ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Στην ελίτ της Μπαρτσελόνα ο Νεϊμάρ

Barcelona's Neymar celebrates after PSG's Layvin Kurzawa scored an own goal during the Champions League round of 16, second leg soccer match between FC Barcelona and Paris Saint Germain at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday March 8, 2017. (AP Photo/Emilio Morenatti)
Barcelona's Neymar celebrates after PSG's Layvin Kurzawa scored an own goal during the Champions League round of 16, second leg soccer match between FC Barcelona and Paris Saint Germain at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday March 8, 2017. (AP Photo/Emilio Morenatti) AP

Τα 100 γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα συμπλήρωσε ο Νεϊμάρ, ο οποίος διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Πόσα ματς χρειάστηκε ο Βραζιλιάνος σταρ και ποια θέση της εν λόγω λίστας καταλαμβάνει (PHOTO & VIDEOS).

Ιδιαίτερο ήταν το βράδυ της Κυριακής (2/4) για τον Νεϊμάρ, μιας και συμπλήρωσε τα 100 γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και μπήκε αυτόματα στη λίστα των 16 ποδοσφαιριστών που έχουν φτάσει στο εν λόγω κατόρθωμα.

Οι "μπλαουγκράνα" δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα απέναντι στη Γρανάδα και με το εμφατικό 4-1 έφτασαν στη νίκη και τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι τη διατηρούν σε τροχιά τίτλου (σ.σ. στο -2 απ' την πρώτη Ρεάλ Μαδρίτης).

Βέβαια, εκείνος που συγκέντρωσε τα βλέμματα ήταν ο Βραζιλιάνος επιθετικός, καθώς με το τέρμα που σημείωσε στο 91' έφτασε τα 100 κι έγραψε ιστορία, φορώντας τη φανέλα των Καταλανών. Ακόμα, απέδειξε ξανά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι έτοιμος να προσφέρει για τη δύσκολη συνέχεια σε La Liga και Champions League.

Άξιο αναφοράς είναι ότι έφτασε στο συγκεκριμένο ρεκόρ, ύστερα από 178 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα, αυτό τον φέρνει στην 10η θέση του πίνακα με τους παίκτες που έχουν συμπληρώσει τα 100 τέρματα στη θητεία τους στην Καταλονία.

Με αυτόν τον τρόπο, ο σταρ της Μπαρτσελόνα άφησε στην 11η θέση τον Λιονέλ Μέσι, ενώ υπολείπεται αρκετά απ' τον Λουίς Σουάρες και την 3η θέση της λίστας. Επίσης, ο 25χρονος είναι ο τρίτος Βραζιλιάνος που μπήκε σε αυτό το κλειστό κλαμπ. Μαζί του είναι οι Εβαρίστο (143) και Ριβάλντο (172), οι οποίοι "κατοικούν" στην 4η κι 9η θέση αντίστοιχα.

Όπως είναι λογικό, ο Νεϊμάρ έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ για το πρωτάθλημα. Μετρά 64 σε 117 αγώνες. Στη συνέχεια, ακολουθεί το Champions League με 21 σε 38 αναμετρήσεις. Στο Copa Del Rey έχει πανηγυρίσει 14 φορές σε 19 παιχνίδια. Τον απολογισμό συμπληρώνει το τέρμα που πέτυχε στο Supercopa απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης (1-1) τον Αύγουστο του 2013.

Είναι φανερό ότι διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του τόσο με τη φανέλα των "μπλαουγκράνα", όσο και με εκείνη της εθνικής Βραζιλίας. Είναι εκ των πρωταγωνιστών για την ομάδα του Τίτι, η οποία είναι η πρώτη που εξασφάλισε θέση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

ΠΟΤΕ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ 100 ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Όνομα Συμμετοχές
Λάζλο Κουμπάλα 103
Μαρτίν Αλόνσο 114
Λουίς Σουάρες 120
Εβαρίστο 143
Εουλόχιο Μαρτίνεθ 152
Ετό 154
Χρίστο Στόιτσκοφ 155
Θέσαρ Ροντρίγκεθ 161
Ριβάλντο 172
Νεϊμάρ 178
Λιονέλ Μέσι 188
Χοσέ Ζαλντούα 196
Πάτρικ Κλάιφερτ 202
Μπασόρα 247
Λουίς Ενρίκε 256
Κάρλες Ρέσακ 450

Photo credits: AP Photo/Emilio Morenatti





TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ