός απέναντι στην Ατλέτικο δεν αποτελεί έκπληξη, αφού οι "ροχιμπλάνκος" αποτελούν τον 2ο πιο... αγαπητό αντίπαλο με 28 γκολ παθητικό. Μόνο η Σεβίλλη έχει δεχθεί παραπάνω τέρματα από το 30χρονο διεθνή και συγκεκριμένα μόλις ένα παραπάνω. Από κοντά και η Ρεάλ (25) κι η Βαλένθια (24).

Τρία φάουλ - γκολ σε 8 μέρες και 600 γκολ για τον Μέσι

Με αυτό το τέρμα, ο αρχισκόρερ των Καταλανών έφτασε τα 600 γκολ (245 ασίστ) στην καριέρα του σε 747 εμφανίσεις (539 σε 624 με την Μπαρτσελόνα, 61 σε 123 με Αργεντινή). Αρχίζοντας από το γκολ που του σέρβιρε ο Ροναλντίνιο τον Μάιο του 2005 κόντρα στην Αλμπαθέτε, έφτασε μέχρι το 600ό μέσα σε 13 χρόνια.

Τρία φάουλ - γκολ σε 8 μέρες και 600 γκολ για τον Μέσι
Τρία φάουλ - γκολ σε 8 μέρες και 600 γκολ για τον Μέσι

Η Μπαρτσελόνα έφτασε τα 100 γκολ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις και έγινε η 5η ομάδα που το καταφέρνει αυτό μετά από Παρί Σεν Ζερμέν (140), Μάντσεστερ Σίτι (117, Ρεάλ (106) και Λίβερπουλ (105).

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ