ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Σετιέν: "Χθες ήμουν στο χωριό με τις αγελάδες και σήμερα προπονώ τους καλύτερους"

Soccer coach Quique Setien poses with FC Barcelona's President Josep Maria Bartomeu, left, and director of football Eric Abidal, right, while being officially introduced as the club's new coach at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Jan. 14, 2020. Barcelona made a rare coaching change midway through the season, replacing Ernesto Valverde with former Real Betis manager Quique Setien on Monday. (AP Photo/Emilio Morenatti)
Soccer coach Quique Setien poses with FC Barcelona's President Josep Maria Bartomeu, left, and director of football Eric Abidal, right, while being officially introduced as the club's new coach at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Jan. 14, 2020. Barcelona made a rare coaching change midway through the season, replacing Ernesto Valverde with former Real Betis manager Quique Setien on Monday. (AP Photo/Emilio Morenatti) AP

Ο Κίκε Σετιέν παρουσιάστηκε από την Μπαρτσελόνα ως ο νέος προπονητής της και περιέγραψε γλαφυρά τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή του από χθες. Η αναφορά στον Λιονέλ Μέσι και η ποδοσφαιρική του κοσμοθεωρία.

Η Μπαρτσελόνα παρουσίασε το μεσημέρι της Τρίτης (14/1) τον Κίκε Σετιέν, ο οποίος αντικαθιστά τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην τεχνική της ηγεσία. Ο 61χρονος προπονητής από το Σανταντέρ περιέγραψε γλαφυρά τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή του.

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα για την ευκαιρία που μου δόθηκε. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν πίστευα ότι θα γινόταν αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω το κλαμπ. Είμαι ενθουσιασμένος για το πρότζεκτ και την πρόκληση. Ο ενθουσιασμός μου είναι κάτι που πρέπει να μεταφέρω στους παίκτες μου.

Χθες περπατούσα στην γειτονιά μου περνώντας από χωράφια με αγελάδες και τώρα είμαι στη Βαρκελώνη και παρουσιάζομαι από τη Μπαρτσελόνα όντας ο προπονητής των καλύτερων παικτών στον κόσμο. Ευχαριστώ τον Ερνέστο που μου άφησε μια ομάδα στην κορυφή του πρωταθλήματος. Του είμαι ευγνώμων για τη δουλειά που έχει κάνει μέχρι τώρα και για τις αξίες του.

Είμαι πολύ ανοιχτός και ξεκάθαρος σε ορισμένα πράγματα, τους ακούω όλους και είναι πολύ δύσκολο να πάρει κάποιος μακριά από τον τρόπο σκέψης μου πράγματα στα οποία πιστεύω πραγματικά. Υπερασπίζομαι τις αρχές μου. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό.

Στόχος μου είναι να κατακτήσω τα πάντα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την ομάδα. Κάθε χρόνο, πρέπει να παίρνουμε όσα περισσότερα τρόπαια μπορούμε. Ο καλύτερος τρόπος για να πάρεις νίκες είναι να παίξεις καλό ποδόσφαιρο. Δεν συμβαίνει πάντα αλλά δεν είναι δουλειά μιας ημέρας, πρέπει να το προσπαθείς συνεχώς", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε:

Για τον Λιονέλ Μέσι: "Έχω απολαύσει να παρακολουθώ τη Μπαρτσελόνα για αρκετά χρόνια. Παρακολουθώ την ομάδα στην τηλεόραση. Κάθε παιχνίδι είναι απολαυστικό. Είναι τρομερό να έχω την ευκαιρία να προπονώ τον κορυφαίο στον κόσμο μαζί με τους συμπαίκτες του".

Για το νέο του βήμα: "Κάθε φορά που μια ομάδα αλλάζει προπονητή, αλλάζει και ο αέρας στην αρχή. Είναι φανερό σε κάθε παράδειγμα αυτό που συμβαίνει. Αυτή η νοοτροπία και η όρεξη που είδα στην προπόνηση σήμερα πρέπει να διατηρηθεί. Δεν ξέρω αν ο δικός μου τρόπος θα είναι ο καλύτερος, αλλά θα είναι ο δικός μου τρόπος. Μου έχει γίνει απόλυτα ξεκάθαρο τι χρειάζεται η Μπαρτσελόνα. Το έχω παρατηρήσει. Τους έχω μελετήσει και ως αντίπαλος. Θα προσπαθήσουμε ν' ανταποκριθούμε σε όσα χρειάζονται".

Για την ανάδειξη νέων παικτών και τη φιλοσοφία του: "Είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό. Δεν ξέρω αν έχετε ακολουθήσει τα χρόνια της καριέρας μου, αλλά η Μπαρτσελόνα έχει τρομερά τμήματα υποδομής. Δεν ξέρω συγκεκριμένους παίκτες αλλά θα συμμετέχουν στις προπονήσεις μαζί μας. Θα φροντίσω τα νέα παιδιά. Πολλές φορές ένας νεαρός ποδοσφαιριστής μπορεί να σου δώσει τρομερή ενέργεια στο αγωνιστικό κομμάτι. Αυτό θα βοηθήσει και τους πιο έμπειρος να μην εφησυχάζουν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μπαρτσελόνα: Οι λεπτομέρειες του deal με Σετιέν
Όταν ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα μίλησε στον Sport24 Radio 103,3
Κίκε Σετιέν: Τα πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το νέο προπονητή της Μπαρτσελόνα
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ