ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Το ιστορικό ρεκόρ που ετοιμάζεται να πετύχει ο Μέσι στη Μπαρτσελόνα

Barcelona's Lionel Messi greets fans after scoring his side's second goal during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Real Madrid, dubbed 'El Clasico', at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, May 6, 2018. (AP Photo/Emilio Morenatti)
Μέσι AP PHOTO/EMILIO MORENATTI

Αν η Μπαρτσελόνα νικήσει την Κυριακή (12/8, 23.00) τη Σεβίλλη στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ, ο Λιονέλ Μέσι θα κατακτήσει τον 33ο τίτλο της καριέρας του με τους "μπλαουγκράνα" και θα γίνει ο πρώτος στην ιστορία του συλλόγου που φτάνει αυτόν τον αριθμό.

Ο Λιονέλ Μέσι έχει κατακτήσει 32 τρόπαια με τη Μπαρτσελόνα, όσα και ο Αντρές Ινιέστα. Το βράδυ της Κυριακής (12/8), ο Αργετινός έχει τη δυνατότητα να γράψει ιστορία και να γίνει ο παίκτης με τις περισσότερες κατακτήσεις τίτλων στην ιστορία του σπουδαίου συλλόγου.

Η Μπάρτσα αντιμετωπίζει τη Σεβίλλη στο ισπανικό Σούπερ Καπ και αν επικρατήσει των "νερβιονένσες", τότε ο Μέσι θα φτάσει τα 33 τρόπαια. Από το ντεμπούτο του, 13 χρόνια πριν, μέχρι σήμερα, ο μεγάλος σταρ των "μπλαουγκράνα" έχει πάρει 9 πρωταθλήματα, 6 Copa Del Rey, 4 Champions League, 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και 7 ισπανικά Σούπερ Καπ.

Όλα αυτά υπό την καθοδήγηση πέντε διαφορετικών προπονητών, των Φρανκ Ράικαρντ, Πεπ Γκουαρδιόλα, Τίτο Βιλανόβα, Λουίς Ενρίκε και Ερνέστο Βαλβέρδε. Μόνο το 2014 δεν κατέκτησε τίτλο ο Μέσι, με τον Τάτα Μαρτίνο στην τεχνική ηγεσία. Χρονιά την οποία θέλει σίγουρα να ξεχάσει, με δεδομένο ότι η Αργεντινή ηττήθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη Γερμανία, στη Βραζιλία.

Αν κατακτηθεί αύριο ο τίτλος, θα έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία για τον Λιονέλ Μέσι, με δεδομένο ότι για πρώτη φορά αποτελεί τον πρώτο αρχηγό της ομάδας της Βαρκελώνης και θα σηκώσει αυτός πρώτος το κύπελλο.

AP Photo/Emilio Morenatti

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ