ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Τρεις στιγμές που αποδεικνύουν γιατί ο Πουγιόλ ήταν ΑΡΧΗΓΟΣ

Τρεις στιγμές που αποδεικνύουν γιατί ο Πουγιόλ ήταν ΑΡΧΗΓΟΣ

Υπάρχουν αρχηγοί και αρχηγοί στις ποδοσφαιρικές ομάδες. Λίγοι όμως έδωσαν την πραγματική διάσταση σε αυτόν τον όρο όσο ο Κάρλες Πουγιόλ ο οποίος κλείνει σήμερα (13/04) τα 39 του χρόνια.

Στην ιστορία του καταλανικού συλλόγου υπήρξαν πολλοί αρχηγοί, όμως ο Πουγιόλ είναι αυτός που φόρεσε το περιβραχιόνιο με τη σενιέρα νιώθοντας τη μεγαλύτερη υπερηφάνεια από όλους τους υπόλοιπους. Είναι αυτός που έδωσε ακόμα και την ψυχή του, αυτός που ίδρωσε όσο κανείς άλλος τη φανέλα, που χρειάστηκε να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό για να κερδίσει μια θέση στην ομάδα.

Η σιδερένια θέλησή του, η απίστευτη φυσική του δύναμη και η αγάπη του για τη Μπαρτσελόνα, συνέθεσαν ένα εκρηκτικό μείγμα που τον έκανε πρωταγωνιστή.

Το παραπάνω απόσπασμα θα το βρείτε στο αφιέρωμα του Θανάση Κρεκούκια για τον Κάρλες Πουγιόλ, στο οποίο παρουσιάζει το ξεκίνημα της μεγάλης καριέρας του. Από την Λα Πόμπλα ντε Σεγούρ μέχρι την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα.

Είναι λόγια που περιγράφουν στον απόλυτο βαθμό για το τι σημαίνει Πουγιόλ για την ιστορία της Μπάρτσα. Ένας ποδοσφαιριστής που έδωσε την πραγματική διάσταση στον όρο ΑΡΧΗΓΟΣ σε μία ομάδα. Παρακάτω θα δείτε τρεις χαρακτηριστικές του στιγμές για του λόγου το αληθές.

ΠΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΗΡΑ ΠΙΚΕ

Παίζεις στο σπίτι του "εχθρού" στο κορυφαίο ντέρμπι του πλανήτη, το Clasico. Τα νεύρα τεντωμένα. Σου πετάνε αναπτήρα από την κερκίδα και σπεύδεις να τον δώσεις στον διαιτητή. Μόνο ένας Αρχηγός θα σε σταματήσει, θα πάρει τον αναπτήρα και θα τον πετάξει εκτός αγωνιστικού χώρου. Και θα σου φωνάξει να πάρεις τη θέση σου στο κόρνερ.

ΑΛΚΑΝΤΑΡΑ, ΑΛΒΕΣ... ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!

Βάζεις το 5ο γκολ σε μια αδύναμη ομάδα. Πανηγυρίζεις χορεύοντας με συμπαίκτη σου μπροστά στο κοινό της, απολαμβάνοντας το "κατόρθωμα". Μόνο ένας Αρχηγός θα τρέξει να σας σταματήσει και να σας τα χώσει για τα... καραγκιοζιλίκια. Συνέβη στο Ράγιο Βαγιεκάνο-Μπαρτσελόνα 0-7, με τους Τιάγκο Αλκάνταρα και Ντάνι Άλβες να τ' ακούν από τον Πουγιόλ.

YΠΟΚΛΙΣΗ ΣΤΟΝ ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Δίνεις μάχη για τη ζωή σου με τον καρκίνο και βγαίνεις νικητής. Λίγο καιρό αργότερα συμμετέχεις στον τελικό του Champions League. Μόνο ένας Αρχηγός θα αρνηθεί να σηκώσει το κύπελλο στο Ναό του ποδοσφαίρου και θα σε φωνάξει για να νιώσεις εσύ αυτή την τιμή. Έξι χρόνια πριν, στο Γούμπλεϊ, ο Ερίκ Αμπιντάλ- χωρίς να είναι αρχηγός- ζει αυτό:

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ